View Single Post
Eski 06-03-2012, 13:57   #163
yesill
Ağaç Dostu

yesill's Avatar

Giriş Tarihi: 01-10-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi adem_09 Mesajı Göster
sayın yeşil
Mantarlarınızın yeni resimleri varmı bu resimlerde durumları iyi gözükmüyor gibi veya fotograf net olmadığından olabilir.
Sayın adem-09; eve gidince yeni fotograf çekip koyarım ama ne yazık ki elimde ki makinanın gece çekimleri çok kötü. Kitin durumundan bahsedeyim biraz:
Öncelikle kit beklediğimden küçük geldi Forumda ki mesajlardan sonra beklentim en az 5 kg lık bir kitti.Fakat gelen 2 kg kadar ancaydı. Neyse gelen kitin üstünde daha önce eklediğim resimlerde göründüğü haliyle duruyordu mantarlar.Torba üstünde de enine kesikler mevcuttu torbanın üst taraflarında.Oturduğum odanın uygun bir köşesine koydum.Tarif edildiği şekilde günde 2-3 kez fıs fıs ile sula püskürttüm.1. Haftanın sonunda mevcut mantarlar sanki bozuluyormuş, küfleniyormuş gibi oldu.Bu küf benzeri tabaka ufak ufak mantarcıklar haline dönmeye başladı.Hatta bir tanesi baya büyüdü.Anladığım kadarı ile bunların hepsi mantara dönüşecek ve arkadaşların eklediği fotoğraflardakiler gibi olacaklar.Fakat enterasan tarafı torbanın geri kalan kısımlarında bir hareket yok.Kesik atılan herlerde bir hareketlenme yok.Torbanın alt taraflarına da ben kesikler attım.Ama hiç hareket yok yaklaşık 15 gün oldu.

yesill Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön