agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Evdeki Bitkilerimiz (Salon, balkon, teras) > Mum çiçeği (Hoya)
(https)

Beğeni Düzeni3238Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-10-2007, 22:37   #2701
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sevilay Mesajı Göster
Mehtap hanım,çok teşekkür ederim ancak ben yağmurlama ne demek bilmiyorum.Belki de yaptığım bir şey de adını bilmiyorum.

Bir de fıs fıs yaparken üst toprak nemini neden kontrol ediyoruz?Çok nemli bir topraksa yapmayalım mı?Zira spreylemede su bulut gibi,sis gibi tüm saksı yüzeyine iniyor.

Sevgiler.
Merhaba Sevilay hanım, yağmulama sulama; genelde bahçelerde kullanılan ibrik benzeri uç kısmı süzgeç gibi delikli sulama kapları vardır, plastiklerde var onlarla sularsanız yağmurlama olur.
Spreylemeyi yalnız yaprağa bir kere yapın yeter uçuşan kısımdan bir şey olmaz. Saksıları ne çamur yapın nede kurutun dikkat etmeniz gereken bu. sevgilerimizle.

mehtap gürbüz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 11:07   #2702
agaclar.net

Giriş Tarihi: 23-07-2004
Sadece sohbet içeren mesajlar belli aralıklarla başlıktan silinmektedir. Sohbet için forum içi kahveyi kullanmanızı rica ederiz.

agaclar.net Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 11:16   #2703
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-08-2007
Bu uyarı şekli kesinlikle çok çok hoş olmuş.

sapudeaure Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 12:08   #2704
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi agaclar.net Mesajı Göster
Sadece sohbet içeren mesajlar belli aralıklarla başlıktan silinmektedir. Sohbet için forum içi kahveyi kullanmanızı rica ederiz.
Bizim, Kral ve ve kraliçe olmak gibi bir niyetimiz yoktu,kimseden aferin almak, menfaat gözeterekde bir şey yapmadık. İnsanlara bilgimizle, kıymetsiz çiçeğimizle destek olmaya çalıştık ama her ne hikmetse silinmek için buluna, buluna Elfoginin bu mesajı fazla gelmiş koskoca "mum çiçeği" başlığına. Şipariş vermemiştik bu kardeşimiz içinden geleni yazmış ama dört satır nedense fazla gelmiş foruma. Çok teşekkür ederiz.

Eski 03-10-2007, 12:15   #2705
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Mehtap Hanıma ben de katılıyorum. Mum çiçeğinden kaynaklanan konular bence bu forum içinde yazışılıp konuşulmalı. Gidip de zaten başka konular için konuşmuyoruz. Ben şimdi bu konudan çıkan bir olayı, bir anı, bir paylaşımımı neden başka bir yerde paylaşayım ki! Forumda ağırlık yapıyor diyebilirsiniz. Oraya yazdığım da ağırlık yapacak o zaman genellemeye bakarsanız. Bence herşey yerinde güzel. Yazılarımızın silinmesi hoş değil bence.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 12:24   #2706
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Anlık duygu paylaşımını anlamak mümkün. Ama sizden sonra burayı okuyacak arkadaşları da düşünün. İstediği bilgiye ulaşmaya çalışırken okumak zorunda kaldığı "anlık duygu paylaşımları" onun yorulmasına ve okumasını yarıda bırakmasına neden olacaktır.

Alıntı:

Ricasına, "Bizim, Kral ve ve kraliçe olmak gibi bir niyetimiz yoktu,kimseden aferin almak, menfaat gözeterekde bir şey yapmadık." gibi bir cevap anlamsız kaçıyor...

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 13:11   #2707
Ağaç Dostu

COYOTE's Avatar

Giriş Tarihi: 11-01-2007
Galeri: 1
Acaba bir mum çiçeği sohbet yeri açılsa olmaz mı?
Çünkü kahvede pasta,çay ,çörek vs ikramından sohbete pek gelinemiyor. Bir de oradaki herkes mum çiçeği ile ilgilenmiyor ki!Şu aralar en yoğun başlık herhalde mum çiçeği.
Ayrıca üretim teknikleri başlığının alt başlığı olan avokadonun sayfalarında da bol sohbet var. Ben şahsen okurken sıkılmadım,yorulmadım en azından o andaki duyguları da yakalayabildim.Salt bilgidense daha iyi oldu bence

COYOTE Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 14:02   #2708
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Bu sorun sadece mum çiçeği konu başlığı altında değil hemen hemen aktif olan tüm konularda var...Sellukada, parfüm çiçeğinde...

Önemli olan çözüm üzerinde yoğunlaşmak...Bana göre o konu başlığı altındaki sohbetler yararlı...ancak yeni başlayan ve o konu hakkında bilgi edinmek isteyenler için çok da anlamlı değil...

Çözüm önerim:
Foruma yeni girenin veya eski üye olup da bilgi tazelemek isyenler için her konunun ilk mesajında moderatör tarafından seçilen gerekli ve alınması gereken bilgilerin buraya güncellenerek yazılması...zaman zaman bu mum çiçeği konusunda gönüllü arkadaşlar tarafından yapılmıştı...
Burda önemli olan 1.mesajda yer alması ve güncellenmesi...
örneğin 3000 . mesajda Mehtap Hanım tecrübe ve bilgiye dayanan bir bilgi verdi ise bu ilgili moderatör arkadaş tarafından 1.mesaja eklenmeli...
Böylece her konunun 1.mesajı çok önemli olacak ve konu ile ilgili konuşmalar , heyacanlar, üzüntüler o konu altında devam edebilecek.

Örnek vermek gerekirse;
Mehtap Hanım mum çiçeği konusunun moderatörü olabilir.
n_turan, likapanın ve böğürtlen-ahududunun...

Frenk üzümünü kimseye kaptırmam

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 15:50   #2709
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Sn.Denizakvaryumu sizin söylediğiniz gibi bir 3000. mesajı alıp 1 mesaj yaparsanız oradaki soru vs havada kalır, bu sağlıklı olmaz, bir de konun akışına göre yeri gelecek iyi anılar, yeri gelecek kötü anılar yazılacak ki yeni başlayan kişi bu konuyu okurken sürükleyici olması açısından daha uygun olur.
Zaten illa bir şey aracaksa, o zaman arama motorunu neden kullanmıyorlar, gelen bir şeyi merak ettiyse arama motorunu kullanırsa istediği sonucu bulabilir.(gerçi ben bu konuda şikayetçi oldum ama tam olarak sorunum çözülmedi ) En azından bana yapılan tarif ile söylüyorum. Hem konu hem de konu içinde arama yapılabiliyor.
Burada gördüğüm kimse araştırma yapmadan armut piş istiorlar.
O zaman ne olacak bir ARMUT PİŞ başlığı altında sizin söylediğiniz genel olarak başlıklar açılır ve oradan yeni gelenler takip eder.
Hiç değilse kimse ne kırılır, ne de üzülür...

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 16:05   #2710
Ağaç Dostu

Hakan Bey,
3000.mesaj yine yerinde duracak ama önemli bir bilgi ise aynı zamanda 1.mesajın içine de girecek...
Mum çiçeğinde şimdilik 93.sayfadayız bundan 3-4 yıl sonrasını bir düşünün...arama motoru bile su kaynatır
Mum çiçeği hakkında bilgi isteyen 1.mesajı okuyup herşeyi öğrenmeli 93 sayfayı ve yüzlerce mesajı okumasına gerek yok.

Eski 03-10-2007, 16:05   #2711
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Umarım bu yazışma olayına bir çözüm bulunur ben herşey yerinde güzel demeye devam ediyorum

Azönce bir müşterimin evine gittim ölçü almaya ve çok büyük bir sürprizle karşılaştım evinde mum çiçeği vardı. Hem de yaz kış balkonda duruyor. Üzerindeki çiçekler muhteşemdi. Kopartıp bana verdi bir demet, o kadar kopartmayın dememe rağmen hem de. Hayatımda ilk defa bir mum çiçeğinin çiçeğini görüyorum. Nasıl mutlu oldum anlatamam.

Bir de yeni bir şey öğrendim. Kendisi hiç çelik almıyormuş. Uzayan sürgünleri çoğaltmak istediği yerden göz bölümünden toprağa batırıyormuş. (Uzayan sürgün yeri toprağa girmeyecek ama) Üzerine toprak ekleyip bol bol suluyormuş. Bu da güzel bir bilgi oldu bana. Garanti çoğaltma gibi geldi.

Umarım bu anımı ve bilgiyi doğru yerde paylaşıyorumdur!

Eski 03-10-2007, 16:57   #2712
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-06-2007
Galeri: 10
İlkin hanım, sanırım bahsettiğiniz durum "adi daldırma" metoduna uygun. Burada Mine hanımın hazırlamış olduğu daldırma yöntemleriyle ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Dalın yere uzatılamadığı durumlarda benzer şekilde garantili bir yöntem olan "hava daldırması" da yapılabilir diye düşünüyorum.

hoyadag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 19:26   #2713
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
Arkadaşlar, forum içeriği sohbet değil bilgi amaçlı. Zaman zaman sohbetleri kahvede yapalım uyarısında bulunuyoruz. Orada mum sohbeti yapmanın hiç sakıncası yok.
Çünkü forumda asıl amacımız, başlıkların bilgilenme, bilgilendirme içerikli olması.
Silinen mesajların hiçbirinin arkadaşların şahsıyla bir ilgisi zaten olmuyor.
Bu konudaki görüşlerinizi de kahvelerden birinde yapabilirsiniz.
Konuya şu yönden bakın, önemli bir bilgi birikimi yaratan sitemiz, pek çok yerde referans olarak kullanılmaya başladı. Foruma bu referansla girenlerin ilk arayacakları sohbet içeriği değil, bilgidir.
Mesajı silinen arkadaşaların bunu anlaşıyla karşılayacağını umuyorum. Yönetimin bir kastı olsa, mesajı hemen silmekte mümkün.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 19:56   #2714
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
Sayın İlkin'e (2768) katılıyorum.Önerim herşeyi oluruna bırakalım.Sistem zorlanmaya başladığında belirleniş bir zamana dönüp silme veya özetleme veya sadeleştirme yapalım.Duygu yoksa sevgi nasıl büyüyecek ?

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2007, 20:11   #2715
Yeni Üye

Hamido's Avatar

Giriş Tarihi: 03-11-2006
Yönetimin gerekçesi ve uyarısı ilk başta makul, mantıklı gibi görünüyor. Ancak ben bu görüşe katılmıyorum.

Forumun adı üzerinde : "FORUM"
Burası, insanların konuşma yapması ile yaşayan bir yapıdadır. Buna sohbet de dahildir.
"Referans" olarak bir forumu gösteren, forumun yapısını da kabullenmek durumundadır.

Ama ağaçlar.net olarak ülke çapında referans olma iddiamız varsa (varmı bilmiyorum), referans kabul edilecek bilgi ve belgeler forum sayfalarından özenle ayıklanıp, site içinde oluşturulacak bir başvuru (referans) köşesinde tasniflenebilir.

Her bitki ile ilgili bu ayıklamayı moderatörler veya gönüllüler yapabilir. Eğer ihtiyaç duyulursa, ben mum çiçeği için bu ayıklamayı yapıp tek bir belge olarak yöneticiye gönderebilirim.

Önerim kabul görürse, bilgiye ihtiyaç duyanlar 93 sayfa karıştırmadan "pişmiş armuda" kavuşabilir. Ayrıca yönetimden ikazlar gelmediği için kimse kırılmaz, sohbet ve paylaşım sekteye uğramaz.

