agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-11-2012, 16:52   #1
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
Ve folluklar.... En önemli ayrıntı, gözden uzak olmak isterler yumurtlarken..
Kümesin bir köşesine önü tuğlayla kapatılmış, saman doldurulmuş bir örnek... Tavuğu da içinde...
Name:  DSC08782.jpg
Views: 5757
Size:  50.6 KB

Bir sepette folluk olmuş vaziyette...
Name:  DSC08732.jpg
Views: 6537
Size:  60.3 KB

Altı delinmiş bir su kovasına yarıya kadar saman doldurulmuş bir folluk...
Name:  DSC08740.jpg
Views: 4220
Size:  44.0 KB

Bu kadar uğrraşır folluk yaparsınız ama tavuk milleti saman gördü mü, kendi yuvasını kendi de yapabilir...
Name:  DSC08733.jpg
Views: 1767
Size:  70.2 KB
Name:  DSC08734.jpg
Views: 2956
Size:  59.6 KB

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 16:56   #2
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
En alttaki kıraliçe galiba.

Kraliçe değil de, kımıldamadan en güzel pozu veren tavuk diyebiliriz...

Eski 18-11-2012, 23:29   #3
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 10-11-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.

RAULGONZ7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-11-2012, 19:04   #4
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi RAULGONZ7 Mesajı Göster
Sayın Sakdag yukarıdaki sarı tavukların cinsi nedir.
Bir kısmını civcivken satın almıştık, burdaki tavukçuluk tesislerinin birinden, bir kısmıda köy tavuğu.

Eski 18-11-2012, 23:25   #5
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilyas131 Mesajı Göster
raulgonz7 kardeşim tavukların güzelmiş tüyler,i kadar hayrını gör
Sağol kardeşim amin hepimizin tavukları var hepimiz görelim.

Eski 18-11-2012, 16:54   #6
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2011
Korkarım bu resimlerle çıldıracağım Allah tüyü kadar hayrını versin size

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 17:00   #7
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi çiftçi5234 Mesajı Göster
Korkarım bu resimlerle çıldıracağım Allah tüyü kadar hayrını versin size
Bizim burada tavuk hastalığı var ne yazık ki Sayın Çiftçi5234; kümesleri temizleyip, toz kireç serptim, sularına da birer damla çamaşır suyu damlattım... Komşuların tavukları bir gece de ölüyorlar.. Benim süs tavukları sürekli kapalılar, onlar için tehlike biraz daha az; içinde 6 yaşında tavuklar var; pek çok kere hastalık görmeden kalmayı başardılar. Diğer tavuklar bahçede serbest geziyorlar, umarım bu hastalık devresini zararsız atlatırız...

Eski 18-11-2012, 17:03   #8
Ağaç Dostu

çiftçi5234's Avatar

Giriş Tarihi: 29-01-2011
hastalık

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakdag Mesajı Göster
Bizim burada tavuk hastalığı var ne yazık ki Sayın Çiftçi5234; kümesleri temizleyip, toz kireç serptim, sularına da birer damla çamaşır suyu damlattım... Komşuların tavukları bir gece de ölüyorlar.. Benim süs tavukları sürekli kapalılar, onlar için tehlike biraz daha az; içinde 6 yaşında tavuklar var; pek çok kere hastalık görmeden kalmayı başardılar. Diğer tavuklar bahçede serbest geziyorlar, umarım bu hastalık devresini zararsız atlatırız...
Babama bahseder, bir iki günde 50 tavukları ölürmüş ırmağa atarlarmış.Bunlar sanırım rüzgar eser gibi her tarafa zaman zaman uğrayan hastalıklar.Veteriner adayıyım ama çözebilmiş değilim.Bana tavuk beslediğim zamanlarda hiç uğramadı sadece bir tavuğum zehirlenmişti.

Sanırım yerim yüksekti ondan hastalık olmadı.Ee tabi 7. katta tavuk besleyince

çiftçi5234 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 19:39   #9
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Kümesten genel görüntü, kenarlarda tahtalar var tünemeleri için. Öğlen güneşi alıyor, kışın tellerin üzerine naylon branda çakıyoruz. Aşırı soğuktan korunmuş oluyorlar.

Name:  DSC08736.jpg
Views: 2048
Size:  70.4 KB

Eski 18-11-2012, 19:50   #10
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 20:06   #11
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek Mesajı Göster
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu

Çok sık gurk olmuyorlar diyebilirim. 6 yıllık 2 tavuğum şimdiye kadar hiç gurk olmadılar. Bu sene bir tanesi 3.'ye gurk oldu. İlkinde yumurta koymadık altına, bir süre sonra gurkluğu geçti, 2.'de yavru çıkardı ama yavrulara bakmadı. 3. seferde çok iyi koruyor yavruları ama ayrı kümes yaptım onlara özel.

Civcivler büyüyene kadar kümeste kalıyor, yoksa kediler baş düşmanı. Tavuklar da biraz uysal olunca, kapıveriyorlar yavruları. Gerçi bu zamana kadar hep yavruları evde baktığım için, insana yakınlıktan uysal oluyorlar galiba. Son yavrulara hiç dokunmadım, sevmek için bile ellemedim. Cİn gibiler, tutulmuyorlar bile, birini zorla tuttum sevmek için. Elimde cırak cırak bağırdı.

Yumurta verimleri de çok düşük, baharda yumurtluyorlar sadece diyebilirim. Tavuk başına 30-40 yumurta yıllık o kadar az yani...

Eski 18-11-2012, 20:10   #12
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Ya yumurta için değil yumurtlamasalarda olur üreyecek kadar yumurta yapsınlar yeter bana ben o güzelliklerine hayranım Demek gurk olmaları diğer tavuklar gibi Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim sayın sakdag

Eski 19-11-2012, 14:20   #13
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-11-2012
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d

ilyas131 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 14:44   #14
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ilyas131 Mesajı Göster
bildiğimiz köy tavuğu sayın RAULGONZ7:d
Maşallah Çok güzel rengi var.Bu tipte bendede siyah bi tavuk vardı.Sanki görünüm olarak onu andırıyor rengi haricinde.Köy tavuğu olarak çok cins bi hayvandı Yumurta verimi ve gurk olmasıyla benim kümesin favori tavuklarındandı.2 sene önceki ölen tavuklarımla beraber oda öldü.

Eski 19-11-2012, 19:53   #15
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 00:02   #16
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
Arkadaşlar Maaşallah çok güzel resimler yüklemişsiniz.Benim çalınan horozlardan biri bir ay sonra kaçmayı başarmış ve bugün eve geldi çok şaşırdım ve mutlu oldum.darısı diğerlerinin başına inşallah.
Atalarından gelen damarı sağlam hayvanmış.Yerini yurdunu yediğini içtiğini unutmayacak kadar sağlam.Helal olsun.

Eski 01-12-2012, 18:31   #17
Ağaç Dostu

addo's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi addo Mesajı Göster
hiç birşey unutmamış. kümesini, yem verirken çağırmamı, yem kovasının şeklini ve gıdığını kaşımamı... küçükken bile gözdelerimden biriydi biraz daha büyünce haremin sahibi olabilir belki.

addo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 21:38   #18
Yeni Üye

1 ay sonra evini nasıl unutmamış maşallah

Eski 19-11-2012, 22:13   #19
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Bende şaşırdım valla 1 ayda o gittiği yere alışması lazım normal şartlarda ama hakikatli horozmuş

Eski 20-11-2012, 10:36   #20
Yeni Üye

******* helal olsun gerçekten hani güvercinlerde damarlı derler ya demekki tavuklardada varmış ondan gerçekten helal olsun hayvana onu kesmessiniz artık herlade

Eski 20-11-2012, 15:56   #21
Ağaçsever

Arkadaşlar elimizde kümeslerimize ait resimler tavuklarımıza ait resimleri elimizden geldiğince paylaşmaya çalışalım.Lütfen herkes elindeki güzel hazineleri (çeşitli ırklar ) sergilesinki bu güzelliklerden mahrum kalmayalım.Ne kadar çok resim paylaşırsak,Forum üyelerinide iştahlandırıp paylaşım konusunda teşviklendirmiş olacağız.

Saygılarımla,

Eski 20-11-2012, 17:59   #22
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları

Eski 20-11-2012, 18:51   #23
Ağaçsever

Alıntı:
Bu mesajına cevap olarak tabi raulgoncum seve seve deyip bir sürü resim paylaşmak isterdim ama biliyosun raulgon elimde iki elin parmakları kadar bile tavuk kalmadı Duyarlı arkadaşlara bende sesleniyorum resimlerinizi paylaşın ben de hiç olmazsa kayıplarımın acısını resimlere bakarak bastırıyım bende paylaşcam ölümden sonra yeni aldığım tavukları
bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.

Eski 20-11-2012, 19:26   #24
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Alıntı:
bay tömürcek arkadaşım.Bir tavuk sever olarak müsait oldukça internetten tavuk sahibi arkadaşların kümeslerindeki cevherleri görmeye takip etmeye çalışıyorum.Uzun bir süredir takip ettiğim ve baktığım için bi çok arkadaşımızın o kadar güzel renkte,ırkta,çeşitlilikte tavukları varki;sanki pul kollekiyonu gibi veya bir hazine bile denebilir bizler için,insanın baktıkça bakası ve bi o kadarda iştahını kabartıyor.Hepsine maşallah.Allah nazarlardan saklasın.Tabi bu güzelliklerden bu cevherlerden bizde görüp bakmak isteriz.Amacım bu güzelliklerin bizlerden mahrum edilmemesidir.Bende de tavuk çeşidi çok ama genel anlamda köy tavukları.O kadar çok çeşit görüyorumki hiç cinsini duymadığım çeşitler gördüm.Bu duymadığımız görmediğimiz çeşitleri cinsleri görmek istiyoruz.
Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar

Eski 20-11-2012, 19:30   #25
Ağaçsever

Alıntı:
Sana katılıyorum raulgon arkadaşım elinde okadar güzel ve çeşitli tavukları olan arkadaşlar var ki imrenmemek elde değil Bende çok beğeniyorum değişik tavuk ırklarını ama bahara hedefim denizli, karyağdı ispenç (tabi başka renkte olabilir), tokat tavuğu hani beç veya iran tavuğu da diyolar ve pon pon ördek bunlardan yumurta ayarlayabilirsem edinmek istiyorum şimdiki hedefim bunlar
İnşallah hedefine ulaşırsın.

Eski 20-11-2012, 19:31   #26
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

İnşallah kardeşim hepimiz de öyle

Eski 21-11-2012, 13:33   #27
Ağaçsever

Arkadaşlar benim 1 adet bu senenin buladalarından tavuğumun ayağı kümesin içinde tünekteki demirin arasına sıkışmış.sanırım 24 saat kadar o şekilde asılı kalmış.Ayak hareket ediyor.Kırık veya çıkma gibi bi durum yok incelemelerime göre ayağına demir iz yapmış.2 gündürde yeni yeni ayağını basıyor ama iyileşemedi bi türlü.Ayağını iyileştirmek için yapabileceğimiz ne var.**** bunun gibi başına bi olay gelen varsa yardımcı olurmusunuz.

Saygılarımla

Eski 21-11-2012, 18:20   #28
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..

melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-11-2012, 00:10   #29
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi melodi-raşa Mesajı Göster
Ayrıca bu dediğiniz yumurta tavuğu heryerde buluna bilen tavuk cinsimi acaba..
Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.

Eski 22-11-2012, 10:52   #30
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Bu sene duyduğum kadarıyla baya bi yaygın olduğunu duymuştum.Ben Konya dan Atak-s tavukçuluğunu yetiştiriciliğini yapan çiftlikten aldım.Bende 10 kadar var.
Bende konyadayım bende düşünüyordum. Tavuk çifliğinden istesek verirlermi acaba diye.Beyşehir -Konya yolu arasında iki tane tavuk çifliğivar oradaki çiflikten baksak verirlermi acaba bu dediğiniz tavuktan varmıdır acaba oradaki çiflikte bilginiz varmı

melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025