agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Kiler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-12-2016, 14:52   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-06-2011
Şehir: Yurt dışı
Mesajlar: 282
Bulunduğum ülkede marketten aldığım yoğurtlar garip bir şekilde barsaklarımda acayip faliyetlere neden oluyordu. Yediklerim midemde en fazla yarım saat durabiliyordu. Türkiyede iken yoğurtla hiç bir sorunum olmamıştı ve uzun zaman da market yoğurdu diye bir şey bilmedim hep evde mayalardık. Bu rahatsızlık durumunu bir arkadaşa anlatınca o kendisinde yoğurt mayasının bulunduğunu bir arkadaşından aldığını söyledi. Arkadaşı 7 yıl ayını mayayı kullanmış yaklaşık bir iki yıl bu benim arkadaş aynı mayadan alıp yoğurt yapmış 9 yıllık mayadan ben de iki yıldır yoğurt yapıyorum. Ben ilk aldığımda bakteriler yapım tekniğinden dolayı biraz zayıflardı. Eski evde yaptığımız şekilde yapınca ikinci mayalamada blok olarak kesip tabağa koyacak hale geldi yoğurt. Bütün iş amanitanın da dediği gibi bakterinin yiyecek içeceği ve ısı durumuna bağlı.

suplilumas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025