Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bay tömürcek
Sayın sakdag ispençleriniz çok güzel ya inşallah bende beslicem bu sene kısmet olursa arkadaşım tavuk bulmuş biyerden yumurtlayınca yumurtalarını alıcak bana  Büyümeleri nasıl zahmetli mi küçükler ya hani  Bir de çok sık gurk oluyo diyolar o doğru mu 
|
Çok sık gurk olmuyorlar diyebilirim. 6 yıllık 2 tavuğum şimdiye kadar hiç gurk olmadılar. Bu sene bir tanesi 3.'ye gurk oldu. İlkinde yumurta koymadık altına, bir süre sonra gurkluğu geçti, 2.'de yavru çıkardı ama yavrulara bakmadı. 3. seferde çok iyi koruyor yavruları ama ayrı kümes yaptım onlara özel.
Civcivler büyüyene kadar kümeste kalıyor, yoksa kediler baş düşmanı. Tavuklar da biraz uysal olunca, kapıveriyorlar yavruları. Gerçi bu zamana kadar hep yavruları evde baktığım için, insana yakınlıktan uysal oluyorlar galiba. Son yavrulara hiç dokunmadım, sevmek için bile ellemedim. Cİn gibiler, tutulmuyorlar bile, birini zorla tuttum sevmek için. Elimde cırak cırak bağırdı.
Yumurta verimleri de çok düşük, baharda yumurtluyorlar sadece diyebilirim. Tavuk başına 30-40 yumurta yıllık o kadar az yani...