agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Mantar
(https)

Beğeni Düzeni501Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-02-2012, 21:35   #151
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Yetiştirmenizi tavsiye ederim, çok zevkli.

Kütük üzerinde yetiştirmede hangi ağaçların kütükleri kullanılabiliyor? Bilen var mı? Internet'ten araştırdım. Kayın, kavak, söğüt ve ceviz yazıyordu. Tüm ağaçların kütükleri kullanılabilir mi?

Bir de kütüğü kullanmadan önce sterilize etmek gerekiyor mu?

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-02-2012, 10:40   #152
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 21-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Yetiştirmenizi tavsiye ederim, çok zevkli.

Kütük üzerinde yetiştirmede hangi ağaçların kütükleri kullanılabiliyor? Bilen var mı? Internet'ten araştırdım. Kayın, kavak, söğüt ve ceviz yazıyordu. Tüm ağaçların kütükleri kullanılabilir mi?

Bir de kütüğü kullanmadan önce sterilize etmek gerekiyor mu?
Kütükte yetiştirme yönteminde pastorize etmeyi gerek yok. Kütüğünüz yeni kesilmiş ise su içinde bekletmeniz gerek yok . Kütüğünüz kuru ise bir gün suyun içinde bekletmeniz gerekiyor.
Kayın , kavak , sögüt , selvi türü agaçlarda yapabilirsiniz.
Misel kültürü kütüğe açılan deliklere aşılanmaktadır. Kütük uzunluğu boyunca açılan delikler arası mesafe sıra üzeri 15-20 cm ve sıra arası 5-10 cm olmalıdır. Mantar gelişimini hızlandırmak için delikler baklava biçiminde yerleştirilmelidir. 15 mm çap ve 5-6 cm derinliğe sahip aşılama deliklerinin açılmasında matkap kullanılır
Aşılamada kullanılan miselin kurumasını engellemek için aşılamadan sonra delikler sıcak balmumu veya köpük tıkaç ile hemen kapatılmalıdır. Farklı çeşitteki balmumları kullanılabilmektedir. Birçok üretici sadece parafin kullanırken bazen parafine mineral yağ karıştırılmaktadır. Parafin sıcak olarak uygulanmalıdır.

adem_09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2012, 20:49   #153
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2009
Eklenti 271745

Name:  Fotoğraf0128.jpg
Views: 9181
Size:  29.8 KB

Name:  Fotoğraf0129.jpg
Views: 9031
Size:  41.5 KB

Name:  Fotoğraf0130.jpg
Views: 9013
Size:  39.8 KB

Name:  Fotoğraf0131.jpg
Views: 9502
Size:  24.4 KB

Buda benim mantar kitimin görünümü

Eklenen Resimler

yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-03-2012, 20:55   #154
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dünyam1 Mesajı Göster
sayın yesill evde 2poşet kadar yetiştirmek için poşetle her şeyi hazır olarakmı veriyorlar?ve fiyatı öğrenebilirmiyim?
Sayın dünyam1 ;kit hazır olarak geliyor sadece uygun ortamı ve bakımı yapmanız yeterli. 1 kit mantar türlerinin hepsinde 15 tl misel kg 10 tl

Eski 03-03-2012, 11:04   #155
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Mantarlar büyüyor. 10 yerden daha mantar fışkırdı. Kavak kütüğü bulabilirsem kavak üzerinde yetiştirmeyi deneyeceğim.

Eklenen Resimler

Eski 03-03-2012, 13:23   #156
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Bu konu çok ilğimi çekti
kavak kütügünde yapmaya başalasam öncelıkle misil yani tohumu alınca başlayabilirmiyim

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-03-2012, 20:58   #157
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-03-2012
S.A ADEM bu işe bizde girmeye hazırlanıyoruz amatör olarak da misel bulamıyoruz.nerden temin edebiliriz bu konuda yardımcı olabilirsen seviniriz.hayırlı günler.<
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 Mesajı Göster
Merhabalar.
Alacagınız mantar kiti yüzde otuz verim elde edersiniz. Bu da bir kit ortalama 10 kg olgununa göre yüzde otuzu 3 kg mantar elde edebilirsiniz.Yüzde otuzluk verimi alabilmeniz için mantar çıkımında nem ve havanın çok önemi var.
Bir kitin mantar çıkımı basladığından sonra 2 ay verim veriyor . Daha sonrada verim veriyor ama mantar çıkımı azalıyor ticari olarak yapıldığında kar bırakmamayı baslıyor.

Kendinizin mantar üretme konusunda yapabilirsiniz. komposttunu hazırlayıp pastorize etmeniz gerekir bu da zor olduğundan yapmanız biraz oluyor.Diger aşamaları kolay .
Kendim komposttumu yapıyorum ve miselini hazır alıyorum ve mantar üretimini başardım.
Bu işi ticari olarak yapmak işteyenler ilk basta azdan denesinler.

17faruk Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-03-2012, 07:18   #158
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Alıntı:
Mantarlar büyüyor. 10 yerden daha mantar fışkırdı. Kavak kütüğü bulabilirsem kavak üzerinde yetiştirmeyi deneyeceğim.
Çok güzel görünüyorlar maaşallah. Darısı başıma Benim fotoğrafta da göründüğü gibi sadece üst tarafından çıktı.Başka hiç bir yerinde hareket yok. Siz nereden almıştınız hobi kitini?

Eski 05-03-2012, 08:21   #159
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Adem Bey'den aldım.

Eski 05-03-2012, 18:49   #160
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi 17faruk Mesajı Göster
S.A ADEM bu işe bizde girmeye hazırlanıyoruz amatör olarak da misel bulamıyoruz.nerden temin edebiliriz bu konuda yardımcı olabilirsen seviniriz.hayırlı günler.<
sayın 17faruk
Mantar miselini satan çok firma var intenetten araştırınca firmalar çıkıyor. Ben birkaç firma ismi vereyim
SYLVAN TARIM ÜRÜNLERİ en az 5 koli gönderiyor 5 * 16= 80 kğ
Erkel Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. en az 10 kğ gönderiyor
Agroma Mantar
bu firmaların satışı var. Misel satışı yapan firmaları internetten araştırarak bulabilirsiniz.

Eski 05-03-2012, 18:52   #161
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yesill Mesajı Göster
sayın yeşil
Mantarlarınızın yeni resimleri varmı bu resimlerde durumları iyi gözükmüyor gibi veya fotograf net olmadığından olabilir.

Eski 05-03-2012, 19:02   #162
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Daha fazla bekleyemeyip bugün ilk hasadı yaptım.

Eski 06-03-2012, 13:57   #163
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 Mesajı Göster
sayın yeşil
Mantarlarınızın yeni resimleri varmı bu resimlerde durumları iyi gözükmüyor gibi veya fotograf net olmadığından olabilir.
Sayın adem-09; eve gidince yeni fotograf çekip koyarım ama ne yazık ki elimde ki makinanın gece çekimleri çok kötü. Kitin durumundan bahsedeyim biraz:
Öncelikle kit beklediğimden küçük geldi Forumda ki mesajlardan sonra beklentim en az 5 kg lık bir kitti.Fakat gelen 2 kg kadar ancaydı. Neyse gelen kitin üstünde daha önce eklediğim resimlerde göründüğü haliyle duruyordu mantarlar.Torba üstünde de enine kesikler mevcuttu torbanın üst taraflarında.Oturduğum odanın uygun bir köşesine koydum.Tarif edildiği şekilde günde 2-3 kez fıs fıs ile sula püskürttüm.1. Haftanın sonunda mevcut mantarlar sanki bozuluyormuş, küfleniyormuş gibi oldu.Bu küf benzeri tabaka ufak ufak mantarcıklar haline dönmeye başladı.Hatta bir tanesi baya büyüdü.Anladığım kadarı ile bunların hepsi mantara dönüşecek ve arkadaşların eklediği fotoğraflardakiler gibi olacaklar.Fakat enterasan tarafı torbanın geri kalan kısımlarında bir hareket yok.Kesik atılan herlerde bir hareketlenme yok.Torbanın alt taraflarına da ben kesikler attım.Ama hiç hareket yok yaklaşık 15 gün oldu.

