![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() UHT kutu sütlerini ben kendi adıma önermem. Bu konu hakkındaki deneyimlerimi kefir başlığında yazmıştım sanırım. Bir zamanlar kilo almayayım diye yağsız kutu sütü alıyordum çünkü yağsız süt olarak başka bir seçenek yok. O sütle yaptığım yoğurt hem gerçekten lezzetsiz oluyordu hem de yukardaki mesajlarımda sözünü ettiğim gibi üstünde sütten ayrışan bir su tabakası oluyordu. O dönem kefiri de bu sütlerle yapıyordum. Bir süre sonra kefir mayalarım iş görmemeye başladı. Sütü mayalayamıyorlardı ve sonunda öldüler. Önce olayı kavrayamadım. Aradan epey bir zaman geçtikten sonra kefir başlığında UHT sütlerinin kefir mayalarına zarar verdiklerini okuduğumda durumu anlayabildim. Şimdi sevgili sudenur'dan aldığım kefir mayalarını pastörize sütte mayalıyorum, hiç sorun yok. Aşağıdaki alıntı süt ile ilgili tartışma konusu olan bir başlıktan alınmıştır. Alıntı:
Haa, tanıdığım, bildiğim ve güvendiğim bir sütçü olur da, tamam gözümle gördüğüm sürece alırım ama bu koşullarda asla. Alıntı:
Sevgili Cymbelina şehirde yaşayanların, önerilmeyen pastörize sütü kullanmaktan başka ne seçeneği var ki? Pastörize olurken zararlı bakterilerin yanısıra yararlılar da ölüyor olabilir. Ben de probiyotik yoğurt veya köy mayası ile mayalayarak yeniden yararlı bakteri yüklediğim yoğurdumu yerim. Yapacak başka bir şey yok. En azından katkısız ve temiz bir besin aldığımdan emin olurum. |
|||
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
Şehir: Eskişehir
Mesajlar: 1,403
|
Alıntı:
![]() Bir önceki sayfada da belirttiğim gibi ve sizin de işaret ettiğiniz üzere kaynağı güvenilir süt bulmak en güzeli ama bulamıyoruz. Mesajlarıyla bilgilerini paylaşan, konuya katkı sağlayan diğer arkadaşlara da çok teşekkür ederim. Derdim bilgi edinmek, "nasıl ucuza getiririz" sorusunun cevabını bulmak değil, fiyatları karşılaştırmak bu düşünceye indirgenmemeli. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|