![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Eve en pahalı yoğurt AOÇ yoğurdu bizim marketlerde de.. Ekonomik ürün önemli ama diğer yoğurtlardan ve daha güvenli, hilesiz, doğal ürün düşüncesiyle tercih edilir diyorum. Hazır yoğurtları şu mayayla yapıyorlar şöyle sağlıksız sözleri yoğurt yemekten vazgeçirdi.. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Her ikinize de kesinlikle katılıyorum. Büyük boy yoğurt nispeten küçük ambalajdakilere göre daha uygun olabiliyor ama hani öyle uçurum yaratacak cinsten değil. Neticede aslında en temel ve en çok tüketmemiz gereken bir gıdayı oldukça pahalıya satıyorlar bu da (sahsi kanaatim) kişi başı tüketimi azaltan birşey. Kaldı ki markası ne olursa olsun, son yıllarda yapılan değişikliklerle - verilen izinler sonucu protein oranı vs. azaltılarak + katkı maddesi arttırılarak yediğimiz şey gerçek yoğurttan oldukça uzaklaşmış durumda. Uzmanların da bas bas bağırdığı gibi, alınan hazır yoğurt 1 hafta geçse de ekşimeden, bozulmadan aynı kalıyor. Bu gerçek yoğurt değil. Suyu da eski faydasını yitirmiş olabilir. Bu durumda en doğrusu sizlerin de işaret ettiği gibi evde yapmak. Katkısız güvenilir gerçek süt ve uygun maya ile. diye belirtmek gerekiyor ama onu bile temin çok zor. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 06-08-2009
|
Alıntı:
Ben onun yerine yine Migros'un kendi organik ürünleri için kullandığı MLife markalı organik yoğurtlarından bir denemenizi öneririm..Cam kasede olanıda var..fiyatıda çok uygun AOÇ'a göre..kilosu 6 lira civarında yani..ve güvenilir..peynirleride çok güzel..beyaz peynirin bugünlerde indirimli kilo fiyatı 18.90..keçi peynirini aratmaz.. St rnlerinde organik arayana - Hrriyet zmir Ekonomi Pınar'da , Doğan Organik'in Gümüşhane'deki çiftliğinde üretilen organik sütü alıp işliyor ve organik yoğurt yapıyor..Yani Mlife ve Pınar aynı sütü kullanıyorlar: http://www.pinar.com.tr/urunler/orga...9d7f%2bw%3d%3d |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| doğal yoğurt, evde yoğurt yapımı, yoğurt mayası |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|