agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Küçük ve Büyükbaş Hayvanlar
(https)

Beğeni Düzeni444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 24-12-2012, 01:46   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-07-2012
Sayın Alirizak Bey,
Koopratif, kurucuların ya da yöneticilerin kendi şirketleri gibi para kazanacakları işletmeler değildir. Tabi para kazanılır. Bu kazanılan para, ortaklara kar olarak dağıtılır veya ortakların girdi ihtiyaçlarını karşılayan işlere yatırım yapılır.
Yasal durum böyle. Peki bazı kişiler parayı götüremez mi? İsterse götürür. Parayı elinden geçiren kişi ona istediği gibi hükmeder. Öyle bir yer ki paranın asıl sahipleri karşıdan afiyet olsun der, başka bir şey yapamaz.
Peki biz, bu işten niye uyuyuz. Ben yazdım, sizde tekrar ettiniz. Adam kendi kalemiyle başklarını konuşturmuş. Daha işe başlamadan hareket falso. O reklam giderleri ile zaten binlerce koyun, keçilik çiftlik kurulur. O kadar paran varsa ortaklarla ne işin var. Yoksa nasıl ödeyeceksin. Çekimler çok para değil çünkü ünlü kullanmamışlar. Bir video kaset masrafı var. Yayınlamayada vadeli evrak verdilerse ne olur. Ortak bulamazlarsa piyasada onları bulamaz. Ortak olmak istiyenler sıraya girerse, zaten mesele yok. Ödesin koyunlar diyecekler. Yakasını kaptıran oldumu, sadece parasından değil. Etinden, sütünden, yününden, iliğinden, kemiğinden, kanından yararlanmadan bırakmazlar.
Halil Balaban

Halil Balaban Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 02:22   #2
Ağaç Dostu

Bakın sayın Mrduran, hastaştan bahsetmiş. Biz kasatellileri, hatırlarız. Gümüş motoru hatırlarız. Erbakan hocanın başında olduğu su motoru üreten fabrika kuruldu insanlar aktı aktı ortak oldu. Sürekli taze para girişi oldu. Ortak girişi durunca sıcak para kesilince fabrika aniden battı. Dini destekle Erbakan siyasete girdi. Allah dedi, din dedi parti kurdu. Burdurda bir japon traktörünün lisansı ile (Yanılmıyorsam İşbora marka) traktör fabrikası kuruldu. Sürüler halinde ortak kaydedildi. Ortak girişi durunca fabrika Burdur gölü kıyısında çürümeye terk edidi. Kooperatifin başkanı kimdi biliyormusunuz? Turgut Özal. Tayip beyin Almanyada camilerden para toplarken videosunu seyrettik. Başbakan olduktan sonra para kaptıranlara "Verirken banamı danıştınız"dedi.
Jet fadıl çıktı onbinlerce daire sattı.
Çeşitli şehirlerde bir kaçtane 3-5 katlı kargas bina yaptı. Para akışı durunca bıraktı kaçtı. 3 sene sonra araba fabrikası için para topladı. Ardından milletvekili oldu.
AKP vekaletini kaldırdı meclisten çıkardı yerine tayyip bey seçildi. Şimdi akp diyetini ödüyor. Jet fadıla kapris oteli yapmasına izin verdiler. 12.000 devremülk sattı. İhlas holding birkaç kere çarptı. Kendi bankalarını dolandıran bir yığın patron cabası. Hele ticarette tokatlamak amacıyla piyasaya girip büyük tüccar havaları ile dolaşan. İki ay sonra bir yığın esna ve tüccarı dolandıran okadar çok kişi gördük ki. Artık tarz ve davranışlarından, işe başlayış şekillerinden tanıyoruz.
Biz kulağımız sağlam kalsın istiyoruz.
Halil Balaban

Eski 24-12-2012, 04:23   #3
Ağaç Dostu

oz26's Avatar

Giriş Tarihi: 13-10-2012
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halil Balaban Mesajı Göster
Bakın sayın Mrduran, hastaştan bahsetmiş. Biz kasatellileri, hatırlarız. Gümüş motoru hatırlarız. Erbakan hocanın başında olduğu su motoru üreten fabrika kuruldu insanlar aktı aktı ortak oldu. Sürekli taze para girişi oldu. Ortak girişi durunca sıcak para kesilince fabrika aniden battı. Dini destekle Erbakan siyasete girdi. Allah dedi, din dedi parti kurdu. Burdurda bir japon traktörünün lisansı ile (Yanılmıyorsam İşbora marka) traktör fabrikası kuruldu. Sürüler halinde ortak kaydedildi. Ortak girişi durunca fabrika Burdur gölü kıyısında çürümeye terk edidi. Kooperatifin başkanı kimdi biliyormusunuz? Turgut Özal. Tayip beyin Almanyada camilerden para toplarken videosunu seyrettik. Başbakan olduktan sonra para kaptıranlara "Verirken banamı danıştınız"dedi.
Jet fadıl çıktı onbinlerce daire sattı.
Çeşitli şehirlerde bir kaçtane 3-5 katlı kargas bina yaptı. Para akışı durunca bıraktı kaçtı. 3 sene sonra araba fabrikası için para topladı. Ardından milletvekili oldu.
AKP vekaletini kaldırdı meclisten çıkardı yerine tayyip bey seçildi. Şimdi akp diyetini ödüyor. Jet fadıla kapris oteli yapmasına izin verdiler. 12.000 devremülk sattı. İhlas holding birkaç kere çarptı. Kendi bankalarını dolandıran bir yığın patron cabası. Hele ticarette tokatlamak amacıyla piyasaya girip büyük tüccar havaları ile dolaşan. İki ay sonra bir yığın esna ve tüccarı dolandıran okadar çok kişi gördük ki. Artık tarz ve davranışlarından, işe başlayış şekillerinden tanıyoruz.
Biz kulağımız sağlam kalsın istiyoruz.
Halil Balaban
Çok güzel anlatmışsınız. Keşke bu işe girmek isteyen "garibanlar" sizin satırlarınızı okusa. Firmanın sitesinde "100 keçi-koyunla girmek istiyorum bilgi verirmisiniz" gibi mesajlar var.

YeniBON beğendi.
oz26 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 11:53   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-12-2012
Tatlı para

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oz26 Mesajı Göster
Çok güzel anlatmışsınız. Keşke bu işe girmek isteyen "garibanlar" sizin satırlarınızı okusa. Firmanın sitesinde "100 keçi-koyunla girmek istiyorum bilgi verirmisiniz" gibi mesajlar var.
Ben de merak etmiş koop. web sitesine göz atmak istemiştim ama ssbuyukanadolukoop.com adresine bir türlü giremedim siz nasıl girdiniz? Sürekli hata veriyor.

Sistem çok cazip gözükse de herkes benim gibi kıllanmakta haklı. Çünkü eskiden buna benzer çok dolandırıcılık yapılmış. İnsan bu kadar tatlı paranın ardında kesin bir hinlik vardır diye düşünüyor ve geri duruyor.

Ben en çok bazı internet sitelerindeki ilgili haber metinlerini okuyunca yuh dedim. Ne hikmetse Elbistan Ziraat Odası Başkanı ile Büyükköy Belediye Başkanı aynı cümleleri kurmuşlar. Yani farklı yerlerde farklı haberlerin haber metinleri aynı elin ürünü Parayla haber mi yayınlatıyorlar anlamadım.

İlk haber Korkuteli için:

HABER: Korkuteli'ne 17 Milyon TL'lik Yatrm haberi

İkinci haber Elbistan için:

Elbistanın Sesi - Haberin adresi - Büyük Anadolu Tarım

Ayrıca deneyim sahibi arkadaşlar da yorumlarıyla tehlikelere dikkat çekmişler. O yüzden araştırın, soruşturun ama dikkatli olun derim. Çünkü bu kadar tatlı para dünyanın hiçbir yerinde yok.

tekinay66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 14:43   #5
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Galeri: 1
Üyelikten ayrılma durumunda üye kaç baş hayvanla katıldıysa, katılım sayısı kadar hayvanlarını alabileceğini ya da o günkü değerindeki ücretini alabileceğini.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda ki yazı, sözleşme maddelerinden birisi.

Yani, 5 keçi ile girdiniz ama 8 yıl sonra çıktığınızda, sizin o 5 hayvandan 20 tane keçi üredi diyelim.

Sistemden ayrılırken;

25 keçi mi veriyorlar?

yoksa

5 keçi mi?

Kaç hayvan ile katıldıysa diye yazdıklarına göre, demek ki 5 keçi alabileceksiniz.

(Her ne kadar 5 keçi yerine, zamanla 20-25 keçinin sütünden kar verilecekse de, mantıklı değil).

Ayrıca, ilk ödeme 3 yıl sonra başlanacağı için, kesinlikle kazançlı bir iş değil.

Bende kesinlikle güvenmedim bu oluşuma.

Tura ve mrduran beğendi.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 18:41   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2012
Kulağımın Arkasını da Size...

Sevgili arkadaşlar, yazılanları baştan itibaren okudum. Yarıyı geçmeden kokusu çıktı çıkmasına da, hele dedim...

Ciddi konuşalım!.. Önce bir kooperatif kanunu ve ilgili tarımsal üretim kooperatifleri ile ilgili yönetmelikleri ve örnek dökümanları alın önünüze; öte yandan bahse konu ilanları ve burada "aydnclh" adlı arkadaşın 31 nolu mesajındaki taahhütleri de alın elinize!..

Verilen taahhütlleri ve konulan şartları birer birer okuyup, kanun ve yönetmeliklerde arayın bakalım!..

Bir tanesini bulamayacaksınız!..

Hiç biri kanuna usule uygun değil!..

YASAK OLANLARI BİLE VAR İÇLERİNDE!..

Kooperatiflerin gelirleri elde edilmeden kuruşlandırılamaz ve bu gelirler gerçekleştiğinde bile bu şekilde önden fikse edilmiş plana uygun dağıtılamaz!

Beş keçi verecekmiş!.. Ya kar payı hesaplandırıldığında iki keçi çıkarsa? Ya otuz keçi hak etmişsek?..

Bunlar doğru dürüst bir genel kurulda ve dürüst bir İzlemekle görevli komiserin huzurunda söylenecek, zapta geçecek işler değil!

Ben şu anda yazlarımı geçirdiğim köye bir balıkçılık kooperatifi kurmaları için önayak oldum, bu nedenle kooperatif mürekkebi yaladım. Ama kendim hiç bir şekilde bu işe dahil olmadım.

Bazı arkadaşların da dikkatini çekmiş; bu işe olumlu bakıp bizleri de iknaya çalışan kimselerin aramıza katılış tariihlerine de bir bakıverin!..

Kimse kusura bakmasın, ben "şaşı" diyemem, "kör" der çıkarım!..

Bu iş de YAŞ!..

Meşhur hikayedir, devrin padişahına veziri gelmiş, "Sultanım" demiş. "Filanca efendi bir enayi defteri tutuyormuş!"

"E, ne var bunda?" demiş Padişah..

"Ama şey!" diye duraklamış vezir: "Sultanım, defterin ilk sırasında sizin adınız var!.. Elli altın vermişsiniz birisine!"

"Çağırın buraya!" diye kükremiş Sultan; "O defteri de getirsin!"

Gelmesiyle tekrar bağırmış: "Efendi ver bakalım şu defteri!"

İlk sayfada adını görmesiyle morarmış: "Bu ne bu böyle?"

Adam ürkmüş fakat sakin: "Sultanım efendim" demiş, "Bu defter enayi defteridir ve birinci sırada da siz varsınız.!"

"Neden?" , "Hani siz filancaya elli altın vermiştiniz ya!.. Ondandır."

"Söylediğine de bak!.. Parayı haftaya ödeyecek o!"

Adam rahatlamış: "Tamam Sultanım" demiş; "Parayı getirirse, sizi siler, onun adını yazarım!"

Tura, mrduran, YeniBON ve 1 kişi beğendi.
Ben fakir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 16:23   #7
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Üyelikten ayrılma durumunda üye kaç baş hayvanla katıldıysa, katılım sayısı kadar hayvanlarını alabileceğini ya da o günkü değerindeki ücretini alabileceğini.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yukarıda ki yazı, sözleşme maddelerinden birisi.

Yani, 5 keçi ile girdiniz ama 8 yıl sonra çıktığınızda, sizin o 5 hayvandan 20 tane keçi üredi diyelim.

Sistemden ayrılırken;

25 keçi mi veriyorlar?

yoksa

5 keçi mi?

Kaç hayvan ile katıldıysa diye yazdıklarına göre, demek ki 5 keçi alabileceksiniz.

(Her ne kadar 5 keçi yerine, zamanla 20-25 keçinin sütünden kar verilecekse de, mantıklı değil).

Ayrıca, ilk ödeme 3 yıl sonra başlanacağı için, kesinlikle kazançlı bir iş değil.

Bende kesinlikle güvenmedim bu oluşuma.

Kooperatifin kasası tamtakır, gelen paralar bir şekilde buhar olup uçuyor. 610 üyeden toplanan paralar nereye uçtu? Bundan sonra ortak olacakların paraları da borçlara gidecek. Senin de tahmin ettiğin gibi güvenilecek bir oluşum değil. kooperatif 3-5 milyon TL borca batık durumda. Kooperatif Başkanı Ahmet Balcı ve Hikmet çetin'in yeğeni Hülya Çetin kooperatifin iflasını niye istemiyor?

Düzenleyen karadayı : 19-03-2013 saat 11:02
karadayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-03-2013, 20:31   #8
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi karadayı Mesajı Göster
Şu anda savunduğun kooperatif...

Der'ken. (!?)

Ne kastettinizi anlamış değilim. Bu sonuca nasıl ulaştığınızı merak ettim.

Son cümlem size görünmüyor sanırım.

Şöyle yazıyor; Ben bu oluşuma kesinlikle güvenmedim.

Eski 19-03-2013, 10:58   #9
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-03-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ayazkentli Mesajı Göster
Der'ken. (!?)

Ne kastettinizi anlamış değilim. Bu sonuca nasıl ulaştığınızı merak ettim.

Son cümlem size görünmüyor sanırım.

Şöyle yazıyor; Ben bu oluşuma kesinlikle güvenmedim.

Sevgili ayazkentli,

Başka bir alıntı yapacağıma yanlışlıkla senin yazını alıntı yapmışım. Hakkını helal et.

karadayı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-12-2012, 23:55   #10
Ağaç Dostu.

Giriş Tarihi: 29-08-2008
Bence bu 70 küsür milyon milletten 1-2 milyon koyun rahat çıkarırlar, 3 yıl sonra bakalım kaç tane mağdur koyun ortalıkta kalacak.

14 bin tl, 3 yıl unut. Sonra bak ne güzel bir hayatın olacak)
Her ay etin ve sütün kapında olacak. Bu proje prim yaparsa ki yapacak, birileri fena köşe olacak. Yakında restaurant lokantalar zinciri kuracak birileri çıkar. Ver paranı 3 yıl sonra yemeğin ve tatlın kapında olacak, çalışmana ne gerek var. Yeter çalıştığın bunca yıldır, ye iç yan gel yat. Kümes hayatına hoş geldiniz.

Mutlu Kutlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 00:09   #11
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Bence bu 70 küsür milyon milletten 1-2 milyon koyun rahat çıkarırlar, 3 yıl sonra bakalım kaç tane mağdur koyun ortalıkta kalacak.14 bin tl, 3 yıl unut. Sonra bak ne güzel bir hayatın olacak)
Her ay etin ve sütün kapında olacak. Bu proje prim yaparsa ki yapacak, birileri fena köşe olacak. Yakında restaurant lokantalar zinciri kuracak birileri çıkar. Ver paranı 3 yıl sonra yemeğin ve tatlın kapında olacak, çalışmana ne gerek var. Yeter çalıştığın bunca yıldır, ye iç yan gel yat. Kümes hayatına hoş geldiniz.
Ondan sonra ortalığa çıkan Devlet, bu davarın kaybını benim vergimden ödeyecek!

Hülya, bozon ve Akhisarlı beğendi.
Eski 25-12-2012, 00:51   #12
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-01-2010
Değerli arkadaşlar:

Kaygılarınıza, eleştirilerinize katılmamak mümkün değil. Bunca kötü örnek ortada.

Ben başka bir açıdan değerlendirmek istiyorum. Bizim, kooperatif dediğimiz kurumlar ne kadar kooperatif? Yapı kooperatifleri, taşıma kooperatifleri, tarım kredi kooperatifleri v.b. ne kadar kooperatif? Bunların hiç birisi, gerçek kooperatif değil.

Bunlar, kooperatif ilke ve amaçlarına uygun yapılanmalar olmadığı için bu kadar sorunlar yaşandı.

- İlanla üye alarak koop. kurulur mu?
- "Risturn" faaliyetin sonunda ortaya çıkar. Kurulurken risturn açıklanır mı?
- Kooperatifte dayanışma esastır. Birbirlerini tanımayan insanlarla bir anda dayanışma içine girmek mümkün mü?
- Kooperatifler, şirketlerin vahşiliklerinin tavan yaptığı dönemlerde, onlara alternatif olarak ortaya çıkmıştır. "Ver parayı, al karı" derseniz bir şirketten ne farkı kalır?

Olan, kooperatif anlayışına oluyor. Selamlar

mrduran beğendi.
bozon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 01:40   #13
Ağaç Dostu

Mutlu hemşerimin, Ben Fakir abimizin bozon kardeşimizin bu yazdıklarını okuduktan sonra hala aklı kooperatifte olan varsa o da koyun keçiliğie sayılır.
Birde üç yılda oğlak-kuzu satışından verilecek 40.000 tl. Var. Onu atlıyoruz. Onuda sayarsak sizi kurtarıcak formulu kimse bulamaz. Hocanın komşusu ciğer almış. Pişene kadar bozulmasın diye de ağaca asmış. Bir süre sonra komşu hocanın kapısında
- Hoca senin kedi benim ciğeri yedi diye şikayet ediyor.
Kedinin karnını şöyle bir yokluyan hoca midesinin boş olduğunu anlıyor ve komşuya.
-Benim kedi, senin ciğeri yemedi diyor.
Komşu çirkeflenmeye başlayınca teraziyi kapıyor geliyor. Komşuya
- Senin ciğer kaç kiloydu diyor.
Cevap "İki kilo"
hoca kerdiyi tartıyor. 1.9 kg.
Komşuya dönüyor.
-Bu kediyse ciğer nerde? Yok ciğerse benim kedi nerde? Diyor.
Kıssadan hisse: 14000 tl.ye yıllık 12000 tl. Maaş varsa et, süt, kuzular tesisler nerde?
Sıcak paraya dünyanın en büyük faizini Türkiye veriyor. Bize borç veren fonlar bu koopetatifi duymasın. Parayı Türkiye'ye değil kooperatife verirler. Devlet batar.
Halil Balaban

Eski 25-12-2012, 02:06   #14
Ağaç Dostu

Bir şey daha yazıp sora iyi geceler dilerim. Halep keçisinden bahseden kooperatif ortağı herhalde hiç keçi görmemiş. Hatta keçi hakkında hiç bilgisi yok. Saanen dünyanın gerek yavru, gerekse süt bakımından en verimli keçi ırkıdır.
Ve şu anda Türkiyede müthiş bir saanen besleme akımı var. Gerek küçük aile işletmeleri, gerekse büyük keçi çiftlikleri hep saanen ırkıyla kuruluyor.
İzmir koyun-keçi birliği başkanı Sayın Tüter ki Türkiyenin ilk ve en büyük saanen keçi çiftliğine sahiptir. Şöyle diyor "10 saanen keçisi olan, bir asgari ücret kazanır". Diyor
Halep, romanov bu gelire yaklaşamaz. Kaldıki et, süt verecek, tesisler kuracak.
Ya koyun keçi birliği başkanı bu işi bilmiyor. Ya da kooperatif sazan avına çıkmış.

ayazkentli beğendi.
Eski 25-12-2012, 08:56   #15
Ağaç Dostu

Cymbelina's Avatar

Giriş Tarihi: 18-03-2012
Yazılanların hepsini tek tek ilgiyle okuyordum, ta ki 52 no.lu mesaja gelene kadar, okuyunca beni artık bir gülme aldı, kahkahayı basıyordum. Yeni üye akını var, pek de sevimliler Adnan hocanın kızları gibi

Düzenleyen Cymbelina : 25-12-2012 saat 20:49
Cymbelina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 00:11   #16
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 26-12-2012
Merhaba Arkadaşlar

Bana belki salak diyeceksiniz ama ben sözleşmeyi aldım ve imzaladım sonra bu siteyi gördüm pişman oldum.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve siğortayı göndereceklerini söylediler. Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Soruma gelince sözleşmeyi imzaladığım için ileride bana sıkıntı çıkarır mı?
Ortaklıktan nasıl ayrılabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

tamam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 00:25   #17
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Karagülle Mesajı Göster
Yok olmaları mı iyi? Yok olmamaları mı iyi?

Yok oldularsa birilerini yakmışlar mıdır? Kalsalardı daha başkalarını da yakacaklar mıydı?
Vallahi ben de yazdıktan sonra fark ettim, eğer kayboldularsa birilerinin canını yaktılar demektir, kaybolmadılarsa daha birilerinin canını yakacaklar demektir.

Ben de hangisine üzüleceğimi bilemedim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi tamam Mesajı Göster
Merhaba Arkadaşlar

Bana belki salak diyeceksiniz ama ben sözleşmeyi aldım ve imzaladım sonra bu siteyi gördüm pişman oldum.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve siğortayı göndereceklerini söylediler. Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Bence güzel bir avukata bu sorunu bildirmelisiniz, en iyi o bilir kooperatif ile ilgili kanunları. Umarım başınız ağrımaz. Sözleşmede "----gün içerisinde sözleşmeden cayma hakkım vardır" gibi bir ibare yok malesef.

WebWon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-12-2012, 00:31   #18
Ağaç Dostu.

Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, senetleri imzalasaydınız o zaman problem büyük olurdu.

Senetleriniz el değiştirdiğinde mahkemede şansınız pek olmazdı.
Bir sözleşme imzaladınız diye mahkemelik olmazsınız, ticari sözleşmelerde caymak diye bir terim var.

Caymış olursunuz.

Bu tür oluşumlarda canı tez olmamak lazım, kaçmıyor ya. Her şey yerli yerine oturduğunda, karşı taraf sağlam duruyorsa bu tür oluşumlara girilir.
Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar

Eski 27-12-2012, 00:50   #19
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mutlu Kutlu Mesajı Göster
Hiç bir şey yapmanıza gerek yok, senetleri imzalasaydınız o zaman problem büyük olurdu.

Senetleriniz el değiştirdiğinde mahkemede şansınız pek olmazdı.
Bir sözleşme imzaladınız diye mahkemelik olmazsınız, ticari sözleşmelerde caymak diye bir terim var.

Caymış olursunuz.

Bu tür oluşumlarda canı tez olmamak lazım, kaçmıyor ya. Her şey yerli yerine oturduğunda, karşı taraf sağlam duruyorsa bu tür oluşumlara girilir.
teşekkür ederim dediğiniz gibi inşallah sıkıntı olmaz.

Eski 27-12-2012, 13:38   #20
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar.

Arkadaşın gösterdiği sözleşmeyi imzaladım ama ne para verdim ne senetleri imzaladım. Bana ortaklık belgesini, senetleri ve sigortayı göndereceklerini söylediler.

Senetleri imzaladıktan sonra onlara gönderecekmişim onlarda bana en yakın bankalardan birine göndereceklerini ve aylık ödeme yaptıkça senetlerimi alacağımı söylediler.

Taahüdname'de cayma hakkı olması gerekmiyor.

Bir noter'den bu işten caydığınızı belirten bir yazı hazırlatın (bunu mutlaka yapın) ve kopyasını, bu firmaya taahütlü postalayın. En garanti yöntem budur.

Senetleri imzalamadığınız için korkulacak bi durum yok.

Olur da, günün birinde gelip senetleri imzalamak zorundasınız falan derlerse, kesinlikle imzalamayın.

Eski 27-12-2012, 17:33   #21
Yeni Üye

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar.
İlk işim notere gidip caydığımı belgelendireceğim.

Eski 25-12-2012, 12:19   #22
Ağaç Dostu

mrduran's Avatar

Giriş Tarihi: 20-08-2011
Karşı fikirlerde olanlara karşı hep nezâketli olunmuştur bu sitede.

Aynen devam lütfen.

Komşunun tavuğunu eleştirelim ama kışt demeyelim.

Eskisi gibi olmasın;

''karşı fikir istemezük'' manasına gelecek sözler kullanmayalım...., lütfen.

mrduran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 13:38   #23
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Sn. Ben fakir, haklısınız. Genellikle kamyoncu ve minibüsçülerin var bu tür koop.leri.

Babamın bir zamanlar (2) kamyonu vardı ve SS (ilçe) kamyoncular kooperatifinin üyesi ve bir dönem de başkanı idi.

Az çok bu işleri bildiğim için sordum bende.

Eski 25-12-2012, 14:18   #24
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Muhalefet etmiyoruz.

Soru soruyoruz. Anlamaya çalışıyoruz.

Örneğin:

14000 tl ile katılan üye iflas durumunda 14000 tl. kaybediyor mu kaybetmiyor mu?.

Katıldığı pay oranında sorumludur ne demek?

14000 tl. kaybı oluyorsa, bu durumda çekinecek bir şey olmaması mümkün mü?

diye, sormuşuz.

Umarım bir cevap veren olur.

Bu ülkede sigorta ve tazminat yasaları, mağdurlardan ziyade dolandıranların ve zenginlerin hakkını korumak üzere şekillendirilmiştir.

Bir firma'nın ayıplı mal üretmesi ve oluşan zarar'da ya da iş kazası gibi durumlarda, Hakimlerimiz yasa'ya göre gereksiz zenginliğe neden olur diye, dava açan mağdurun değil, zenginin lehine karar verirler ve komik tazminatlara hükmederler. Bu kadar saçma bir yasa olabilir mi?

Son olarak Deniz Feneri örneğinde olduğu gibi, yapanın yanına kâr kalan bir düzenleme olduğu müddetçe de, sorgulamaya devam ederiz.

mrduran ve Cymbelina beğendi.
Eski 25-12-2012, 20:06   #25
Ağaç Dostu

Niye itiraz ediyoruz? Çünkü ticaret erbabıyız. Para kazanmanın tüm dünyada üç aşağı beş yukarı kuralları ve miktarları aynıdır. Verilen vaatler afaki. Kooperatif yasalarına aykırı. Eğer okuduğunuzu anlıyorsanız kaç kere peşin kar dağıtılamıyacağı hatta deklare edilemiyceği söylendi. Ne kazanacağını nerden biliyorlarki, şu kadar dağıtacaz diyorlar. Karı evden ceplerindemi getirdiler. Piyasadan gelen az çok ticari tecrübesi olan herkes buna itiraz eder. Biz kooperatife karşı değilizki. Git Tire Süt Kooperatifine gir. Hali hazırda çalışan bilinen kuruluş. Burada sergilenen senaryo kooperatif değil. Yapılan hemen her savunmaya kooperatif yasalarıyla cevap verenler var. Sitede bir aile, dost gurubu oluşmuş durumda, birbirini tanımasa, bile insanlar tokatçıya karşı dostlarını korumak istiyor.

Eski 25-12-2012, 21:20   #26
Ağaç Dostu

İsmail Karagülle's Avatar

Giriş Tarihi: 30-03-2009
Bu koop sayesinde yeni ağaçlar üyeleri oluşuyor. Ve gelen arkadaşların müşterek özelliği Bu koop i savunmak . Ne güzel hayırlı olsun. Keklik avındaydı sanırım Kaz avında da olabilir, ördek avında da) . Birini ele geçirip öttürürsün diğerleri de sesi duyar ona doğru gelir ve kolayca avlarsın. Bu metod avcılıkta çok kullanışlı bir yoldur. Tabii İnsan bu tuzağa düşmez. Ama bazı kişiler insanları Avlanacak kaz- keklik - ördek sanabilir.

Güçlerini bir araya getirmek isteyen insanların bir araya gelmesi ile , bunu bir tuzak olarak kullanmak isteyen uyanıkları birbirine karıştırmayalım.

Bir iş yapmak istiyorsanız bilmediğiniz birilerinin peşine takılıp kazıklanmayın.

İsmail Karagülle Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 22:05   #27
Ağaç Dostu

Yeni arkadaşlar,

Ben, ilgili kanun hükümlerine göre konuşuyorum ve bu kooperatif yönetiminin taahhütlerinin doğru olamayacağını söylüyorum. Hatalıysam, yanlışsam eğer, kooperatif, hukuki bilgisi olan birilerini gönderir ve benim söylediklerimi çürütür.

Şimdiye kadar hhukuki yönden açıklaması olmayan bunca soru sordum. Bir tekine bile cevap gelmedi.

Ben hukukçu değilim, arkadaşlarıma yardım ederken hasb-el kader aklımda kalmış bilgi kırıntılarından oluşan şüphelerimi soruyorum sizlere!..

Siz sade vatandaşlar olarak bu kuruluşa üye olmuş olsaydınız, benim sorduklarım sizlerde de kuşku yaratırdı.

Hiç olmazsa bir soruma cevap verin: Bakın, tüm olay aynı dosya içinde derli toplu bir dosya halinde durmakta. Doolayısı ile araştırma yapmak çocuk oyuncağı... Sayın lütfen, bir çizelge yapın!.. Bu olayın lehinde ve aleyhinde konuşanlar kimlerdir? Aleyhinde konuşanların neredeyse en yenilerinden biri benim, ve forumun neredeyse her sayffasında parmak izimi bulabilirsiniz. Yani, burası benim!

Bir de lehte konuşanlara bakın; Foruma giriş tarihleri nedir?.. Bu konuda fikir beyan etmeden önce forumun neresinde ne okumuş, ne yazmışlar?..

Sanki burası birilerinin pazarlama ofisi ve her ne hikmetse, birileri gelmiş, nicedir burada yaşayanları etkilemek için ellerinden geleni yapmanın yanında, son olarak "olmaz" diyenleri mimlemek hevesindeler.

Beyler, buraya daha akıllı birilerini göndermeniz gerekmekte gibi bir his var içimde!..

Bu sitenin insanlarını hafife aldınız!..

Yolunuz açık olsun, HAYIRLI KAZANÇLAR!..

Eski 25-12-2012, 22:43   #28
Ağaç Dostu

Birsen 33's Avatar

Giriş Tarihi: 21-07-2011
Arkadaşlar İlk okuduğum sayfalarda Yurdumuzun böyle girişimlere gerçekten ihtiyacı var diye düşündüm. Eleştirel yaklaşıldığında da kaçınılması gereken bir durum gibi görünüyor.

Hemen her meslekte, her alanda kooperatifleşme var. Tarım ve hayvancılığı ilgilendiren konularda, eczanelerde, eğitimde, sağlıkta, yapı, sanayi, ulaşım gibi.
Bunların (belki bir kaçı dışında) hepsinin iyi niyetlerle kurulduğuna inanıyorum. Hiç kimse de para kaptırmak için üye olmaz. Fakat herkes biraz riski göze alarak katılır. Bazı yanlış yapanlar yüzünden hepsinin aynı kefeye koyulmaması gerekir.

-Sonradan üyelikle sisteme dahil olanların da koyun, keçi, kaz veya kek olmakla değerlendirilmesini doğru bulmuyorum. Sistemin doğrularını yanlışlarını değerlendirelim fakat, kişiselleştirip hakaretvari yaklaşımda bulunmayalım. Kurunun yanında yaş da yanmasın hem de bu işi ciddi ve dürüst bir şekilde yapacak olanların ve bundan yararlanacak olanların hevesi ve cesareti kırılmasın. Kimse de yeterince inceleyip araştırmadan katılmasın ki sonradan ah vah olmasın.

Bu konuda bazı yerlerde daha önce benzer girişimlerin olduğunu okudum. Konya Çumra'da Konya Şeker tarafından kurulan dana bank-inek bank gibi. Kısaca;
Köylü ineğini-ineklerini bırakıyor. İneğin bakımı, beslenmesi, sağımı yapılıyor, köylüye ineğin süt verimli olup olmamasına göre ayda 250-300 TL net ödeme yapılıyor.
İnek doğurduğunda buzağısı sahibine veriliyor ya da buzağı kreşine alınıyor. Kesilenlerin bedeli bakım parası kesildikten sonra ödeniyormuş. İnekler sigortalıymış, ölürse yenisi alınıyormuş.
Talep çokmuş fakat Çumralı olmak gerekiyormuş

Çok ince hesaplamadım fakat yılda 6000-8000 litre süt veren inek için ayda 250-300 TL az gibi geldi.

Bankalar yüzde 15 faiz verirken dana bank yüzde 45 kazandırıyormuş.
Bunlar aklımda kalanlar.
Tabi başkalarına güvenmeyen kendisi de örnek alarak benzer bir sistem kurabilir.
Birlikten güç doğar. Kooperatiflerin amacı da budur zaten.

Enine boyuna tartışılır, netleşirse bakarsınız belki ağaçlar.net üyeleri de böyle bir kooperatif kurar. Neden olmasın.

Birsen 33 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-12-2012, 22:44   #29
Ağaç Dostu.

O kadar yazdık, dilimiz döndüğünce tuzakları görmeye/göstermeye çalıştık.

Hala bu tuzağa düşmek isteyenler varsa elimizden bir şey gelmez.

Para onların, akıl onların.

OSMAN45 beğendi.
Eski 25-12-2012, 22:57   #30
Ağaç Dostu

Ben de aklımın yettiği ve dilimin döndüğünce olması gerekip de burada olmayanları ve olmaması gerektiği halde olacak diye beyan edilenleri açıklamaya çalıştım.

Gerisi kişilerin kendi kararlarıdır.

İsteyen, istediğini yapsın!..

Yarın da, kimse gelip benden yardım istemesin!

Allah rahatlık versin...

mrduran ve YeniBON beğendi.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025