![]() |
|
![]() |
#1921 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-09-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Ağaç Dostu
|
Dezenfekte edilmemiş ise çürüme yapar ancak sizin bitkideki sorun yeni aldığınız harçtan olmayabilir.bakımları yapıp bekleyin değişiklik var mı gözlemleyin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-03-2008
|
merhaba ; beyaz orkidem suan çiçekli ama oyle bir kök yapmıskı saksı %50 yesil kök olmus saksı tabanından bile cıkmıs durumda ne yapmalıyım. tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 |
Yeni Üye
|
merhaba; anneme hediye ettigim orkidem gunes yanıgı olmus galiba , us köklerinde siyahlık var ne yapmalıyım. tesekkurler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1926 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Köklerin kararmasından bahsetmişsiniz zamanla kararmalar oluyor benimkiler de de var ancak canlı oldukları sürece sıkıntı yok.Yaprakları güneş yakmaması için direk güneş gören yere koymayın kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-11-2014
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1928 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-04-2014
|
bazı 5 tl lik orkide toprakların dada küf bakteri mantar vb bulunuyor sterilize etmeden kullanmak pekte iyi olamayabilir ama bazı 5 tl likler var onlarda Çoğu toprağı geride bırakıyor alırken paketin kapalılığı dayanaklığına dikkat etmek olası hastalıklardan koruya bilir birde dışarıdan aldığınız orkide toprağının torf oranına bakmak lazım aldığım orkide topragı kabuktan çok torf olduğunu hatırlıyorum ve compo sana dan aldığım orkide toprağında bile torf oranı yüksek cıktı yani bazı şeylere dikkat etmek mantar ve kök çürümesini engelleye bilirsiniz... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1929 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Düzenleyen BLATT2007 : 22-11-2014 saat 09:29 Neden: imla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Ağaçsever
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Ağaçsever
|
Cevabiniz icin tesekkurler. Yeni bi orkide aldim cicek sapi filan kurumus iki yapragida saglamdi ama eve gelince baktim yapraklar kurumus yerden kopmus. Ama kokleri canli daha. Bi arkadasimda hic yaprak filan kalmamisti ama simdi masallah 3 yaprak verdi sifirdan. O yizden atmadim cok uygun fiyata aldim kurumus diye. Acaba bu da yapraklanir mi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1932 |
Ağaç Dostu
|
Gövde duruyorsa camın önüne koyun mümkünse sokak lambası alan yere bu sayede fotosentez yapmasını sağlarsınız gövde kurumaz ise eğer yapraklanır diye düşünüyorum tabi daha bilgili arkadaşların dediği daha önemli.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2012
|
Tüm toprak altı köklerini çürütmüş phal. türü bir orkidem var. Saksı değişimi ardından tüm köklerini bir anda çürüttü. Sadece 1 adet kısa bir hava kökü sayesinde hayatta kaldı ve yaşamaya devam ediyor. O zamandan bu yana ne kök ne de yaprak vermedi. Ve bitkide ciddi bir susuzluk var, yapraklar ve hatta dallar ciddi olarak susuzluktan büzüşmüş durumda. Üstüne üstlük, bitkinin ayrıca 2 adet keikisi var. Ancak keikilerde kök olmadığı için, ana bitkinin susuzluğuna ayrıca etkide bulunuyorlar diye düşünüyorum. Bu sıkıntılı durumun üstesinden gelmek için ana bitkinin tek kökü olan kısa hava köküne her fırsatta su püskürtüyorum. Kök kurudukça ıslatıyorum. Ayrıca dallarına ve yapraklarına da sıkıyorum. Yaprak diplerinde su birikmemesine dikkat ediyorum. Ancak yapraklardaki ve dallardaki pörsümüş durum geçmiyor, bitki kendine gelemiyor. Keikileri ayırsam belki bitki kendine gelecek, ama keikiler de köklenmedikleri için bu riski göze alamam. Köklendirme için Spag. yosununu bulabileceğimi sanmıyorum. Bir ara pamuklu sargı beziyle deneme yaptım, ama bez çok çabuk kuruduğu için o tam tersi etki yapmasın diye vaz geçtim. Durum böyle. Elinize böyle bir orkide geçseydi nasıl bir yöntem uygulardınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1934 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2012
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Sayın Clia, ana bitkiyi kurtarabilmek için keikileri feda etmek zorundaymışsınız gibi bir kanı uyandırdı yazınız. Nitekim keikiler dışında benzer durumda olan bir orkidem var ve yaklaşık 6 aydır kurtarma çalışmalarım devam ediyor. Çiçek saplarını budayıp, sadece yaprakları kalacak şekilde bıraktım ve dinlenmeye aldım. Yeni yaprak ve kökler çıkarttı. Ama bitki hala mücadele ediyor. Üstelik o haliyle bir de çiçek sapı çıkartmaya çalışıyor. Böyle bir durumda ana bitkinin dinlenmesini ve güçlenmesini sağlamak daha iyi olacaktır diye okudum buradaki ustalardan. Bir tercih yapmak zorundasınız sanki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1936 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-07-2012
|
Alıntı:
