Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydemiraydın
TURŞU KURARKEN NEDEN SİRKE KONULMAZ.
..
BİLİNÇSİZLİK.
Maalesef sirke ve probiotikler konusunda yeterince bilgi sahibi olmayanların sirkeli turşu tarifleri bilgi kirliliği ile yaygınlaşmaktadır.
Hiç bir araştırma yapmadan isimlerin önündeki rütbe gibi duran ünvanlara bakarak bir kör inanç oluşması ise sosyal bir vakadır:
Sağlıklı beslenme konularında daha fazla probiotikler ile ilgili doğru bilgilere ulaşılmaldır.
Probiotikler şimdiye kadar basit açıklamalar ve ezberci yaklaşımlar ile anlatılmaya çalışıldı.
Ama probiotikler mikro canlılardır ve çok ciddi araştırılmaları gereken geleceğin en önemli olgularıdır.
HAYDAR YILMAZ dan. ALINTI.
|
Ortada gerek bilimsel çalışmalar, gerek öyle midir diye meraklanıp amatör de olsa denemeler yapıp mikroskop altında bakıp resmini çektiğimiz, yüzlerce yıllık gelenek vs. varken ortaya çıkan bu sav
bilinç eseri midir acaba? Kaynağı, ayağını bastığı bir bilim var mı belirsiz.
Haydar Yılmaz kimdir bilmem. Bu işlerle ticari bir bağlantısı olup olmadığını da bilmem. Başka konularda başka örneklerini de gördüğümüz, memlekette bu gibi hoax'lara inanmaya hazır bu kadar bilinçsiz kişi varken şaşırtıcı değil.