View Single Post
Eski 08-03-2014, 16:24   #1570
mss2013
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 23-06-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sar-dunya Mesajı Göster
Büyük ihtimalle su şişesinden büyük bir saksı kullansaydınız çok su tutacaktı. Eğer küçük gelmeye başlarsa değiştirirsiniz. Bitki saksının içinde hareketsiz, di mi? Saksı harcı veya ek birşeylerle (phal için bu biraz zor) sabitlemenin faydası oluyor.

Phalaenopsis için dinlenme dönemi yoktur dense de ev şartlarında aynı yerde sabit duran bitkilerden benim gördüğüm kadarıyla kök/yaprak gelişimi dönemsel, duruyor duruyor sonra devam ediyor.

Bitkinin dayanabildiği maksimum güneşli bir yere alın diyecektim ama resimlerden tam anlayamadım. Eğer yapraklar canlı (taze) yeşil ise ve ve yaprak kenarlarında kırmızımsı renklenme var ise daha ışıklı bir yeri denemeyin.
Merhabalar,
Ben arada sırada bir kaç ağaç kabuğunu alarak alt kısımlardaki kökleri ve toprağın nemini incelemek için açıp bakyorum ve alt tabakt da su bulundurduğum için iç kısımdaki ağaç kabukları ıslak ve nemli duruyorlar.. böyle olması gerek sanırım değil mi özellikle bu yaşlarında?

bitki saksının içinde hareketsiz yalnız sallanıyor elimizi değdiğimizde çok çok sıkı değil o halde ben sabitleyeyim?

evet yapraklar koyu yeşil gibi ve kenarlarında ve altlarında kırmızımsı renkler var. sanırım bu büyüdüğü anlamına geliyor?

ben o halde bugün ya da yarın orta büyüklükte bir saksı alıp yarı %20 torf %80 ağaç kabuğu şeklinde karışım yaparak orkidemin saksısını yenileyeyim mi?
yoksa daha kalsınmı bu halde..

mss2013 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön