Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erkanbey
Probiyotikler konusunda söyledikleri,sirke kullanılırsa,asetik asit bakterileri ortama hakim oluyor,yanılmıyorsam hatta probiyotik bakterilerle beslendiklerini'de söylemişlerdi.
Sayın Meyvelitepe aslında sirkesiz,probiyotik maya eklenerek yapılmış bir turşuyu'da mikroskopla incelemek,bu karşılaştırma için çok faydalı olurdu.
|
Probiyotik bakteriler turşusu yapılacak sebzenin kabuğunda zaten var. İçinde hiç sirke olmayan, hatta su da olmayan kırmızı pancar rendesiyle yapılmış Kvass suyuna da baktım. Turşudan farklı değildi. Onda da laktik asit bakterileri geziniyordu.
Piyasada probiyotik şase satışı başladıktan sonra özellikle sosyal medya furyaları ile şase kullanımına pazar yaratma çabasının varlığına dair bir kanaatim var. Esasen bunun doğru düzgün anlatılmasına da bir itirazım yok ama yanlış bilgi yayılarak pazar yaratılma girişimi bana hoş gelmiyor.