agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)

Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 18-03-2013, 20:03   #1
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 05-04-2010
Allah kainata bir kural koymuş bu kuralları zorlayabilirsiniz kimse size bir şey diyemez.

Yeryüzünde istisnalara göre hareket edemeyiz duygulara görede hareket edemeyiz
ederiz de sonuçları iyi olmaz.
Temmuz ayında 21 gün içinde bile tavuk ölebilir Mart nisan aylarında 21 günden fazla yatırabilirsiniz sorun olmaz olay sadece tavuğun beslenmesi değildir.
yoksa bir yıl beslersiniz.Anne karnında bebeğin kalacağı gün bellidir bebek iki ay daha doğmasa annenin durumunu düşünün.Üç gün hiç yataktan kalkmadan yatabilisiniz ama ne kadar sıkılırsınız değil mi?
Ben olaya hayvanlara eziyet tarafından bakıyorum
ben tavuğun altında başka yumurta çıkmaz demedim hindinin altına çook tavuk yumurtası koydum.
Ama bunların hepsi yanlış kaz altına tavuk yumurtası koydunuz çıktı ne olur büyütemez değil mi?
yukarıda yazdıklarınızın hepsi gerçekleşebilir olmaz demiyorum ama Tanrının koyduğu kurallara aykırı gerek yok
Hayvanlar biz eziyet edelim diye yaratılmadılar.Yanlış anlamayın ancak kolay varken zora gerek yok.
****** tavuğun altından çıkan civcivleri alırsanız bir iki gün daha yatabilir
14 gün sonra 18 gün sonra sıcaktan dolayı yatmaktan vazgeçen onlarca gurk gördüm hayvan ölme tehlikesini bizden iyi görür.
Benim öyle 3-5 tane olmadığı için işi sansa bırakamıyorum sayılarını bilmiyorum bazen 10 tane aynı anda gurk oluyor o yüzden kuralların dışına çıkmıyorum

Allah sizede benimkilerinden fazlasını nasip etsin

lodos_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 15:55   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lodos_ Mesajı Göster
Allah kainata bir kural koymuş bu kuralları zorlayabilirsiniz kimse size bir şey diyemez.

Yeryüzünde istisnalara göre hareket edemeyiz duygulara görede hareket edemeyiz
ederiz de sonuçları iyi olmaz.
Temmuz ayında 21 gün içinde bile tavuk ölebilir Mart nisan aylarında 21 günden fazla yatırabilirsiniz sorun olmaz olay sadece tavuğun beslenmesi değildir.
yoksa bir yıl beslersiniz.Anne karnında bebeğin kalacağı gün bellidir bebek iki ay daha doğmasa annenin durumunu düşünün.Üç gün hiç yataktan kalkmadan yatabilisiniz ama ne kadar sıkılırsınız değil mi?
Ben olaya hayvanlara eziyet tarafından bakıyorum
ben tavuğun altında başka yumurta çıkmaz demedim hindinin altına çook tavuk yumurtası koydum.
Ama bunların hepsi yanlış kaz altına tavuk yumurtası koydunuz çıktı ne olur büyütemez değil mi?
yukarıda yazdıklarınızın hepsi gerçekleşebilir olmaz demiyorum ama Tanrının koyduğu kurallara aykırı gerek yok
Hayvanlar biz eziyet edelim diye yaratılmadılar.Yanlış anlamayın ancak kolay varken zora gerek yok.
****** tavuğun altından çıkan civcivleri alırsanız bir iki gün daha yatabilir
14 gün sonra 18 gün sonra sıcaktan dolayı yatmaktan vazgeçen onlarca gurk gördüm hayvan ölme tehlikesini bizden iyi görür.
Benim öyle 3-5 tane olmadığı için işi sansa bırakamıyorum sayılarını bilmiyorum bazen 10 tane aynı anda gurk oluyor o yüzden kuralların dışına çıkmıyorum

Allah sizede benimkilerinden fazlasını nasip etsin
Sayın Lodos,
Allahın kuluçka için 21 gün biçtiği Kuranda' mı yazıyor. Niye hemen konuyu buralara getiriyoruz.

Evet tavuğun kuluçka süresi (normal şartlarda) 21 gündür. Ama tavuk vücut ısısında sorun olursa 24 günde de civciv çıkar. Aynı şekilde 20. günde de civciv çıkabilir.

İnsanın hamilelik süresi 9 Ay 10 gündür. 10 ayda doğuran da var. 8 ayda doğuran da var.

tavuk kendi kuluçkasından çıkardığı, sülün,ördek,bıldırcına annelik yapar. zaten bu civcivler doğaları gereği doğdukları günden itibaren kendi kendilerine yemlenebilmektedir. annenin görevi yem yerlerini gezdirip yavruları sıcak tutmaktır.