Saygılarımla

Hamido Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 00:14   #2716
Ağaç Dostu

Forumda mum çiçeği başlığnı baştan sona okumuştum,en başlarda daha 50-60. mesajda sayın bacyard'ın çeliği ters dikmesiyle başlayan muhabbetin içinde sayın Mehmet'de vardı. Bu mesajlar silinmelimiydi? kesinlikle hayır çünkü o kadar hoştu ki, ama şimdi sayın Mehmet aksini söylüyor, orasının bilgi paylaşımı yeri olduğunu, muhabbetin "Meşe Palamudu" kavesinde yapılmasını savunuyor.
Mehmet beyin bu kahvede meşe palamudunun tartışıldığını görmüşmü? Arkadaşlardan her başlığa kahve isteklerine bende kahve, kahve dolaşacakmıyız diye karşı çıkmıştım, çünkü bilgilerin arasına garnitür olarak bu tür yazışmaların girmesi çok hoş ve herkesin istediğide bu.
Bunun adına kimse alınganlık filan demesin, ben forumda boşboğazlık etmedim bilgi de verdim, yardımda ettim, gönlümden gelen duygularlada burada yalnız isimleriyle tanıdığım dostlarla neyim varsada paylaştım, şundan da eminimki onlarda benimle aynı duygularla elinde olanı paylaşırladı.
Yapılan uygulamanın yanlış ve birazda ben yaptım oldu demek anlamna geldiğini sanırım bu konuya müdahil olan veya olmayan herkes biliyor, yalnız bu herkes dediklerim unutulmasın ki her biri bu siteyi sırtında taşıyan önemli elamanlarıdır.
Ağaçlar net'in referans olması ****** beni rahatsız etmiyor aksine benimde tuzumun olmasıda benim için çokta önemli. Bu vesileylede referas olan siteninde artık kurumlaşma yolunda adım atıp patron şirketi imajındanda kurtulması lazım diyede düşünüyorum.
Ben başka sitelerin forumlarına da giriyorum,inanın ağaçlar net'te bilgi paylaşıp yazanların hepsi ayrı ayrı bir değer. Bir tohumun peşine düşüp ele geçirmek , çimlendirmek, büyütüp çiçeğini görmek için verdiği mücadele arasında hoş sohbetler etmek ne kadar sakıncalı?
İsteseydim bu siteyi kullanıp parada kazanabilirdım, o zaman mesajımıda silseniz hiç umurumda olmazdı, pişkin pişkin devam ederdim. Site kuralarına görede bu kural dışı değildi.
Burada tanıdığım dostlarımı bırakıp gitmek niyetinde değilim, burdayım ama uslu ve sıradan izleyici bir üye olarak.
Herkese saygılarımı sunuyorum.

Eski 04-10-2007, 02:28   #2717
Ağaçsever

lilyumkokusu's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2007
Galeri: 3
Ben henüz yeni üyeyim ama arkadaşıma Candan katılıyorum.Çiçekler hakkında bilgileri her yerden edinebiliriz,kitaplarda dahil.Ama insanın anılarını **** bir sohbet eşliğinde bildiklerini duyduklarını paylaşması daha hoş,en azından mum çiçeği kardeşliği bölümünde bu da olmalı,insan ilgilenirse sıkılmadan hoşça vakit geçirerek 93 sayfayı bir solukta okuyabiliyor.Sevgiler...

lilyumkokusu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 07:42   #2718
Ağaç Dostu

oyaağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Mehtap Hanım,
Lütfen kırılıp bizi bırakmayın.Sizin bilgilerinize çok ihtiyacımız var.Zira sorulara bıkmadan sıkılmadan sabırla cevap veriyorsunuz (saçmalasak bile).Eminim yönetim de bunun farkında olacaktır.
Siz sıradan olamayacak kadar farklısınız.
Sevgilerle

oyaağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 07:43   #2719
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

memet's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2006
Galeri: 11
"Süpersiniz sağolun varolun"
Mehtap hanım, bunun gibi kaç mesaj attınız?
Neden atayım diyorsanız, silinen mesaj konusunu neden üstünüze alınıyorsunuz?

Bu tür mesajları siliyoruz. Bunu bir polemiğe çevirmenin bir anlamı yok.
Forumun adı forum, kahvelerin adı da kahve , sohbet içerikli konuşmaların da kahvelerde yapılmasını istiyoruz.
Mesajları ayıklayıp, tek bir bilgilendirme mesajını arkadaşlarımız zaman zaman yapıyorlar. En son Penelophe selluka başlığında yaptı bunu. Üstelik zaman zaman onun da mesajları siliniyor.

memet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 07:44   #2720
Ağaç Dostu

oyaağacı's Avatar

Giriş Tarihi: 13-08-2007
Ayrıca belitmeliyim ki forumda sadece bilgi değil sohbet de olmalı diye düşünüyorum.Bilgilenmek için ve sohbet için burdayım.

oyaağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 08:54   #2721
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Mehtap Hanıma sonuna kadar katılıyorum. Bu tartışma seviyesi de gayet normal; yapıcı tartışma olduktan sonra böyle karşıt fikirlerin olmasını doğal karşılıyorum. Memet Bey'in dediği gibi belki sağolun, varolun gibi mesajlar silinebilir ama mum çiçeği ile ilgili sohbet ve bilgi ne varsa yerinin burası olduğunda ısrarla duruyorum ben. Her anıdan çıkartılabilecek ders bile var. Kahveyi kullanın diyorsunuz ama oraya girip de bizim adepta olmamız çok zor. Pat diye girip mum çiçeği ile ilgili bir sohbeti nasıl anlatayım. Mum çiçeği ile ilgilenen var ilgilenmeyen var. Bir de ilgilenen nereden bilecek benim nerede ne anlattığımı... Herkes gidip oraya bakmıyor ki ben hele çok nadir bakıyorum.

Ara ara durup geride kalan sayfaları okuyorum hiçbirisi beni yormuyor sıkmıyor. Her bilgi arasına girmiş mum çiçeği ile ilgili bir anı hoş sohbet çok hoşuma gidiyor.

Mehtap Hanıma da bir soru sormak istiyorum... Dün müşterimin evinde gördüğüm mum çiçeği için konuşurken ben kendiminkinden bahsettim müşterime. Benim mum çiçeğinin üzerinde çiçek açması için dallar çıktı ama çiçeklendiremedim bir türlü belki yeterli su veremedim belki de yer değişikliğinden dolayı dedim. O da dedi ki eğer o çiçek açması için çıkan saplar dökülmüyorsa çıkar mutlaka sabret dedi. Dökerse gelecek seneyi beklersin çiçeklenmesi için dedi. Bu ne derece doğru acaba Mehtap Hanım. Umarım böyle bir ihtimal vardır.

Eski 04-10-2007, 08:57   #2722
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Arkadaşlar şimdi ben çok üzüldüm.Yazdığım mesajın bu kadar tepki alcağını hiç düşünmedim.İçimden geleni paylaşmak için yazmıştım.Mehtap Hanım Özür dilerim.Bunu olmamış kabül edelim.Tatlıya bağlıyalım.Bundan sonra sadece izemekle yetinelim.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 09:08   #2723
Ağaç Dostu

http://www.tarcininmutfagi.com/tarci.../05/mum_e.html

Yukardaki linkte
5/6/2006 tarihli Nevin Hanımın yazdığı yazıda "sapsız filiz ekilirse mum çiçeğinin 7 yıl sonra çiçek açacağı " belirtiliyor...

Eski 04-10-2007, 09:14   #2724
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-07-2007
Galeri: 92
bu,bu, bu,bu,bugibi mesajları dün bilgimi artırmak için girdiğim Mine Pakkaner'e soralım başlığının ilk 8 sayfasında okudum.
Ne sıkıldım,ne bilgi almamı engelledi.
Aksine taa 2006 yılında yapılan yazışmalarda yaşanan duyguları hissettim.

Ben Selluka yetiştirmiyorum ve yetiştirmeyi de düşünmüyorum.Ama o sayfaları okuyor ve yetiştiren arkadaşlarımın,heyecanlarına,mutluluğuna,üzüntüler ine,sohbetlerine ortak oluyor,onlarla beraber üzülüyor,heyecanlanıyor veya mutlu oluyorum.

