View Single Post
Eski 12-03-2012, 10:57   #175
Safranlı
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-01-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi suplilumas Mesajı Göster
misel alımı hepsinde hemen hemen aynı olur ayrıca klonlama da yapabilirsiniz. Reishi lanse edildiği kadar zor bir mantar değil kuru resihiden bile önceden işlemden geçirilip öldürülmemiş ise klon alabilirsiniz. Reishi lanse edildiği gibi ahım şahım bir mantar değil yiyemezsiniz o nedenle bol miktarda üretmenizin eğer satmayı düşünmüyorsanız size bir faydası olmayacaktır. Kütük yerine kompostta üretmeniz daha uygun olacaktır. çünkü daha çabuk sonuç alırsınız ve ihtiyacınız kadar üretirsiniz. Yenecek bir mantar değil tadı çok acı yapısı sert. Suya atıp kaynatıp çayını şifa niyetine içebilirsiniz ama söylendiği gibi kanıtlanmış bir etkisi yok. Onun yerine aynı işleri yaptığı söylenen shiitake ya da benzeri bir mantarı kütüğe aşılarsanız afiyetle yiyebileceğiniz için söylediği şeyi yapmasa bile beslenmiş olacaksınız. Ben öyle yapıyorum inanın bana reishi için uğraşmaya bile değmez. özellikle yüksek fiyatlara satılan reishi ürünlerini hiç almayın. üretim kitleri burada 5 - 10 lira arasında satılıyor. Bir kitten sadece 5 mantar almış olsanız bu internette satılan ürünlerden 200 - 300 kutu üretirisiniz. :d ne nadirdir ne de pahalı.
Reishi ve bazı mantarların internetten kudret helvası diye satıldığını görmem nedeniyle evde mantar üreti ile ilgili bir yazı hazırlıyorum. Yazı bittiğinde internette yayınlayıp linkini burada payalaşağım. Oradaki yazılardan marketten aldığınız mantardan spor ya da klonlama ile misel oluşturmadan kompost hazırlamaya, misel fitili hazırlamadan bunları hangi uygun ağaca aşılamaya kadar bildiğim her şeyi yazmaya çalışıyorum. Ayrıca elimden geldiğince aşamaları fotoğraflamaya çalışıyorum. Bugün kütüğe shiitake aşılayıp fotoğrafladım. Yakında yayınlar linki yazarım evde üretim yapmak isteyen arkadaşlar oradaki bilgilerden faydalanabilirler.
merakla yazılarınızı beklıyecegiz
bende kütükte üretime başlamak istiyorum
bilgilerinizden yararlanmak istiyoruz

Safranlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön