![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Merhaba sheribirinci, Orkidenizin sararan dalını kesebilirsiniz. Kesilen yere tarçın sürme ya da mum damlatma uygulayın. Ancak gördüğüm kadarı ile orkidenizin hava kökleri pek iyi görünmüyor. Saksı içindeki kökler ne durumda, kontrol edin bence. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-12-2013
|
peki hava kokleri icin ne yapabilirim? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-06-2011
|
Merhaba arkadaslar, Sizce yarasa gubresini orkidelere verilebilir mi ? http://www.agaclar.net/forum/temel-k...ma/11274-3.htm basliktan faydalarini okuyunca tropik turlerim icin zaten edinmistim,orkideler de acaba daldirma suyuna mi konmali ya da direk spreyle mi verilmeli ? Sevgiler |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Net bilgi edinirseniz ve kullanırsanız tecrübenizi paylaşın lütfen. Burada vilmorin orkide besini öneriliyor. Ben Genta bulmuştum, onu kullanıyorum. |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
nem
Kendi izlenimlerime dayanarak söylüyorum; eğer cok sıcak bir ortamda ise orkideniz, (örneğin petek yakınında ) hava kökleri cabuk kuruyor. Bitkinin nem ihtiyacını karşılamak için sabahları hava köklerine fıs fıs yapıyorum ben. Saksı yanında minik bir bardak su da bulunduruyorum . Bu çok faydalı olmayabilir ama, zararı yok en azından diye düşünüyorum. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|