Burası bir üniversiteye veya bilimsel bir kuruluşa ait bir forum değil.Biz de bilim adamı veya bu konularda yetkili ağızlar değiliz.Dolayısıyla konu ile ilgili
sohbetler konuyu bozmuyor,tat katıyor bence.

Sayın Hamido'nun da dediği gibi bir arkadaşımızı seçelim ve o konu ile ilgili bilgileri zaman zaman ayıklayıp ilk mesaja eklesin.

Bir süre önce sitede bir problem vardı ve siteye bazen giremiyorduk.
Kendimi anahtarını evde unutmuş ev sahibi gibi hissediyordum.

Çünkü burada her konudaki paylaşım bana kendimi evimde hissettiriyor.
Dün sildiğiniz mesajlar arasında benim de mesajım vardı ve ağaçlar.net uyarısı geldiğinde utancımdan yanaklarımın kızardığını hissettim.

Kendimi büyüğünden azar işitmiş bir çocuk gibi gördüm bir an.

Bu sitede bize bilimsel destek veren arkadaşlar da var.Ama tekrarlıyorum;Burası bir bilim kurumuna ait bir site değil.

İnsanların bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyduğu kocaman bir aile.
Yöneticileri ve diğer katılımcılarıyla.

Ve ben bir parçası olduğumu düşündüğüm ailemden kimseyi kaybetmek,kırmak ve üzmek istemiyorum.

En derin saygılarımla.

Sevilay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 09:24   #2725
Ağaç Dostu

Hakan KINACI's Avatar

Giriş Tarihi: 11-08-2006
Galeri: 42
Aslında hiç bir zaman hiç bir şekilde ne tartışmaya müdahil olurum, ne de tartışmaya girerim. Prensip gereği yıllarca forumlarda olduğum için, ne yaparlarsa yöneticiler, forumun yürürlüğü konusunda en iyisini yapmaya çalıştığı için, her zaman verdkileri kararlar en doğrusudur ve her zaman haklıdırlar. Bu yüzden tartışmaya hiç mi hiç gereği yoktur.

Bazen bu tür; Türkiye genelinde tartışma konusu olsada bazı kişiler çözüm önerisinde bulunsa bile, zaten yönetim en iyi çözümü bulmuştur ve tartışmasızdır, üyeler uymak zorundadır.

Şimdi burada da yapılacak tek şey var, soru sorulacak, bu konuda bilgisi olan cevap verecek.
Tam bu sırada, bu soruya ilişkin birinin bir anısı olacak hemen kahveye gidecek "ben mum çiçeğinde şöye şöye yapmıştım." diye yazacak. Tabii kahvede başka bir konu (pardon; çay, kahve ve pasta muhabbeti olduğu için) yazışması varken alakasız bir yazı göndermiş ve mum çiçeği ile uğraşan kişi; hımm bak, arkadaş tam burada şu anısını yazmış dur bende cevap vereyim diyecek. işte forum, işte kahvehane!!!

Neyse; çenem biraz düştü kusuruma bakmayın, ben yukarıda da belirttiğim gibi asla tartışmaya ve/ veya polemiklere girmek istemiyorum.

Yönetim ne karar aldıysa, biz üyeler bu karara saygı gösteremek zorundayız. (en azından kendi adıma kabullediyorum.)

Saygılar,

Hakan KINACI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 09:33   #2726
Ağaç Dostu

Hakan Bey,
yorumunuza katılmıyorum...forum üyelerinin düşüncelerinin, isteklerinin, sorunlara çözüm önerilerinin gözardı edildiği bir forum, forum olmaktan çıkar.

Eski 04-10-2007, 09:53   #2727
Ağaç Dostu

Herkese merhabalar.
Acaba bir yanlış algılama mı oldu? Forumdaki bilgi içermeyen bir çok mesajın sonradan silineceğini bilerek ama gülümseyerek okuyoruz. O tatlı uyarıyı görünce hangileri diye bakalım dedik.Daha silinebilecek başka mesajlarda varken sadece tek bir mesajın silinmesi biraz garip geldi.

Forumdan çıkıp gitmeyi düşünmüyorum, uslu bir üye olarak buradayım. Bazı kardeşlerin iyi niyetle önerdiği görevleri kabul etmiyorum.

Bu konuyu kendi tarafımdan kapatıyorum.

Eski 04-10-2007, 11:01   #2728
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 20-09-2007
karpapatya

Sevgili 7 yıldır açmayan mum çiçeğimin hatrına 93 sayfayı da okudum desem şaşmazsınız değil mi değerli mum çiçeği dostları.

Dallandı budakladı ama ilk defa bu yıl 8 çiçek sapı verdi hala bekliyorum.

Google' dan arayanların durumu da tartışmışsınız. Ben bir örnek sayılabilirim. 93 sayfayı okumak elbette zaman istiyor. Bence burada yapılan konuşmalar böyle sürüp gitsin. Ayrıca bir başlık açın "Mum çiçeği yetiştiriciliği hakkında genel bilgiler gibi". Arama yapanlar için kolaylık olur. Hem de buraya duygu ve düşüncelerini yazan arkadaşlar kırılmaz.

Hamiş namı-diğer Mumçiçeği Kahvehanesi

Kimse Mumçiçeği forumunda kırılmasın üzülmesin. Yoksa siz de Mumçiçeği gibi hassaslaştınız mı?

Akıl vermiş gibi oldum kusura bakmayın. Siz daha iyisini bilirsiniz.

Selamlar. Saygılar.

karpapatya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-10-2007, 11:14   #2729
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karpapatya Mesajı Göster
Sevgili 7 yıldır açmayan mum çiçeğimin hatrına 93 sayfayı da okudum desem şaşmazsınız değil mi değerli mum çiçeği dostları.

Dallandı budakladı ama ilk defa bu yıl 8 çiçek sapı verdi hala bekliyorum.

.
Demek ki mum çiçeğinden, çiçek saplı çelik dikilmezse 7 yıl çiçek vermemesi olayı doğru...

Eski 04-10-2007, 11:19   #2730
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 03-04-2004
Galeri: 88
Arkadaşlar abartıyorsunuz

Ben bir ara kahvede bile mesaj silmiştim.
Sabah kahveye bakıyorum:

1. kişi
- günaydın

2. kişi
- günaydın

3. kişi
- günaydın size de

4. kişi
- günaydın, herkes iyi mi?

5. kişi
- günaydın

6. kişi
- günaydın millet

Akşam bakıyorum:

1. kişi
- iyi geceler

2. kişi
- iyi geceler

3. kişi
- - iyi geceler size de

4. kişi
- - iyi geceler ben yatıyorum

5. kişi
- - iyi geceler

6. kişi
- - iyi geceler millet

Üstelik sadece bir gün değil, farklı günlerde de böyleydi... Yazanlar tabii ki duygu paylaşıyor... Sizce bu normal mi?
Tabii yapacak daha iyi işlerim var diye daha sonra silme işiyle ilgilenmedim...

Konuyla ilgili, içtenlikli duygu paylaşımlarını silmiyoruz. Bu istediğimiz bir şey. Ama bazan sohbet sınırı bile aşılıyor ve laf kalabalığına dönüşüyor. Bunları silmeye girişince en çok bir iki silinmese de olur mesaj silinmiş olabilir. Ama özen gösterdiğimize inanmanızı rica ederiz.

Daha önce yapılmış sohbetleri örnek gösteriyorsunuz. İlk sohbetlerde uyarsak, sizlerden; foruma yeni geldi, anlayış gösterin uyarısı alıyoruz. Sonra uyarsak, bak buna izin verdin şimdi ne karışıyorsun diyenler var.

Biz de şaşırdık valla... Bırakın ucunu, nereye kadar gider giderse oraya gitsin mi diyorsunuz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
hoya, mum çiçeği

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:35.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025