View Single Post
Eski 15-05-2010, 07:31   #121
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Özellikle sebzeleri dış ortamda kurutmak için ben uzun zamandır deniz suyundan yararlanıyorum. İpe dizdiğim sebzeleri deniz suyu bulunan derince bir kaba batırıp ıslatıp asıyorum.

Kuruma tamamlanmak üzereyken de son kez deniz suyuna bir kere daha batırıp asıyorum. 4-5 gün sonra küfsüz,mikropsuz ve en önemlisi uzun süre dayanabilen sebze kurutmuş oluyorum.

Domatesi güneşte kurutmak için de enlemesine yarıya bölüp kurutulacak hasır serili zemine dizip üzerine deniz suyu püskürtüyorum. Deniz suyuna batırıp çıkarmak da çare olacaktır. 5-6 gün arayla bir kaç kez daha püskürtme işlemini tekrarlıyorum.

En lezzetli kuru domatesler bu şekilde oluyor bilginize.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön