![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-12-2008
|
nihayet kayısı kurutabildim ![]() iki ağaç kayısı ağacım var.15 haziranda meyvaları sararıyor ve 5 temmuza kadar meyva bitiyor. ve çok kayısı da oluyor.kurutmayı denedim.Malatyadan kayısı ağacı olan arkadaşıma sordum '' abi çekirdeklerini çıkar evin damına ser dedi.'' ilk denemem: kilolarca olgun kayısının çekirdeklerini çıkardım,bi de içine toz toprak kaçmasın,sinek konmasın diye içi içe kapattım.. haliyle hepsi çürüdü ikinci denemem:bu defa yine en olgun kayısıları topladım,bu defa iç içe yapıştırmadım ve bir mktar kayısı kurutabildim.ancak kapkara kesinlikle yenecek kalitede olmadı üçüncü denemem: sağolsun annemde yardım ediyor bana.iki başarısız demeden sonra bana dedi ki '' oğlum senin yediğin kuru kayısılarda hiç olgun kayısı tadı varmı?'' demekki çok olgun kayıslardan kurutma olmuyor evet haklıydı, -bu defa çok olgun olmayan kayısılardan topladım,çekirdeklerini çıkardım -alttanda hava alabilecek tahta ızgaraya serdim -ayrıca çiğden etkilenmemesi için her akşam üstlerini örttüm -5 veya 6 gün içinde kurutma işlemini bitirdim. sonunda naturel, kehribar renginde ''gün kurusunu'' yapmayı başardım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|