View Single Post
Eski 07-03-2014, 08:19   #1566
sar-dunya
Ağaç Dostu

sar-dunya's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2013
Büyük ihtimalle su şişesinden büyük bir saksı kullansaydınız çok su tutacaktı. Eğer küçük gelmeye başlarsa değiştirirsiniz. Bitki saksının içinde hareketsiz, di mi? Saksı harcı veya ek birşeylerle (phal için bu biraz zor) sabitlemenin faydası oluyor.

Phalaenopsis için dinlenme dönemi yoktur dense de ev şartlarında aynı yerde sabit duran bitkilerden benim gördüğüm kadarıyla kök/yaprak gelişimi dönemsel, duruyor duruyor sonra devam ediyor.

Bitkinin dayanabildiği maksimum güneşli bir yere alın diyecektim ama resimlerden tam anlayamadım. Eğer yapraklar canlı (taze) yeşil ise ve ve yaprak kenarlarında kırmızımsı renklenme var ise daha ışıklı bir yeri denemeyin.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mss2013 Mesajı Göster
Merhabalar,
Öncelikle nazik cevabınız ve incelemeniz için çok teşekkür ederim..
evet aynen sizinde söylediğiniz gibi su şişesinden saksı yaptım büyüyene kadar yeterli boyutta diye düşündüm sizcede doğru mu yapmışım? Aklıma gelen acaba küçük mü geliyor diyorum ama hiç kabın çeperine dayanmış bir kök göremedim daha.. "yalnız çok yavaş büyüyor..."

yine belirttiğiniz gibi yapraklar dipdiri özellikle altına bol delik açıp hem bol hava alabilmesi hemde yükselti seviyesi altındaki doldurduğum su ile nem aldıktan sonra böyle diri oldular.. ilk diktiğimde kendini bırakmıştı..

sar-dunya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön