![]() |
|
![]() |
#151 |
Ağaç Dostu
|
Yetiştirmenizi tavsiye ederim, çok zevkli. Kütük üzerinde yetiştirmede hangi ağaçların kütükleri kullanılabiliyor? Bilen var mı? Internet'ten araştırdım. Kayın, kavak, söğüt ve ceviz yazıyordu. Tüm ağaçların kütükleri kullanılabilir mi? Bir de kütüğü kullanmadan önce sterilize etmek gerekiyor mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#152 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 21-04-2008
|
Alıntı:
Kayın , kavak , sögüt , selvi türü agaçlarda yapabilirsiniz. Misel kültürü kütüğe açılan deliklere aşılanmaktadır. Kütük uzunluğu boyunca açılan delikler arası mesafe sıra üzeri 15-20 cm ve sıra arası 5-10 cm olmalıdır. Mantar gelişimini hızlandırmak için delikler baklava biçiminde yerleştirilmelidir. 15 mm çap ve 5-6 cm derinliğe sahip aşılama deliklerinin açılmasında matkap kullanılır Aşılamada kullanılan miselin kurumasını engellemek için aşılamadan sonra delikler sıcak balmumu veya köpük tıkaç ile hemen kapatılmalıdır. Farklı çeşitteki balmumları kullanılabilmektedir. Birçok üretici sadece parafin kullanırken bazen parafine mineral yağ karıştırılmaktadır. Parafin sıcak olarak uygulanmalıdır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#153 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-10-2009
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#154 |
Ağaç Dostu
|
Sayın dünyam1 ;kit hazır olarak geliyor sadece uygun ortamı ve bakımı yapmanız yeterli. 1 kit mantar türlerinin hepsinde 15 tl misel kg 10 tl |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#156 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Bu konu çok ilğimi çekti kavak kütügünde yapmaya başalasam öncelıkle misil yani tohumu alınca başlayabilirmiyim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#157 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
S.A ADEM bu işe bizde girmeye hazırlanıyoruz amatör olarak da misel bulamıyoruz.nerden temin edebiliriz bu konuda yardımcı olabilirsen seviniriz.hayırlı günler.< Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#160 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Mantar miselini satan çok firma var intenetten araştırınca firmalar çıkıyor. Ben birkaç firma ismi vereyim SYLVAN TARIM ÜRÜNLERİ en az 5 koli gönderiyor 5 * 16= 80 kğ Erkel Gıda Sanayi Ticaret Ltd. Şti. en az 10 kğ gönderiyor Agroma Mantar bu firmaların satışı var. Misel satışı yapan firmaları internetten araştırarak bulabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#161 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Mantarlarınızın yeni resimleri varmı bu resimlerde durumları iyi gözükmüyor gibi veya fotograf net olmadığından olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#163 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Öncelikle kit beklediğimden küçük geldi ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#164 |
Ağaç Dostu
|
bu siteyi çok sevıyorum ancak bu syafayı yeni fark ettım hiçte bilğim yoktu okuyunca bir seyler kafamızda canlandı bahçede duran kütüklre aşılama yapıcam bu mantar hazır aldıgımız mantara göre lezzeti ve tükatimi nasıl acaba.. Hasadın tadına varabildikmi..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#165 |
Ağaç Dostu
|
10-12 kg hobi kitlerinden % 25-30 verim alındığı söyleniyor ve fiyatının da 35 TL civarı olduğu. Kargo parasıyla 45 TL diyelim. Şimdi 45 lira verip 2.5 kg mantar üretiyoruz. İstiridye mantarının kilosu 10 TL olsa 2.5 kg istiridye mantarı 25 TL ediyor. Hobi kitleri başına 20 TL zarar mı ediliyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#166 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bugün keresteciler el birliği yapmış gibi kapalıydı. Kütük bulamadık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#167 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
kenarda köşede kalmış odum kütük ne varsa alırsın kurumuş ağacın varsa kesersın veya egri büğrü yaramaz diye ayrılan kütükleri bulursun aşılarsın olur biter ben böyle yapıcam kütüğün 5 sen everdıgını ifade ediyorlar bakalım bu yıl görücez bende bu hastalıga son katılanlardanım.... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#168 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bende cok sevıyorum hafıf ve lezzetlı oluyor et türüne pek düşkün değilim bu sevdaya kapılınca insan ister istemez damak dadına yakın istiyor fazla degıl üç ay önce on ton kavak agacını sattık kütüklerin capı 80-100 cm ıdı bu sayfayı geç farkettım öyle bir hazineydiki anlatamam gür ve dümdüz kavakalr bedava gitti..... Kök sayısı olarak en az 25 adet vardı oldukçada tonajlı idi şimdi okudukça bu kavakalr aklıma geliyor ne hazineyi kaybetmişiz belkıde bu kadar kavakla ticaretine bile başalyabilirmişiz demekki neyse olan oldu artık elımde kalan kök bölgesine ve egri bügrü kütüklere aşılama yapıcam.... Bu mevsimi kaçırmamam gerekıyor netten 200 gr 20 tl ye sipariş verdim artık kargoyu bekler oldum..... Tadına kakmak için ise bir iki ay beklicez..... Ooffff oooof bu site bana ne delilikler yaptırıyor..... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#170 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
