Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ziya Soner
Sayın Schloxy
Cymbidium ununuz durumu mükemmel,yaprak rengi ,dal durumu,çiçek durumu vs.
Saksıdaki deformasyon bitkinin çok güzel çalıştığını gösteriyor.Sanıyorum,bu sene mayıs,haziran gibi kökler ayrılmak ve saksı değiştirmeyi gerektirecek(minimum 2-3 saksı)
Ortamınız çok kuru ve sıcak değilse,kış aylarındaki haftada bir daldırma sulamanızı iki hafta da bir e çıkartın,sabah saatlerinde 9-10 gibi yapraklardan fıslama yapın(çiçeklere asgari gelirse iyi olur)
Solan çiçekleri jiletle çapraz keserek alabilirsiniz.Tüm çiçekler bitince ,dalı dipten 1-2 cm den ,jilet veya maket bıçağı ile kesip alabilirsiniz.
Kuruyan dal üzerindeki sararan sargıları dert etmeyin,çok kuruyunca kolayca çekerek alabilirsiniz.
Tam solmamış çiçekleri keserek,dekoratif olarak küçük vazo veya küçük bardaklara az su koyarak masanızda keyfle seyredebilirsiniz.
Saygılarımızla
|
Sayın Ziya Soner,
Cevabınız için teşekkür ederim, bir bilen tarafından uyguladıklarımın doğru olduğunu duymak içimi çok rahatlattı. Daha önce hiç çiçek yetiştirmemiş biri olarak bu kadar narin ve nadide bir çiçeği kaybetmekten çok korktuğum için biraz fazla panik oldum galiba

Gerçi kaktüslerim vardı ama onların bile çoğunu soldurmayı başardım, sadece bir tanesi ısrarla uzamaya devam ediyor. Tavsiyeleriniz doğrultusunda orkidemin bakımını sürdüreceğim. Gelişmeleri buradan aktarırım.
Saygılar