![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-03-2013
|
sn charlaux bilgiler icin tesekkür ederim. acaba siz bu yazilanlari hic denediniz mi yumurta kabugunu kaynatma olsun tuz olsun vs. ? eger kullandiysaniz bilgi verirseniz sevinirim saygilarimla |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Alıntı:
Sutu kismen yapraklardan vererek kullandim, yumurta kabuklarinin faydali oldugunu yabanci birkac kaynaktan biliyorum ancak digerleri konusunda bir bilgim yok. Sevgiler |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-01-2015
|
Arkadaşlar ben keiki macunu almayı düşünüyorum nereden bulabiliriz yardımcı olurmusunuz turkiyede yokmudur |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2014
|
acil !! yardım orkidem eski dalından filiz verdi ancak saksısında küçük küçük sinekler ve kurtlar var buna ne ilaç vs ne önerirsiniz |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Küçük sinekler meyve sineği olabilir orkidenize zararı olmaz kurtlar için ise orkidenizi su dolu bir kovaya daldırıp 3-5 dk bekletin kurtlar yumurtalar su üzerine çıkar basit bir çözüm... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-02-2015
|
Merhaba arkadaşlar ben iki tane orkide aldım ikiside 3 ay çiçek açtı sonra kurudu neden kurudu? Kuruması için ne yapmaliyim |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
dendrobium olsun phalaenopsis olsun onlarin bakimi benim icin kolay diye bilirim lakin bu cambrialar biraz zormus o yüzden ne yapacagimi bilemedim. tekarar tesekkür ederim bilgileriniz icin dediginizi uygulayacam. saygilarimla |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Yazmayı unuttum Çam kabuklarınız biraz büyük parçalara ayırlmış gibi geldi gözüme ince köklüler için biraz daha küçük parçalı olmalı bence bir de sulama suyunun sıcaklığına dikkat etmenizi tavsiye ederim.Orkidenizin çiçekleri kokulumuydu. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
sn mühendis57 bendeki miltessia orkide türü ve hafif kokuluydu diyer ikitane daha var onlarda cambria onlar yeni geldi onlarinda da güzel bir koku var ama dediginiz gibi su sicakligina dikkat etmemis olabilirim direk cesme suyu verdim hep. insallah ölmez cünkü cok güzel bir orkide türüydü . |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
vallah size söyle diyeyim ben 1 tane beyaz orkide ile baslamistim ve sonra cogaldi phalaenopsis türlerinden 8-9 civari önceden vardi bide gecen ay annem 10 tane daha yurt disindan getirdi 20 civari oldu degisik türler . Hersey iyi güzel ama sulama ayri bi dert oluyor okadar orkidenin.sizin dediginiz gibi yapiyorum suanda kökleri temizledim yikadim tarcinladim kabuklari kücük kesiyorum insallah hayata döner bu arada tarcini ilk defa kullaniyorum köökler icin insallah bi faydasi olur zarari olmaz. saygilarimla |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Maaşallah 20 orkideyi nereye sığdırıyosunuz botanik park olmuştur eviniz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
vallah hic sormayin yarisi mutfakta serin cam onunde sabah günesi alan bir yerde yarisida oturma odasinda. ben bütün köklere döktüm birsey olmas insallah. neyse bakacam artik yapa bilecegim herseyi yaptim artik orkidem beni seviyorsa hayata tutunmasi gerek . ![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-01-2012
|
bende tüm köklere dökmüştüm tarçını sonrasında köklerin canlı yeşil görünümü gitti kurur gibi grimsi renge dönüştü. |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Tüm köklere tarçın dökmüştü temizlemesini söyledim yıkayacaktı kökleri inşallah yıkamıştır. Tarçının aşırısı orkide kök ve gövdelerinde biraz sıkıntı veriyor.Dikkatli ve gerektiği kadar kullanmak lazım |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Evt bende tum koklerine dokmustum ama sonra yikadim ve saksisina ektim. Bu kirmizi bocek icin degerli bir abim bana arap sabunu ve su karisimini onerdi yarin onu uygulayacam insallah kurtulur . |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-02-2015
|
Hiç Yaprak Kalmasa Da Kökler Sağlam Sizce Ümit Var Mı?