Ben olaya biraz daha teknik açıdan yaklaşayım ve doğabilecek sorunlar üzerine görüşümü bildireyim istiyorum.

Tavuk kendi civcivini 18 günde 37,7 ortalama ısı son 3 gün 37,2-37,5 arası ısı değerleri arasında nemi %65 lere çıkararak civcivlerini çıkarır.
Eğer siz tavuğun altına farklı tür yumurtalar koymuşsanız. İşte o zaman o yumurtaların son günlerde ihtiyaç duyduğu ve ısı oranları farklı olduğu için bir sorun yaşama riski bulunur.

Fakat benim tecrübe ettiğim kadarı ile tavuk hepsini aynı anda kombine olarak bile çıkartabiliyor. Yani siz Ördek ve Tavuğu karışık koysanız bile tavuk ikisini de çıkarır.

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-03-2013, 20:51   #3
Ağaç Dostu

Yatmaz olmaz demedik ki nereden çıkarıyorsunuz ****** bir gün önce iki gün sonra olabilir ama bunlar aksilikler olunca veya şartları değiştirince gerçekleşir makinada şartları zorlarsanız 17 günde tavuk yumurtası çatlıyor.
Yazdıklarınızın insafa sığmadığını hayvanlar işkence olduğunu söylüyorum siz bilirsiniz
isterseniz 150 yumurta koyun 49 gün gurk yatırın eziyet ettiğiniz hayvancıkların hesabını ben verecek değilim ya

Kuranda yazıp yazmadığını ben bilmiyorum ama kur-an ı indiren Yüce yaratıcı herşeyi düşünmüş hiç bir şeyi tesadüfe bırakmamış diyoruz bunda kızacak ne varki
inşallah sezon herşeyiyle güzel olur

Düzenleyen lodos_ : 19-03-2013 saat 21:39
Eski 19-03-2013, 22:59   #4
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
bu konuda tartışmayı sertleşştirmeye gerek yok arkadaşlar, ben sadece sayın lodosa espiri anlamında şunu demek isterim tavuklara ağız tadıyla 21 gün kuluçka yatırmıyor 4 gün yatırıyor, bi de hepsini birinin peşine sürmek tavuğa neden anneliğini dooya doya yaşatmıyor
diğer düşünclelerine katılıyorum tavuğu gününden çok daha uzun süre yatırmak bi nevi eziyet olur yani vicdani olarak ben rahat hissetmem.
saygılar.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 21:49   #5
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sagun Mesajı Göster
bu konuda tartışmayı sertleşştirmeye gerek yok arkadaşlar, ben sadece sayın lodosa espiri anlamında şunu demek isterim tavuklara ağız tadıyla 21 gün kuluçka yatırmıyor 4 gün yatırıyor, bi de hepsini birinin peşine sürmek tavuğa neden anneliğini dooya doya yaşatmıyor
diğer düşünclelerine katılıyorum tavuğu gününden çok daha uzun süre yatırmak bi nevi eziyet olur yani vicdani olarak ben rahat hissetmem.
saygılar.
sayın Sagun iki adet civicv büyütmr kümesim var üçücü gurk olduğunda zorlanıyorum bazen üç dört beş bile olduğu zamanlar oluyor mecburen birleştirme yapmak zorunda kalıyorum ancak annelik hazını yaşayayamayan gurklar kısa süre sonra güçlerini kazanıncatekrar gurk olurlar böylece hiçbirini kırmıyorum.
inşallah bu yıl bir civ civ büyütme kümesi daha yapacağım.Gelincik sıkıntısı çok fazla benim yerimde

Eski 20-03-2013, 21:53   #6
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-04-2012
Alıntı:
sayın Sagun iki adet civicv büyütmr kümesim var üçücü gurk olduğunda zorlanıyorum bazen üç dört beş bile olduğu zamanlar oluyor mecburen birleştirme yapmak zorunda kalıyorum ancak annelik hazını yaşayayamayan gurklar kısa süre sonra güçlerini kazanıncatekrar gurk olurlar böylece hiçbirini kırmıyorum.
inşallah bu yıl bir civ civ büyütme kümesi daha yapacağım.Gelincik sıkıntısı çok fazla benim yerimde
Sayın lodos, güneş enerjisi ile çalışan yabani hayvan kovucuları ve ya elektrikli çiti araştırdınız mı ?

ahanda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 21:56   #7
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Giriş Tarihi: 08-02-2013

benimde tavuklarim var ama hep tuylerini
Dokuyorlar neden aceba

yagmur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 23:00   #8
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ""yag-mur"" Mesajı Göster

benimde tavuklarim var ama hep tuylerini
Dokuyorlar neden aceba
Tavuklar belirli zamanlarda genellikle radikal olarak bir kez az miktada olsada sürekli dökülen tüylerin yerine yenisi çıkar

