Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tugbil
forumda sabun suyu falan bakımları vardı ancak ben yağmur suyu biriktirip onunla suladım ve yağmur suyu olmadığı zamanda çeşme suyu değilde hazır içme suyundan haftada bir suladım ancak ilk geldiğinde olan eski yaprak uçlarında açılma siyahımsı lekeler var acaba bu kötü bişey mi
|
merhaba eski yapraklarda zamanla lekeler oluşması normal, çünki herşeyin bir ömrü var yaprak belli bir büyüklüğe geldikten sonra yaşlanacak elbette.Eğer bitkinizin genelinde lekeler var ise o zaman bir hastalıktan söz edilebilir.Yağmur suyu ile sulamanız elbette iyi ancak yağmur suyunda kalsiyum ve diğer mineraller yok. Sulamada musluk suyu da kullanabilirsiniz ancak içerisinde klor olduğundan birkaç gün klorun uçmasını beklemeniz gerek.sulama suyuna gübre ilavesi yaparak sulama yapın.Böylelikle Bitkinizi güçlendirmiş olacaksınız.Yaprakları ıslak bez ile tozlandıkça silin,özellikle geceleri camı açarak ya da aralayarak hafif bir esinti almasını sağlayın.
Bunları yaptıktan sonra sabırla bekleyeceksiniz,yeni çiçek sapı göründüğünde emeklerinizin boşa gitmediğini anlayacaksınız.
Kolay gelsin...