Mehtap Hanıma sonuna kadar katılıyorum. Bu tartışma seviyesi de gayet normal; yapıcı tartışma olduktan sonra böyle karşıt fikirlerin olmasını doğal karşılıyorum. Memet Bey'in dediği gibi belki sağolun, varolun gibi mesajlar silinebilir ama mum çiçeği ile ilgili sohbet ve bilgi ne varsa yerinin burası olduğunda ısrarla duruyorum ben. Her anıdan çıkartılabilecek ders bile var. Kahveyi kullanın diyorsunuz ama oraya girip de bizim adepta olmamız çok zor. Pat diye girip mum çiçeği ile ilgili bir sohbeti nasıl anlatayım. Mum çiçeği ile ilgilenen var ilgilenmeyen var. Bir de ilgilenen nereden bilecek benim nerede ne anlattığımı... Herkes gidip oraya bakmıyor ki ben hele çok nadir bakıyorum.
Ara ara durup geride kalan sayfaları okuyorum hiçbirisi beni yormuyor sıkmıyor. Her bilgi arasına girmiş mum çiçeği ile ilgili bir anı hoş sohbet çok hoşuma gidiyor.
Mehtap Hanıma da bir soru sormak istiyorum... Dün müşterimin evinde gördüğüm mum çiçeği için konuşurken ben kendiminkinden bahsettim müşterime. Benim mum çiçeğinin üzerinde çiçek açması için dallar çıktı ama çiçeklendiremedim bir türlü belki yeterli su veremedim belki de yer değişikliğinden dolayı dedim. O da dedi ki eğer o çiçek açması için çıkan saplar dökülmüyorsa çıkar mutlaka sabret dedi. Dökerse gelecek seneyi beklersin çiçeklenmesi için dedi. Bu ne derece doğru acaba Mehtap Hanım. Umarım böyle bir ihtimal vardır.
|