Merhabalar! Ben bir kız yurdunda yönetim memuruyum odaları dolaşırken kızlarımızdan birinin orkidesini susuzluktan tüm yaprakları sararıp dökülmüş vaziyette odasında buldum. Orkidesini bırakıp evine tatile gitmiş, görüntü bir orkide aşığı olan beni çok üzdü aldım hemen suyunu verdim. Yapraklar gitmiş ama kökler sağlıklı görünüyor inşallah yeniden yaprak çıkarır sizlere sormak istedim. Onu yeniden toparlamak için ne yapmam gerekiyor? Sitenin orkide hakkındaki paylaşımlarının, gelen sorunlar ve cevapların nereyse büyük kısmını okudum. Sizleri tebrik ederim gerçekten çok faydalı bilgiler içeriyor. Evimdeki orkidelerimden birinde de sorun var tüm yaprakları sararıp döküldü yeni geldiğinde de çiçeklerini hemen dökmüştü yaklaşık 3 aydır benimle onun da kökleri sağlam görünüyor yarın eve gidince onun da resimlerini paylaşacağım ölmesine gönlüm dayanmaz Şimdiden teşekkür ederim.![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
![]() yandan bu sekilde küçük yapraklar çıkıyor.normal mi bu ? yaklaşık 6 ay önce çiçekliydi , taşırken hırpalandı çiçeklerini döktü o zamandan sonra açmadı. ne yapabilirim . orkide costuran alsam cicek acar mı |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
sayın numunelik kusura bakmayın kullanıcı adınız komik olmuş o yüzden gülücük attım ![]() Orkidenizin köklerinde sorunlar olmuş ve orkideniz neslini devam ettirmek için yavru yani keiki oluşturmuş.Bazen ana gövde üzerinden yavru verebiliyorlar yeterince kökleri çıkınca ayırırsınız kolay gelsin... |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
![]() gülümsetebilmekde güzel ![]() kökleri için ne yapabilirim. teşekkür ederim bu arada ![]() |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen mühendis57 : 12-02-2015 saat 08:13 |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
köklerin fotografini eklerseniz daha net bir cevap vere bilirz kökler hakkinda. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
|
mühendis57 cevaplarınız için teşekkür ederim. ![]() kökleri bu şekilde . |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Öncelikle çürümüş kökleri temizlemeniz gerek kuruyan ve çürümüş kökleri steril bir kesici ile ya da makas ile sağlam kısıma kadar kesin.Kesilen yüzeye çok az tarçın ya da odun kömürü tozu sürün.Resimlerden gördüğüm kadarıyla sağlam yeşil kökler var.Saksı harcınızı dezenfekte etmek isterseniz eski bir tencerede 5 dk kaynatın.soğuyunca orkidenizi dikin. kolay gelsin |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
sn fzthalil hocam ilk öncelikle orkidemin durumuna bakip ve yorum yaptiginiz icin gercekten tesekkürlerimi sunarim size. orkidem miltessia orkide si yildiz seklinde hafif kokusu var. o sararan yaprak dediginiz gibi bana geldiginde vardi yaslanmis olma ihtimali var. o yaprak alti kirmizi kahverenki benekler icin de arap sabunlu suyla fis fis yaprim köklere gelmeyecek sekil. kökler de evt bir kac kök cürüme yapmiş di oda herhalde hic hava alamadigindan ve su dan dolayi olmus olabilir diye düsünüyorum cünkü cam kabugu hem saksi altina hemde üstü doluydu bu durumda herhalde hava alamadi. bitki besinine gelince beni yalnis anladiniz ben sadece bir soru sormustum hocam bende bir bitki besini var bütün bitkilere sivi besin diye yaziyor üstünde bende merakimdan sordum acaba orkidelerime de kulanma imkanim var mi diye npk 2+2+2 yaziyor üstünde burda cicekcilerden baska yerde orkide besini bulamiyorum cicekcilerde biraz fazla söyleyince almadim benim elimde olan sivi besini de orkideler icin kulanma imkanim var mi diye sormutum hocam.umarim miltessia orkidem yaşar köklerini temizlerken yeni yesil kökler cikiyordu buda aslinda durumu iyi oldugu işarettir diye düsündüm yalnişim varsa beni düzeltin hocam. cicek sapi hala cikarmadi yazin gelmisti bana 6. ci ayda ve simdi hala cicek sapi yok insallah cicek sapi cikarir da o güzelligi tekrar göre bilirim . saygilarimla hocam |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-12-2011
|
Alıntı:
biraz araştırma yapayım dedim ama bir bilgi bulamadım, varsa bir link atarsanız sevinirim.. orkidenizin durumu bence kötü değil. çiçeklenme zamanı ise muhtemelen marttan sonradır. çiçeklerinin resmi varsa yollayabilir misiniz? npk 2-2-2 dengeli gübredir yani dinlenme zamanında verilebilir. çiçeklenme zamanı da verebilirsiniz ama ihtiyacını tam karşılamayacaktır. eğer yoğunluğunu artırıp veririm derseniz de o zaman fazla N çiçeklenmeyi baskılayabilir.. inşallah görebiliriz![]() |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
|
içindeki kabukları mı kaynatacagım yani saksıdan cıkarınca küçük beyaz minicik böcekler cıktı :S |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Yeni Üye
|
![]() aynı böcekten. kaynattım. coğu kök kurumustu temizleyince 2 -3 tane kaldı :S umarım bir şey olmaz :/ çoook soğulun ![]() |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
ben kabuklari tepsiye yayip 200 derece de 10-15 dk firinda isitiyorum hem kuru kalio hemde böcekler ölüyor bunuda uygulaya bilirsiniz . |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|