Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux
Sn.senay88,
Hepimizin zaman zaman problem yasadigi bir orkidesi olmustur **** olabilir ki su an benimde var. Ne kadar ugrastiysamda sorunun ana kaynagina inemedigimden su an koksuz ve durumu pek ic acici degil.Ancak biliyorum ki orkidelerde esas ugras degil bitkiye istedigini verebilmektedir.Buradan demeye calistigim orkidelerinize bakiminizda buyuk ihtimalle sulamanizda **** harcta bir sikinti var ve cozulememis.Bu sayfalarda ve orkide bolumunde sulama ve harc degisterme hakkinda bilgileri bulabilirsiniz.
|
Simdi soyle aanlatay size. Benim orkidenin 3 tane koku kalmisti saglam. Burdaki arkadasin tavsiyesi ile bakima aldim. Bakima alinca yeni topraga diktim.daha sonra hic sulamadim. Sadece kokune ve yapragina su fisfislayip esintili bi pencereye koydum geceleri. Sonra eski yerine aliyodum yaklasik bi aydir boyle yapiyorum hergun. Derken 3.u bogumdan filuz gibi bisi verdi. Daha sonrada 1. ci bogumda siskinlik var sanirim ordanda filiz verecek. Bugun tasindim yeni eve bakayim dedim kok vermis mi diye ama olan koklerde bosalmis. Kotu durumda olsa o filizleri vermezdi sanirim ama koku bosalmis halde vermis filizleri cunku bisi kalmamis kok namina ip gibi bisi var baska bisi yok nerde yanlisim anlamadim. Resimde ekleyemiyorum. Anlatin resim eklemeyi esiteye gostereyim.