Eski 06-03-2012, 15:02   #164
Ağaç Dostu

Alıntı:
daha fazla bekleyemeyip bugün ilk hasadı yaptım.
bu siteyi çok sevıyorum
ancak bu syafayı yeni fark ettım
hiçte bilğim yoktu
okuyunca bir seyler kafamızda canlandı
bahçede duran kütüklre aşılama yapıcam
bu mantar hazır aldıgımız mantara göre lezzeti ve tükatimi nasıl acaba..
Hasadın tadına varabildikmi.....

Eski 06-03-2012, 15:44   #165
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
10-12 kg hobi kitlerinden % 25-30 verim alındığı söyleniyor ve fiyatının da 35 TL civarı olduğu. Kargo parasıyla 45 TL diyelim. Şimdi 45 lira verip 2.5 kg mantar üretiyoruz. İstiridye mantarının kilosu 10 TL olsa 2.5 kg istiridye mantarı 25 TL ediyor. Hobi kitleri başına 20 TL zarar mı ediliyor?

Tamtutulma beğendi.
limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2012, 15:59   #166
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
bu siteyi çok sevıyorum
ancak bu syafayı yeni fark ettım
hiçte bilğim yoktu
okuyunca bir seyler kafamızda canlandı
bahçede duran kütüklre aşılama yapıcam
bu mantar hazır aldıgımız mantara göre lezzeti ve tükatimi nasıl acaba..
Hasadın tadına varabildikmi.....
İlk hasadım 150 gr kadardı. Tadımlık yedik. Tadını tam almak için sadece azıcık sıvı yağda pişirip tuz ve karabiber kattım. Kültür mantarına göre tadı daha güzel. Sonraki hasatta soğanlı, domatesli yapacağım. Çorbası da güzel olacaktır. Arada az az koparıp yemeklere de katacağım. Çok faydalı biliyorsunuz.
Bugün keresteciler el birliği yapmış gibi kapalıydı. Kütük bulamadık.

Eski 06-03-2012, 16:05   #167
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon_sever Mesajı Göster
10-12 kg hobi kitlerinden % 25-30 verim alındığı söyleniyor ve fiyatının da 35 tl civarı olduğu. Kargo parasıyla 45 tl diyelim. şimdi 45 lira verip 2.5 kg mantar üretiyoruz. Istiridye mantarının kilosu 10 tl olsa 2.5 kg istiridye mantarı 25 tl ediyor. Hobi kitleri başına 20 tl zarar mı ediliyor?
hesap dogru
kenarda köşede kalmış odum kütük ne varsa alırsın
kurumuş ağacın varsa kesersın
veya egri büğrü yaramaz diye ayrılan kütükleri bulursun
aşılarsın olur biter
ben böyle yapıcam
kütüğün 5 sen everdıgını ifade ediyorlar
bakalım bu yıl görücez
bende bu hastalıga son katılanlardanım....

Eski 06-03-2012, 16:12   #168
Ağaç Dostu

Alıntı:
ilk hasadım 150 gr kadardı. Tadımlık yedik. Tadını tam almak için sadece azıcık sıvı yağda pişirip tuz ve karabiber kattım. Kültür mantarına göre tadı daha güzel. Sonraki hasatta soğanlı, domatesli yapacağım. çorbası da güzel olacaktır. Arada az az koparıp yemeklere de katacağım. çok faydalı biliyorsunuz.
normal mantarı aile olarak çok tüketiyoruz
bende cok sevıyorum
hafıf ve lezzetlı oluyor
et türüne pek düşkün değilim
bu sevdaya kapılınca insan ister istemez damak dadına yakın istiyor
fazla degıl üç ay önce on ton kavak agacını sattık
kütüklerin capı 80-100 cm ıdı
bu sayfayı geç farkettım
öyle bir hazineydiki anlatamam
gür ve dümdüz kavakalr bedava gitti.....
Kök sayısı olarak en az 25 adet vardı
oldukçada tonajlı idi
şimdi okudukça bu kavakalr aklıma geliyor
ne hazineyi kaybetmişiz
belkıde bu kadar kavakla ticaretine bile başalyabilirmişiz demekki
neyse olan oldu artık elımde kalan kök bölgesine ve egri bügrü kütüklere aşılama yapıcam....
Bu mevsimi kaçırmamam gerekıyor
netten 200 gr 20 tl ye sipariş verdim
artık kargoyu bekler oldum.....
Tadına kakmak için ise bir iki ay beklicez.....
Ooffff oooof bu site bana ne delilikler yaptırıyor.....

Eski 06-03-2012, 16:18   #169
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Bende bolca ayva, şeftali kütüğü var. Onlara aşılanır mı bilmiyorum. Hatta ayva kütüklerinden birinin üzerinde bolca mantar çıkmış. Ne olduğunu bilmediğim için ellemedim tabi.

Eski 06-03-2012, 16:22   #170
Ağaç Dostu

Alıntı:
bende bolca ayva, şeftali kütüğü var. Onlara aşılanır mı bilmiyorum. Hatta ayva kütüklerinden birinin üzerinde bolca mantar çıkmış. Ne olduğunu bilmediğim için ellemedim tabi.
çam türü hariç hepsınde olur denılıyor
hiç düşünmeden aşılama yapınız
cevizdede çok ıyı olacagını düşünüyorum
şeftalide de olucaktır
yarısı çürümüş ağacada olabilir
zaten dogadada ağaç kovugunda yetişmiyormu...
Dogadakini taklit edelim yeter.......

Eski 06-03-2012, 19:58   #171
Ağaç Dostu.

Alıntı:
İlk hasadım 150 gr kadardı. Tadımlık yedik. Tadını tam almak için sadece azıcık sıvı yağda pişirip tuz ve karabiber kattım. Kültür mantarına göre tadı daha güzel. Sonraki hasatta soğanlı, domatesli yapacağım. Çorbası da güzel olacaktır. Arada az az koparıp yemeklere de katacağım. Çok faydalı biliyorsunuz.
Afiyet olsun
Mantarınızı biraz daha büyütebilirdiniz. Bir delikten çıkan mantar 250 gr ile 1000gr ma kadar büyüye biliyor.

Eski 09-03-2012, 16:30   #172
Ağaç Dostu

the_mc's Avatar

Giriş Tarihi: 29-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Safranlı Mesajı Göster
çam türü hariç hepsınde olur denılıyor
hiç düşünmeden aşılama yapınız
cevizdede çok ıyı olacagını düşünüyorum
şeftalide de olucaktır
yarısı çürümüş ağacada olabilir
zaten dogadada ağaç kovugunda yetişmiyormu...
Dogadakini taklit edelim yeter.......
çam da olmuyor. ben denedim sert odunlularda da olma ihtimali düşük. kavak talaşında iyi oluyor.

the_mc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-03-2012, 20:20   #173
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2012
Reishi

arkadaşlar merhaba
mantarların misel alımları hepsi aynı şekildemi oluyor.mesela reishi mantarınında misel alımı yapılabilirmi kendi çapımızda.yoksa pahalı bir biçimde büyük oynayanlardanmı almak zorundayız devamlı.reishi mantarını kütükte yetiştire bilmeyi çok isterdim.hazır olarak satanlar var sanırım piyasada.100-200 m2 lik bir kütükte reishi mantarı üretim yeri ne gibi şartları gerektirir?maliyeti ne kadar olur. ürün hasadı 15 günde birmi oluyor yoksa 6 ayda birmi oluyor?bu ve benzeri bilgileri öğrenmek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır umarım.

terek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-03-2012, 19:15   #174
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 25-06-2011
Misel alımı hepsinde hemen hemen aynı olur ayrıca klonlama da yapabilirsiniz. Reishi lanse edildiği kadar zor bir mantar değil kuru resihiden bile önceden işlemden geçirilip öldürülmemiş ise klon alabilirsiniz. Reishi lanse edildiği gibi ahım şahım bir mantar değil yiyemezsiniz o nedenle bol miktarda üretmenizin eğer satmayı düşünmüyorsanız size bir faydası olmayacaktır. kütük yerine kompostta üretmeniz daha uygun olacaktır. Çünkü daha çabuk sonuç alırsınız ve ihtiyacınız kadar üretirsiniz. Yenecek bir mantar değil tadı çok acı yapısı sert. Suya atıp kaynatıp çayını şifa niyetine içebilirsiniz ama söylendiği gibi kanıtlanmış bir etkisi yok. Onun yerine aynı işleri yaptığı söylenen shiitake ya da benzeri bir mantarı kütüğe aşılarsanız afiyetle yiyebileceğiniz için söylediği şeyi yapmasa bile beslenmiş olacaksınız. Ben öyle yapıyorum inanın bana reishi için uğraşmaya bile değmez. Özellikle yüksek fiyatlara satılan reishi ürünlerini hiç almayın. Üretim kitleri burada 5 - 10 lira arasında satılıyor. Bir kitten sadece 5 mantar almış olsanız bu internette satılan ürünlerden 200 - 300 kutu üretirisiniz. Ne nadirdir ne de pahalı.
Reishi ve bazı mantarların internetten kudret helvası diye satıldığını görmem nedeniyle evde mantar üreti ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. Yazı bittiğinde internette yayınlayıp linkini burada payalaşağım. Oradaki yazılardan marketten aldığınız mantardan spor ya da klonlama ile misel oluşturmadan kompost hazırlamaya, misel fitili hazırlamadan bunları hangi uygun ağaca aşılamaya kadar bildiğim her şeyi yazmaya çalışıyorum. Ayrıca elimden geldiğince aşamaları fotoğraflamaya çalışıyorum. Bugün kütüğe shiitake aşılayıp fotoğrafladım. Yakında yayınlar linki yazarım evde üretim yapmak isteyen arkadaşlar oradaki bilgilerden faydalanabilirler.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-03-2012, 10:57   #175
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
misel alımı hepsinde hemen hemen aynı olur ayrıca klonlama da yapabilirsiniz. Reishi lanse edildiği kadar zor bir mantar değil kuru resihiden bile önceden işlemden geçirilip öldürülmemiş ise klon alabilirsiniz. Reishi lanse edildiği gibi ahım şahım bir mantar değil yiyemezsiniz o nedenle bol miktarda üretmenizin eğer satmayı düşünmüyorsanız size bir faydası olmayacaktır. Kütük yerine kompostta üretmeniz daha uygun olacaktır. çünkü daha çabuk sonuç alırsınız ve ihtiyacınız kadar üretirsiniz. Yenecek bir mantar değil tadı çok acı yapısı sert. Suya atıp kaynatıp çayını şifa niyetine içebilirsiniz ama söylendiği gibi kanıtlanmış bir etkisi yok. Onun yerine aynı işleri yaptığı söylenen shiitake ya da benzeri bir mantarı kütüğe aşılarsanız afiyetle yiyebileceğiniz için söylediği şeyi yapmasa bile beslenmiş olacaksınız. Ben öyle yapıyorum inanın bana reishi için uğraşmaya bile değmez. özellikle yüksek fiyatlara satılan reishi ürünlerini hiç almayın. üretim kitleri burada 5 - 10 lira arasında satılıyor. Bir kitten sadece 5 mantar almış olsanız bu internette satılan ürünlerden 200 - 300 kutu üretirisiniz. :d ne nadirdir ne de pahalı.
Reishi ve bazı mantarların internetten kudret helvası diye satıldığını görmem nedeniyle evde mantar üreti ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. Yazı bittiğinde internette yayınlayıp linkini burada payalaşağım. Oradaki yazılardan marketten aldığınız mantardan spor ya da klonlama ile misel oluşturmadan kompost hazırlamaya, misel fitili hazırlamadan bunları hangi uygun ağaca aşılamaya kadar bildiğim her şeyi yazmaya çalışıyorum. Ayrıca elimden geldiğince aşamaları fotoğraflamaya çalışıyorum. Bugün kütüğe shiitake aşılayıp fotoğrafladım. Yakında yayınlar linki yazarım evde üretim yapmak isteyen arkadaşlar oradaki bilgilerden faydalanabilirler.
merakla yazılarınızı beklıyecegiz
bende kütükte üretime başlamak istiyorum
bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz

Eski 26-03-2012, 08:15   #176
Ağaç Dostu.

Arkadaşlar misel alımı bütün mantarlarda aynı sayılır ama misel alımı kolay degil. Misel alımı kolay olsa kompost satan firmalar kendi misellerini üretirler.

my1981 ve terek beğendi.
Eski 26-03-2012, 21:50   #177
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-03-2012
suplilumas arkadaşımızın bildiği var sanırım.bekleyip dinlemekte fayda var.internette bazı bilgiler buluna biliyor.videolu olanlarıda var hatta.bir tane linki örnekde verebilirim ; Miselin Elde Edilmesi | MANTAR DUNYASI

terek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-03-2012, 19:54   #178
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Merhaba, sizlerin yaptığı paylaşımlardan bende heveslendim ve ilk önce bir adet 6 metre boyunda kavak buldum. Bu kavağı 5-6 cm kapak, 25-30 cm kütük olacak şekilde parçaladım. 22 tane kütük elde ettim. Daha sonra kavak mantarı tohumu aldım ve bu akşam resimlerde görüldüğü gibi uyguladım. İnternetten aldığım bilgilere göre kapak yerlerini koli bantı ile bantladım. Daha sonra kütükler direk ışık almasın diye siyah poşet geçirdim. 10-15 gün sonra sera ortamına alacağım. Artan mantar tohumlarını da uygulamayı yaparken çıkan talaşları poşetlere koyarak denemek istiyorum. Acaba poşetin içine talaş ve tohum dışında başka bir madde ekleniyor mu? ve bu kütüklerin uygulanmasında bir yanlışlık olup olmadığı hakkında fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.

Eklenen Resimler

Mehmet Kemer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-04-2012, 13:41   #179
Ağaç Dostu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Kemer Mesajı Göster
Merhaba, sizlerin yaptığı paylaşımlardan bende heveslendim ve ilk önce bir adet 6 metre boyunda kavak buldum. Bu kavağı 5-6 cm kapak, 25-30 cm kütük olacak şekilde parçaladım. 22 tane kütük elde ettim. Daha sonra kavak mantarı tohumu aldım ve bu akşam resimlerde görüldüğü gibi uyguladım. İnternetten aldığım bilgilere göre kapak yerlerini koli bantı ile bantladım. Daha sonra kütükler direk ışık almasın diye siyah poşet geçirdim. 10-15 gün sonra sera ortamına alacağım. Artan mantar tohumlarını da uygulamayı yaparken çıkan talaşları poşetlere koyarak denemek istiyorum. Acaba poşetin içine talaş ve tohum dışında başka bir madde ekleniyor mu? ve bu kütüklerin uygulanmasında bir yanlışlık olup olmadığı hakkında fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.
Mehmet bey kütükleriniz hayırlı olsun. Talaş, saman, kepek, alçı koymanız gerekiyor. Sadece talaş ile yapıp deneme yapabilirsiniz. Sadece talaştan deneme yapıp mantar çıkaran arkadaşlar var.

Düzenleyen adem_09 : 26-04-2012 saat 09:17
Eski 01-04-2012, 22:46   #180
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 26-02-2011
Adem Bey teşekkür ederim. Mesajınızı geç okudum bugun bütün gün bahçede idim. Bakalım bende sadece talaş olarak poşete koydum. Tabi ilk önce talaşı kazanda kaynattım sonra soğutup poşete koydum. Bakalım kütükler mi önce çıakcak poşettekiler mi Gelişmeleri resimleyip paylaşacağım

Mehmet Kemer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025