View Single Post
Eski 13-12-2012, 20:38   #413
Sevgi Durul
Ağaç Dostu

Sevgi Durul's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi pria Mesajı Göster
Köylerde kapkaranlık, daracık mekanlarda fenni yemlerle beslenen inek sütü bence zehirden farksızdır..

Ama, koyun öyle değildir..koyun kapalı damda, ahırda sürekli beslenebilen bir hayvan değildir..koyun, mutlaka açık havada, kırda bayırda gezdirilmesi gereken bir hayvandır..
Sayın pria, köylerde beslenen hayvanlardan alınan inek sütü ile ilgili o kadar karamsar değilim. Uzun yıllar köyde çalıştığım ve yaşadığım için biraz biliyorum, köylüler sap saman vesaire bağ bahçe artıklarını hayvanlara veriyorlar, tabii fenni yem de veriyorlar. Yine de kutu sütlerine yeğlerim. Koyun sütü her zaman bulunmuyor çünkü, yılda iki üç ay kadar.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Koyun sütü bulmak mı hem de şehirde... belki bir gün ölmeden görebiliriz
Haklısınız, biz epey mesafeden yaylaya koyun sayalarına almaya gidiyoruz. Büyük şehirlerde bulmak zor.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi toprak kız Mesajı Göster
ben yoğurt kıvamını bir türlü tutturamadım gitti bir kez güzel mayalanıyorsa sonraki denememde yoğurt resmen sünüyor sanırım mayalanma sıcaklığını tutturamıyorum.
Yoğurdun sünmesi sizin tutturamamanızla alâkalı değil, hazır yoğurtla mayalanan yoğurtlarda böyle bir sonuç kaçınılmaz oluyor.

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön