![]() |
|
![]() |
#2731 |
Ağaç Dostu
|
İşte benim bir ferdi olmaktan gurur duyduğum ailem. Sevgili Malina,sabahtan beri bunları yazdığımız için belki de banlanırız diye düşünüyordum. ''Burası benim.Beğenmeyen gider''diye de düşünebilirdiniz. Ama gayet tarafsız bir biçimde bizim fikirlerimizi okuyup,durumu belirtip,bizlere sorunu nasıl çözelim diyorsunuz. İşte budur!! Daha önce (hangi başlık altında olduğunu hatırlamıyorum)yine böyle bir konu söz konusu olduğunda bir arkadaşımız''konudan uzaklaşıp,sohbeti abartanlara özelden mesaj atın''diye bir öneride bulunmuştu. Belki böyle yapılabilir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2732 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2733 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-08-2007
|
Mum çiçeği başlığında 2796 mesaj yazılmış ama son sayfalarda bile hala köklendirme ile ilgili sorular var gördüğüm kadarıyla. Mesela Güneşgülü Kahvesi var orada etoburlarla ilgili sohbetler yapılıyor. Meşe Palamudu Kahvesine bakıyorum pasta, börek, çörek. Bu sebeplerden forumda hala aktif olup bişeyler yazamadım. Lütfen biz yeni üyeleride düşünün. Düzenleyen Yeşimm1 : 04-10-2007 saat 15:27 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2734 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hoşgeldiniz, öyle bir fırtınanın ortasına rastgeldiniz ki. Forumu okuduğunuza göre biliyorsunuzdur, sevgili arkadaşlarımız 2-3 aydır bu günü beklediler. Bu heyecan arasında kendinizi yalnız hissetmeyiniz lütfen. Paylaşımlarınız foruma heyecan katacaktır. Forumdaki sohbet kavramı konusunda ise ayrıntılı bir çözüm önereceğim ama fırsat bulup da tashih edemedim. Yakında yayınlarım, umarım arkadaşlarım da destek vereceklerdir. Tekrar hoşgeldiniz sevgili Karpapatyam, en güzel günler dileklerimle, selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2735 | |
Kaybettik...
|
Alıntı:
kimseyi kırmak niyetinde değilim bunu yazmamın sebebi evet iyi hoş güzel yapın muhabetinizi de bizim gibi hergün bu forumda olan moderasyondan arkadaşların da böyle bir sorun var diye telafuz ediyorsam bir de alınan arkadaşlar şöyle bir düşünsünler... ya yeni gelenler kimbilir kendilerini nasıl hissediyorlardır alıntıladığım arkadaş kibarca ve kısaca yazmış derdini. Güneşgülü EB kahvehanesi güzel bir örnek. orda malina'nın yazdığı gibi çok selam sabah pasta çörek geyiği de yok herkes kendi bitkilerini duyumlarını anılarını paylaşıyor hoya konusunda da anlaşılan böyle bir mekana gerek var ama benim moderasyonumda olan orkideler başlığında örneğin böyle bir kahvehane gereği doğmadı bu da sanırım üyelerin taleplerine bağlı bir durum.... LÜTFEN KİMSE ALINMASIN alınasınız diye yazmadım bir şeyler anlatmaya çalıştım. bilmem ne kadar başarılı oldum. gerçi biliyorum aynı yazım herkesçe eşit bir tavırda algılanmıyor bu benden de kaynaklanıyor okuycunun o günkü ruh-i haliyesinden de. saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Ağaç Dostu
|
Praecox, haklısınız.. Siz, binlerce kez tekrarlanılan çelikleme konusunu okuyup, o kadar mesaj arasından ayıklama yapmak zorunda kalıyorsunuz... Yeni gelen arkadaşlar da aradıkları bütün bilgileri kolayca, hatta tek mesaj altında bulmak istiyorlar.. Ben ve benim gibi çelik, köklenme ve mum çiçeği yetiştirme konusunda acemi olanlar fotoğraflarla öğrenmek istiyorlar.. Bu durumda ben, bu üç grubu da haklı buluyorum..(Gruplar çoğaltılabilinir) Dolayısıyla ne yapmalıyız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
agaclar.net
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2738 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Sevgili ilkin, müşterinin mum çiçeği hakkında söyledikleri doğru,Adana ikliminde biraz suyu az verdin, çokta yer değiştirdin sabret ve bekle. selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2741 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Merhaba duyarlı mumçiçeği dostları, Benim 7-8 yıllık mumçiçeğimde görülen bir takım marazlar var. 1. resimde ilk kez çıkan çiçek sapı. Bir ay kadar oluyor çıkalı. Toplam 8 tane oldu bugüne kadar. 2. resimde bazı yapraklarda - özellikle eski yapraklarda- gördüğüm marazi, yuvarlak kahverengi kabarık oluşumlar. 3. resimde yine aynı halkalaşmalar... 4. resimde güneşe biraz daha fazla bakan yeni çıkmış yapraklarda yaprak biti oluşumu ( sanırım yaprak biti ). 5. resimde sevgili dostumun genel görünüşü. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Sağlıcakla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2742 |
Ağaç Dostu
|
Sayın karpapatya. Size müjdeli haber... Mum çiçeğiniz çiçek açacak. 1. resimde ilk defa gördüğünüz o şey çiçek sapı ![]() Diğer konularda bek birşey bilemiyorum ama büyük ihtimalle fısfıs yaptı iseniz güneş olan saatlerde su damlaları yaprak üzerinde güneş lekesi bırakmış olabilir . Çiçeğinizi sabah erken saatlerde sulayın bence **** akşam üstü 6-7 gibi. Hadi bakalım inşallah çiçek açar sizin mum çiçeği... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2743 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sayın karpapatya, maraz dediğiniz böyle olsun, tomurcuk çiçek olacak. Yaprakları güneş yanığı, Yaprak bitine mutlaka tarım ilaçı kullanın. hoşçakalın. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Ağaç Dostu
|
hoyadag
İşte sarılıcı dediğin böyle olmalı, Resimde görülen ana dal, Sevgili Mucip bey'in bana göndermiş olduğu ve artık tavana doğru yer kalmadığından aşağı doğru uzamaya başlamış mum çiçeğinin dalı. Minik sürgün ise büyüme dalında tüm rekorları(3 ayda 60cm) elinde bulunduran diversifolianın minik sürgünü. Sanki bizim mum çiçeği, büyüme gayretindeki, gurbet elde kalmış minik kardeşinin elinden tutuyor gibi, ne dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2746 |
Ağaç Dostu
|
Hiç şüpheniz olmasın Hafize hanım, benimki de 1,5 ay kadar minik bir sürgünle kalmıştı. Ben izne gittiğimde coşmuş, özellikle Mehtap hanımın uyarısıyla bağladıktan sonra yaprağı falan unutup uzamaya başladılar. 1 aydır 2 yaprak büyütemedi ama boy, maşaallah. Bence diversifolia cinsi bizim yerli mumlardan daha hızlı büyüyen bir tür. İnşaallah çiçek konusunda da bu kadar cömerttirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Ağaç Dostu
|
Bir uzmanlık sorusu soracağım. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2750 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2007
|
Merhaba, Sürgün ucu kuruduysa, çiçek kendince uygun gördüğü yerden ( kurumanın bittiği yerdeki göz de olabilir daha altlardaki bir göz de ) yeni sürgün veya sürgünler verir. Adana iklimi zaten daha serinlemedi bile, sürgün uzama ve çiçek zamanı yeni başlıyor. Bu kadar üstüne düşmeyin, bir kenarda unutmuş gibi olun, tavan ve duvarları kaplayıp da size ooofff! dedirttiğinde bu günleri anımsar " Ben bunu istemiyormuydum!" dersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2007
