![]() |
|
![]() |
#1861 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-02-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1862 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bunları yaptıktan sonra sabırla bekleyeceksiniz,yeni çiçek sapı göründüğünde emeklerinizin boşa gitmediğini anlayacaksınız. Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-10-2014
|
Merhaba yine ben. Forumda okumaya çalıştım fakat bulamadım. Orkidemin en alt buyuk Yaprağı tam ortasından yarılıyor. Ucunda da sararma kuruma var. Bu Normal mıdır ? Neden olur ? Ne demektir? Teşekkür ederiiiiim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1864 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
merhaba benim orkidem sürekli kök çıkarıyor fakat yaklaşık bir yıldır sadece yaprakları var yeni bir dal vermiyor. yeni bir dal vermesi için neler yapmam gerekli acaba ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Ccastiel, Yaprakların yarılması arada bir olabilen birşey, zamanında şöyle birşey de yazmışım. Çok dert etmeyin. Uçlardaki sararma, beslenme problemi gibi karışık nedenlerden de olabileceği gibi mekanik nedenlerden de olabiliyor (sürtünme-ezilme). Sayın erenayşegül, Sürekli kök çıkarması bitkinin büyüdüğünün bir işareti. Öte yandan, bitkinin dal çıkarması oldukça uzun sürebiliyor, bunu uzun süre açık kalan çiçekleriyle kapatacaklardır. Şöyle bir örnek vereyim: 2-3 yıllık kısa bir deneyimim var, yılda sadece bir dal alabiliyorum (bitkiye bağlı olarak 5-6 ay çiçekli kalıyor). Yazları ev daha serin (gece 20 derecenin az altı) olsa ve serin güneş alsalar belki daha iyi olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2012
|
Alıntı:
Orkidenin resimlerini çektim, fikir verebilirseniz çok sevinirim. Yapraklar yeşil oldukları için, çok ümitsiz değilim. İnşallah sadece sulama sorunudur... Teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1867 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2014
|
orkidem ilk kökünü çıkardı 2 buçuk ay oldu çiçeklenmedi ne yapmam gerekiyo 2 tane yaprak çıkardı vitaminde uyguluyorum açmadı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1868 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2014
|
Merhabalar. Orkidem kestigim yerdeki 3. u bogumdan bi filiz verdi simdi de en alttaki bogumda bi siskinlik var burda kok mu olusacak yoksa dal mi. Bi de bu normal mi her bogumdan filiz vermesi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1869 |
Ağaç Dostu
|
Şişkinliklerin neye dönüşeceğini anlamanın tek yolu beklemek. Birşey çıkmayabilir de ![]() Çiçek sapındaki dallanma miktarı, bitkiye bağlı olduğu gibi -kendi bitkilerimde gözlediğim ve okuduğum kadarıyla- bitkinin yaşına veya ortamına alışmışlığına da bağlı. Yıllar ilerledikçe daha çok dallanma bekleyebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 |
Ağaçsever
|
Filiz verdi onda bi sorun yokta bugun baktim butun kokleri ölmus fosalmis yani. Gene napcam ben ya o kadar ugrastim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1871 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Hepimizin zaman zaman problem yasadigi bir orkidesi olmustur **** olabilir ki su an benimde var. Ne kadar ugrastiysamda sorunun ana kaynagina inemedigimden su an koksuz ve durumu pek ic acici degil.Ancak biliyorum ki orkidelerde esas ugras degil bitkiye istedigini verebilmektedir.Buradan demeye calistigim orkidelerinize bakiminizda buyuk ihtimalle sulamanizda **** harcta bir sikinti var ve cozulememis.Bu sayfalarda ve orkide bolumunde sulama ve harc degisterme hakkinda bilgileri bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1872 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Ağaç Dostu
|
Sayın senay88, Fotoğraf yüklemek için: http://www.agaclar.net/forum/sik-sor...avuzu/6256.htm Öte yandan gördüğünüz çıkıntılar çiçek de olabilir, keiki (yavru) de olabilir ki ikisi de bitkinin sağlıkĺı olduğunun garantisi değil ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Ağaçsever
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 |