hiç düşünmeden aşılama yapınız cevizdede çok ıyı olacagını düşünüyorum şeftalide de olucaktır yarısı çürümüş ağacada olabilir zaten dogadada ağaç kovugunda yetişmiyormu... Dogadakini taklit edelim yeter....... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#171 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Mantarınızı biraz daha büyütebilirdiniz. Bir delikten çıkan mantar 250 gr ile 1000gr ma kadar büyüye biliyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#172 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#173 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
Reishi
arkadaşlar merhaba mantarların misel alımları hepsi aynı şekildemi oluyor.mesela reishi mantarınında misel alımı yapılabilirmi kendi çapımızda.yoksa pahalı bir biçimde büyük oynayanlardanmı almak zorundayız devamlı.reishi mantarını kütükte yetiştire bilmeyi çok isterdim.hazır olarak satanlar var sanırım piyasada.100-200 m2 lik bir kütükte reishi mantarı üretim yeri ne gibi şartları gerektirir?maliyeti ne kadar olur. ürün hasadı 15 günde birmi oluyor yoksa 6 ayda birmi oluyor?bu ve benzeri bilgileri öğrenmek istiyorum yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır umarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#174 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2011
|
Misel alımı hepsinde hemen hemen aynı olur ayrıca klonlama da yapabilirsiniz. Reishi lanse edildiği kadar zor bir mantar değil kuru resihiden bile önceden işlemden geçirilip öldürülmemiş ise klon alabilirsiniz. Reishi lanse edildiği gibi ahım şahım bir mantar değil yiyemezsiniz o nedenle bol miktarda üretmenizin eğer satmayı düşünmüyorsanız size bir faydası olmayacaktır. kütük yerine kompostta üretmeniz daha uygun olacaktır. Çünkü daha çabuk sonuç alırsınız ve ihtiyacınız kadar üretirsiniz. Yenecek bir mantar değil tadı çok acı yapısı sert. Suya atıp kaynatıp çayını şifa niyetine içebilirsiniz ama söylendiği gibi kanıtlanmış bir etkisi yok. Onun yerine aynı işleri yaptığı söylenen shiitake ya da benzeri bir mantarı kütüğe aşılarsanız afiyetle yiyebileceğiniz için söylediği şeyi yapmasa bile beslenmiş olacaksınız. Ben öyle yapıyorum inanın bana reishi için uğraşmaya bile değmez. Özellikle yüksek fiyatlara satılan reishi ürünlerini hiç almayın. Üretim kitleri burada 5 - 10 lira arasında satılıyor. Bir kitten sadece 5 mantar almış olsanız bu internette satılan ürünlerden 200 - 300 kutu üretirisiniz. ![]() Reishi ve bazı mantarların internetten kudret helvası diye satıldığını görmem nedeniyle evde mantar üreti ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. Yazı bittiğinde internette yayınlayıp linkini burada payalaşağım. Oradaki yazılardan marketten aldığınız mantardan spor ya da klonlama ile misel oluşturmadan kompost hazırlamaya, misel fitili hazırlamadan bunları hangi uygun ağaca aşılamaya kadar bildiğim her şeyi yazmaya çalışıyorum. Ayrıca elimden geldiğince aşamaları fotoğraflamaya çalışıyorum. Bugün kütüğe shiitake aşılayıp fotoğrafladım. Yakında yayınlar linki yazarım evde üretim yapmak isteyen arkadaşlar oradaki bilgilerden faydalanabilirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#175 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
bende kütükte üretime başlamak istiyorum bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#176 |
Ağaç Dostu.
|
Arkadaşlar misel alımı bütün mantarlarda aynı sayılır ama misel alımı kolay degil. Misel alımı kolay olsa kompost satan firmalar kendi misellerini üretirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 10-03-2012
|
suplilumas arkadaşımızın bildiği var sanırım.bekleyip dinlemekte fayda var.internette bazı bilgiler buluna biliyor.videolu olanlarıda var hatta.bir tane linki örnekde verebilirim ; Miselin Elde Edilmesi | MANTAR DUNYASI |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Merhaba, sizlerin yaptığı paylaşımlardan bende heveslendim ve ilk önce bir adet 6 metre boyunda kavak buldum. Bu kavağı 5-6 cm kapak, 25-30 cm kütük olacak şekilde parçaladım. 22 tane kütük elde ettim. Daha sonra kavak mantarı tohumu aldım ve bu akşam resimlerde görüldüğü gibi uyguladım. İnternetten aldığım bilgilere göre kapak yerlerini koli bantı ile bantladım. Daha sonra kütükler direk ışık almasın diye siyah poşet geçirdim. 10-15 gün sonra sera ortamına alacağım. Artan mantar tohumlarını da uygulamayı yaparken çıkan talaşları poşetlere koyarak denemek istiyorum. Acaba poşetin içine talaş ve tohum dışında başka bir madde ekleniyor mu? ve bu kütüklerin uygulanmasında bir yanlışlık olup olmadığı hakkında fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#179 | |
Ağaç Dostu.
|
Alıntı:
Düzenleyen adem_09 : 26-04-2012 saat 09:17 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#180 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-02-2011
|
Adem Bey teşekkür ederim. Mesajınızı geç okudum bugun bütün gün bahçede idim. Bakalım bende sadece talaş olarak poşete koydum. Tabi ilk önce talaşı kazanda kaynattım sonra soğutup poşete koydum. Bakalım kütükler mi önce çıakcak poşettekiler mi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|