|
Merhaba arkadaşlar; Geçen hafta şehir dışındayken eve gelen kadınımız mum çiçeğime iyilik (!) yapıp fazlaca sulamış sanıyorum. ![]() Bir haftadır sapır sapır yapraklarını döküyor. Toprağı çok ıslak. Balkona çıkardım belki toparlanır diye. Ama yaprak dökülmesi durmuyor. Ben ç,çek açmıyor diye üzülürken galiba çiçeğimi hepten kaybediyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2752 |
Ağaç Dostu
|
İlknur hanım, gerçekten çok üzüldüm. Sizi ümitsizliğe sevketmek istemem ama kök çürümesi yaşamış olması büyük olasılık. Ben bizzat yaşadım. Yapraklar alttan yukarı doğru hızla sararmaya ve dökülmeye başladı. Köklerini açtım, dışarıdan normal gibi görünüyordu. Gövdeye parmaklarımla bastırınca malesef içinin boşaldığını ve çürüdüğünü gördüm. Siz yine de kök açmadan önce bir uzmanımızın görüşünü bekleyin. Kök çürümesi yaşayan 8-10 yapraklık bitkimden kurtarabildiğim: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2753 |
Ağaç Dostu
|
Mehtap Hanım çok teşekkür ediyorum. Hiç ellemeyeyim dediğiniz gibi ![]() ![]() İlknur Hanım umarım sizin mum çiçeğinize birşey olmaz. Baktınız çok kötüye gidiyor hemen birkaç çelik alın tekrar büyütmeye devam edersiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2755 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-07-2007
|
Sevgili Hoyadag, bu görüntü aslında bu çiçeğin ne istediğini ıspat ediyor. Bu iki resimi lütfen sevilay hanım hazıladığı başlığın altına eklesin, çünkü bu anlatmakla olmuyor. Eline sağlık. Sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2757 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
Benim çiçek saplarından bu yıl çiçek çıkar mı acaba? Hala bir kıpırtı yok. Sadece sürgünler uzuyor, uzadıkça yeni çiçek sapları veriyor. İlk çıkan saplar hala öyle bekliyor. Saksımda kökler üstten görünüyor. Geçen yıl değiştirip büyük saksıya geçirdim halbuki. Saksının üst kısmına biraz toprak ekleyerek kökleri kapatmak aklımdan geçiyor. Sürgünler -ne zorları varsa- batıya doğru uzuyorlar ![]() Okuduğuma göre gübre verme zamanı değilmiş. Biraz limon tuzlu su yapıp verdim. Sanırım bu aşamadan sonra oturup dua etmek en mantıklısı. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2758 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklendikten sonra gübre verilmemesi gerektiğini hatırlıyorum sevgili Karpapatya. Bendeki Mucip bey'in gönderdiği mumçiçeğinde de tomurcuklar var ama açmadı bu sene. Bu tarihten sonra açmasını beklememek gerek bence. Gelecek sene baharla birlikte açacaklarını düşünüyorum. Bence sakın olağandışı bir bakım uygulamayın ve gübre vermeyin. Selamlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, ben ekip2004 isimli üyemizden köklendirme hormonu sipariş etmiştim. Henüz kullanmak nasip olmadı. Mum çelikleri hakkında bilgi verip kendisinden köklendirme hormonu ile ilgili bilgi istedim. Sorularımı burada cevaplamasını istedim. Kendisini bu konudaki görüşlerini bekleyelim dilerseniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2760 |
Ağaç Dostu
|
Sözlüklere ve Yazım Kılavuzuna göre
Merhaba, Uygun yeri bulamadım ama ilgililer buraya bakar diye yazıyorum. Burada Hoya'nın Türkçe adı Mum Çiçeği olarak yazılıyor ama aslında yazılış olarak doğrusu sözcüklerin bitişik hali olan Mumçiçeği . En azından konu başlığı buna göre düzeltilebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|