Ağaçsever
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1878 |
Ağaçsever
|
Orkidem boyle muhendis57 kok namina bir sey yok. Yaklasik 3 haftadir koksuz kalmis sanirim. İkinci resimde kirmizi supurgeden tarafta 3. Bogumda cikmis bi filiz var. Durumu ne sizce. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1879 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2-Çiçek sapındaki boğumdan ne çıktığı belli olmuyor az daha bekleyin eğer keiki oluşturmuşsa yavru orkideniz olacak, şayet çıkan sürgün çiçek dalı ise çiçek sapını dipten kesin orkideniz bütün gücünü kök oluşturmaya harcasın 3-Size daha önce yazdıklarımı uygulamış görünüyosunuz.Yapraktan gübrelemeye devam edin.Saksı harcı kurudukça nemlendirin. 4-Yapraklara su püskürtürken yaprak diplerine gelen suyu uzaklaştırın.çürümelere sebep olmasın 5-sabırla bekleyin ![]() Düzenleyen mühendis57 : 04-11-2014 saat 08:10 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1880 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-11-2014
|
orkidem
Arkadaşlar,orkidemin çiçekleri dökülünce,tarife uygun olarak kesmiştim,ve yeni çiçek filizleri çıkartırken,düşürdüm ve çiçek filizleri kırıldı.Bu durum beni çok üzdü,ben de o çiçek dalını dibinden kestim.sonra kökleri çürüdü,yine uygun olarak çürüyen kökleri temizledim.1 tane sağlam kökü kalmıştı..6 aydır kökler verdi,yaprak çıkarttı,fakat yeni bir çiçek dalı henüz oluşmadı...ben her yeni kök çıkartmaya başladığında çiçek dalı diye seviniyorum ama,her seferinde çıkan çiçek kökü...2 yeni yaprak ve bir sürü kök çıkarttı ve çokta sağlıklı şu an.yeni çiçek dalı ne kadar zamanda çıkartır.şimdiden teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1881 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Merhaba önce bir ata sözüyle başlıyım ; Herşeyin başı sabır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1883 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Yeni Üye
|
Rica etsem, benim de orkideme göz atar mısınız? bir önceki sayfada resimlerini koymuştum... Sorun yaprakların kıvrılması. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yaprakları inceleyin üzerlerinde kabuklu bit gibi zararlılar var mı? var ise ıslak bez ile yaprakları silin temizleyin.Aslında gayet sağlıklı gibi görünüyor orkidenizin eğer genel durumunda bir sıkıntı yok ise yaprak kıvrılmasını çok fazla kafanıza takmayın.aşırı sıcak ya da aşırı aydınlık direk güneş gören ortamda ise yerini değiştirin. Bende 9 orkide var hepsi de phalaenopsis beyaz olanın aşırı geniş yaprakları var sarı renk olanın da öyle ancak bir tanesi diğerine göre dar yapraklı,yani yapısal da olabiliyor |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
Sn senay 88 kök çürümesi bölümünü okuyarak ögrene bilirsiniz ama gerekli koşulları hazırlayın gerisi zaman zaman zaman |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1887 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
Sevgili orkide sevenler geçen yıl harçlıklarımdan biriktirip 80 lira orkideye 20 lirada sıvı besine verip babamdan yediğim fırçada bedavası olup yaşatamadığım orkidemin açısını hala yaşarken yeni bir orkide alma telaşındayım. Sizlerden ricam bu işin acemisi olduğum için hangi tür orkide ile bu işe başlıyayım. Tekrar aynı üzüntüyü yaşamak istemiyorum. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Alıntı:
Başlangıç için bakımı en kolay ve ekonomik türler phal'dir. Yapı marketlerde 20-30 TL civarında rahatlıkla bulabilirsiniz. Bauhause bu konuda çok geniş.. Sulamaya dikkat ederseniz, yaşatırsınız.. Şubat ayında çiçek dalını görme şansınız yüksek.. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1889 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
![]() Sayın Seabert74 sorumu yanıtladığınız için teşekkür ederim. Birde böyle deniyeyim , inşallah başarıcağım. saygılar.:: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Yeni Üye
|
çok teşekkürler mühendis57. Umarım yapısaldır. Gözüm hep üstünde ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |