![]() |
|
![]() |
#4232 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz ramazan ayında Sayın orijin'den bana büyük ikramiye vurmuştu ![]() Bu güzelliği seyretmek doyumsuz. Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin. Not.Fotoğrafın tarih ayarına hiç dikkat etmemişim ![]() Düzenleyen huzunperest : 23-11-2009 saat 12:51 Neden: not ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4233 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-10-2009
|
Alıntı:
Ben aylardır beş yaprak mum çiçeğimin minik saksısından filiz çıkarmasını bekledim. İki yaprağınıda güneşte yaktım. En sonunda çıkarıp suya koydum. Topraktan daha hızlı kökler gelişmeye başladı. Güzel bir gelişme sonrası (filiz vermesi) toprakla tekrar buluşacak. Sizinkinin resminide yanına koyuyum bari. Düzenleyen turko-g : 23-11-2009 saat 14:29 Neden: ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 |
Ağaç Dostu
|
Çeliklerim kayıpsız duruyorlar ama ilk çıkardıkları yapraklardan sonra yaprak çıkarmadılar. Sanırım kök gelişimlerini tamamlıyorlar. Fotograf makinem bozulduğu için uzun süredir gelişimlerini de yazamadım kuru kuru cümlelerle olmaz diye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=huzunperest;536541] Tekrar tekrar teşekkür ederim sayın orijin. Sevgili huzunperest; Asıl ben teşekkürederim. Bir çiçeğe ancak bu kadar bakılabilir. Gerçekten, çok bakımlı ve albenili. Sizlerin ellerinizde, gerçek sevgi ve ilgi ile buluştuğu her halinden belli oluyor. Nitekim biz bir ayı aşkın bir süredir, bahçemizin bulunduğu, Samsun-Çarşamba-Kızılot Köyü' ndeki evimizdeyiz. Yaklaşık 15 gün daha burada kalacağız. Eğer mum çiçeği hala bizde olsaydı, doğal olarak, şartlardan olumsuz etkilenecekti. O nedenle, ''kızımızın'' sizler gibi Hoyaseverlerin evinde çok daha keyifli olacağı muhakkak. Eşim ve ben; size, eşinize ve tüm hoyaseverlere sağlık ve mutluluk içinde, bol çiçekli hoyalı günler ve iyi bayramlar diliyoruz. Not: Yaz aylarında hep buradayız. Sizleri burada konuk etmekten, büyük mutluluk duyarız ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4237 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Emy_83 `ün mum çiçeği kendisi fotoğrafları yükleme konusnda sorun yaşadığı için bu kezliğine ben yüklüyorum.Gönderen arkadaşa çok teşekkür ettiğinide bildirmek isterim(bana ![]() Düzenleyen Fatih : 28-11-2009 saat 14:57 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4238 |
Ağaç Dostu
|
Benim emektar mum çiçeğim sanırım çiçek açacak ![]() Uzun bir süredir hiç ilgilenmiyordum, bugün baktığımda şu oluşumu farkettim... ![]() Bu oluşumdan 4/5 adet daha var. Yaprakların ortalarından çıkıyorlar, tomurcuk diyerek kendi mi umutlandırıyorum. Umarım sonu hüsran olmaz ![]() Siz ne düşünüyorsunuz tomurcuk mudur bu? Sevgiler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4240 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Düzenleyen Fatih : 28-11-2009 saat 18:38 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 |
Ağaç Dostu
|
Fatihcim, Sebahattin Sargın'ın mesajında MALESEF demenden biraz kıskançlık hissi taşıdığını anladım. Siz gençler çok çalışkan ve azimlisiniz. Eminim senin o güzel mumların da yakında tomurcuklanır. Darısı senin ve bizlerin başına diyelim. Bence de bu bir tomurcuk Sebahattin Bey, bol çiçekli olur inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4246 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-11-2009
|
Faruk bey,toz şekerin çiçegin gelişmesi ve çiçek açmasına çok faydası var.Yakında çiçegimin resmini yüklüyecegim.Farkı göreceksin saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4248 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
Sayın Maki01 hoyalarınızın yanında kalp şeklinde değişik bir çiçek var sanırım nereden aldınız bayıldım doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-11-2009
|
Birde temizlik maddesi amonyakmı? Yoksa şeker gübremi cevabınızı bekliyeceğim teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4250 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-06-2006
|
Adı Hoya Kerrii, bir de çiçeklerini görseniz ! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4251 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Benekli, Bağlantıda verdiğim gübre tarifini ben de henüz kullanmadım, sizin takıldığınız konuya yani amonyağa takıldım. Şeker gübresi, amonyum sülfat olarak geçiyor ama amonyak değil. Üzgünüm , yanıtını ben de bilmiyorum. Amonyak dışında herşey hazır , amonyaksız karışım vermeyi düşünsem de cesaret edemedim. Mevcut gelişmeleri oldukça iyi, nolur nolur ![]() Hoya kerrii'yi oğlum Hollanda'da getirdi. Yolculuk sırasında ucu kırıldı malesef ama bir kaç gün önce ilk yaprağını verdi. Düzenleyen maki01 : 03-12-2009 saat 18:18 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, amonyak bildiğiniz temizlikde kullanılan amonyak olacak ama esansız sade yani limonsuz gibi. Bir de magnezyum sülfat ise İngiliz Tuzu denilen mide ve sindirim rahatsızlıklarında kullanılan bir madde epsom salts olarak geçiyor. Sanırım eczanelerden temin edilebilir. Denerseniz sonuçları mutlaka yazın. Merak ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2009
|
Cep telefonuyla bu kadar görüntü alınabiliyor maalesef. Güler hanımcığım tavsiyeniz üzere köküne bir kaşık toz şekerde koydum dört gözle çiçeklerini bekliyorum.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4259 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
Saksısını küçülttüğüm ve dallarını sımsıkı bağladığım 1.5 senedir uyuyan güzel mum çiçeğim 2. küçük yaprağını da verdi ve yanlardan küçük kuru dal gibi ipler oluşturuyor sanırım ![]() Ama nedenini sonra anladım dibine ekilen teyzemde bulduğum mum çiçeğinin küçük dalını ekmiştim. Sanırım kıskandı. Önce Roa sandım büyük ihtimal besinden dedim( yaklaşık 3 haftadır Roa vermemiştim) ama yanına küçük kardeş ekince kıskandı ve yaprakları inanılmaz değişti. Nasıl mı? yapraklar beyaz lekelendi, yıllardır duran yapraklar arasından küçük çıkıntılar çıktı. Sonrada 2. küçücük yaprak. Bu çok ilginç fakat yanındaki dal (teyzemin mum çiçeğinden alınan) 1 hafta da kök gelişimi gösterdi, sapa sağlam kurban bayramından bu yana ve bunu aynı saksı da yapınca benim uyuyan güzel hareketlendi. Denemeye değer bence. Bir özelliğini daha keşfettim kıskanıyorlar ve birbirlerine karşı gelişme hızına giriyorlar. Ne dersiniz doğru olabilir mi yoksa bu bir süreç mi ? Ben her gün gözlemliyorum diğer boş saksıya ektiğim teyzemin küçük dalı kurudu fakat 2 farklı yerden gelen dal bir araya ekilince yarışa girdiler. İlginç değil mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 |
Ağaç Dostu
|
Daha önce hiç karşılaşmamıştım bu olayla.Hafta sonu diğer evde ki bitkilerimi kontrol etmeye gitmiştim.Mum çiçeklerimi kontrol ederken toprak altından çıkan iki sürgün beni çok şaşırttı.Bu olayla ilk kez karşılaştım birnin net olarak resmini çekebildim.Aynı aşağıdaki resim gibi toprak altında kalan gözlerden sürmüş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
hoya, mum çiçeği |
|
|