İlginiz için teşekkür ederim. Aslında bitkiye ve keikilere bir şans vermek adına aklımda bir yöntem var, sizin ve arkadaşların fikrini almak isterim: Bitkinin (ve keikilerinin) susuz kalmamasını sağlayan sadece 1 hava kökü var demiştim. Bu kökün ucuna pamuklu ip bağlasam, bu ipin diğer ucunu da saksının dışından aşağı sallayıp, içi su dolu bir çay tabağının içine daldırsam. Böylece pamuklu ip, çay tabağından suyu yavaş yavaş yukarı çekip bağlı olduğu kökü sürekli ıslak tutsa... Ve bunu başka kökler çıkıncaya kadar devam ettirsem... Bu yöntemin bitkiye bir zararı olur mu? Bir de, yapraktan sulama konusundaki tecrübeleriniz ne yönde? Phal. türü orkideler yapraklardan iyi emilim yapabiliyor mu? Buna, yani yapraklara su püskürtme işlemine devam etmem elimdeki bitki için bir sıkıntı oluşturur mu? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-04-2014
|
merhaba benim orkidem yeni dal veriyordu fakat 10 gün kadar önce yanlışlıkla elim çarpması sonucu dal kırılıdı,çok ince bir yerden tutuyo ben iyice birbirine yapıştırıp kaynamasını bekledim fakat artık ne uzuyor nede kuruyor,bu durumda ne yapmalıyım böylece beklemelimiyim yoksa tamamen koparıp aynı yerden uzamasını denemeliyim ??? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1938 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-01-2014
|
Alıntı:
... sargı beziyle birkaç kat sarıp 5-6 kat **** daha fazla, 5 lt pet su şişesinden oluşturulmuş fanusun içinde, nemini kaybetmemesi için muhafaza edilinebilir, ara arada havalandırılır, belki... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 |
Ağaçsever
|
Sevgili orkide severler sulamayla ilgili yeni bir bilgi edindim, uygulamadan önce sizlere danışmak istedim.Sade maden suyu açtıktan sonra köpürmesi geçince ayda bir sulama yapılıyormuş, acaba doğrumdur.?Yardımcısı olurmusunuz.? Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1940 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
faydasından çok problemini görebileceğiniz bir pratik, zira maden suları normal sulama suyundan daha tuzlu; burada tuz derken içindeki mineral içeriğini kastediyorum. mineral içeriği zengin olsa da insan tüketimine uygun bir maden suyu bitkilerin en çok ihtiyaç duyduğu mineraller (nitrat, amonyak, fosfat ve potasyum) yönünden fakirdir. evinizdeki diğer bitkilerle karşılaştırdığınızda, orkidelerin çoğu saksıda tuzlanmaya daha hassas. saksıda barındırabileceğiniz tuzların maden suyu yerine gübreden gelmesini tercih edebilirsiniz. bu konuda daha önce daha uzman kişilerin de yorumları olmuş, onları da değerlendirebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1941 |
Ağaçsever
|
Sayın Sar-dunya demekki bir bilene danışmakta fayda varmış,teşekkür ederim.Bana bu bilgiyi verende çiçekçidir, iyiki denememişim. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Sn.mert59, Orkidelerinize besin takviyesi yaptığınız sürece sn.sar-dunya'nında belirttiği gibi bir sıkıntı yaşamazsınız ancak dozunda olması gerekir. Sevgiler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-11-2014
|
Merhaba.orkidemin bitanesinin sapinin ucu sarardi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1944 |
Ağaç Dostu
|
o beyaz saksının içinden çıkartın kökler güneş görsün sonrada dalı 3. boğumun üstünden kesin kömür tozu dökün hatta çiçeksiz bir dönem galiba toprak değişimini yapın şeffaf bir saksıya ekin kökleri temizleyin makas ( yardıyla steril ) kestiğiniiz kısımlara kömür tozu dökün ama başka bir sorun daha var gibi onuda ben bilmiyorum daha uzman arkadaşlardan cevap gelecektir ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaslar bi uyemizin dedigi gibi cicek sapini kestim ve suya koydum.( cicek sapinda yavru orkidem vardi . Budama yaptigim halde kurumaya basladi ust taraftan. Bizde yavruyu kurtarmak icin cicek dalini kestim ve suya koydum.) Sorum su oncekinden daha fazla kurumaya basladi yavruya gelmesine az kaldi bunun bi zarari olur mu. Ne yapmam lazim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1946 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Çiçek dalı
Merhaba arkadaşlar', orkidem nerdeyse 6 aydır sadece yaprak veriyor. Çiçek dalı vermiyor. Rica etsem bakabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1948 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu nasıl bir yaprak düzenidir ![]() ? Kaç aydır çiçeksiz ? Eğer dinlenme süreci bittiyse biraz üşüsün yani geceleri biraz havalandırın sonra evde kalorifer yanmayan bir oda varsa orda dursun birde kendi gözlemlediğim bir durum var eğerki odanın birinde işik yanıyor ise ve oda biraz soğuk ise çok çabuk oluyor benim evde bir oda var sokak lambasının işığı direk vuruyor oraya aldım yaklaşık 3 haftadır orda şu anda 15 cm dalı var ve eski daldanda 5 cm filiz çıkardı kendi bilgilerimle sizlere cevap vermeye calışıyorum sizlere yararım dokunuyordur inşALLAH yanlış bilğilerim var ise profosyonel arkadaşlar beni uyarsın iyi akşamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1949 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-03-2014
|
Alıntı:
|
|
![]() |