Eski 21-03-2013, 23:09   #9
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Alıntı:
Tavuklar belirli zamanlarda genellikle radikal olarak bir kez az miktada olsada sürekli dökülen tüylerin yerine yenisi çıkar
ama epeydir boyleler bi ara kapaliydilar disari cikartmiyordum
sitresten olmus olabilir mi .?simdi disardalar

Eski 20-03-2013, 05:14   #10
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
bir de en tuhaf tavuklardan Ayam cemani var tamamen zenci bir tavuk düşün ki derisi hatta eti bile siyah ama maalesef Türkiye'de yok.

Aslında bu tavukların çoğunu Park Hayvancılık getirdi ülkemize.
Süs tavuğu demek yalan olur bazılarının et ve yumurta verimi çok iyi.
aşağıdaki adreslerden bulabilirsiniz;

Park Hayvanclk/ Ss Tavuklar, Keklik, Sln, Tavuskuu, Gvercin, rdek, Kaz, Koyun, At, Tavan, retim iftlii, Bursa - Trkiye
Bozkurt Süs Tavukları ve Kanatlı Av Hayvanları
ALBABA FTL / Ss Tavuu, Sln, Sln retimi, Tavuskuu, Tavus kuu retimi, rdek, Cce Kei, Tavan retim iftlii
KARADENZ KU CENNET - Trabzon Tavuk ss tavuu Hindi Kaz rdek
Tepeli Tavukçuluk - Süs Tavukları, Sülün, Güvercin, Üretim Çiftliği, Muğla - Türkiye

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 08:37   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-06-2008
Galeri: 3
Wink susux tavuk kümesi

Arkadaşlar hobi bahçeme 2m x 3 m boyutlarında 6 metre karelik bir kümes yapmak istiyorum. Planımda 5 susex tavuk ve 1 susex horoz var. Tecrübesi olan arkadaşlar bilirler, 6 metre karelik alan bu hayvanlar için sizce yeterli mi ?

sercan1969 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-03-2013, 22:24   #12
Ağaç Dostu

Doğal hayata fazla müdahele etmek istemiyorum gelimcik çok akıllı bir hayvan
İki adet alman kurdu var onlar bekliyorlar yinede köpekleri zaman zaman atlatıyorlar
Gürültü arıyı rahatsız ediyor

Eski 20-03-2013, 22:33   #13
Ağaç Dostu

Sagun's Avatar

Giriş Tarihi: 09-02-2013
sayın bydoktor86 süs tavuğu satan sitelere bakabilirsiniz
benim de eskiden buna benzer vardı ama heralde melezleşmiş haliydi

ALBABA FTL / Ss Tavuklar

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 16:28   #14
Yeni Üye

bydoktor86's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2009
eyvallah cevap için bekledim bayaa hiç Araucana” tavuğına sahip kimse yokmu forumda

bydoktor86 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 00:07   #15
Ağaçsever

AÇakıcı's Avatar

Giriş Tarihi: 04-01-2009
güneş enerjili veya pilli hayvan kovucular var. yere çakıyorsunuz toprağa titreşim veriyor. patili canlıların patilerinin altında bizim kulağımıza benzer bir duyargaları daha vardır. bu titreşimleri hissederler ve yaklaşmaktan korkarlar. biz sesini bile duymayız. sanırım arıları da rahatsız etmiyor olmalı ki arıcılar da ayıları uzaklaştırmak için bunlardan kullanıyor.

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 20:21   #16
Ağaçsever

assi34's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2008
aracuanaları sadece süs tavukları satan firmalardan alabilirsiniz. istediğiniz tavukları otobüse veriyorlar.bozkurt süs tavukları diye yazın google a çıkar hemen

assi34 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2013, 23:30   #17
Ağaç Dostu

efe-can's Avatar

Giriş Tarihi: 21-11-2008
Sn. Yağ-mur;
Kümes hayvanları sürekli dar ve havasız alanlada yaşadığı zaman bu tür şeyler olur. Onların toprak banyosu yapmaları için bulundukları ortama temız ve yumuşak toprak/kum koyunuz. İçinde banyp yapsınlar. Gezen tavaukları kestiğimizde; Taşlık larında bol mıiktarda taş-cam-kum parçaları olur. Ortamın biraz doğal olması lazım. Selamlar....

efe-can Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2013, 06:27   #18
Ağaç Dostu

yagmur's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn. Yağ-mur;
Kümes hayvanları sürekli dar ve havasız alanlada yaşadığı zaman bu tür şeyler olur. Onların toprak banyosu yapmaları için bulundukları ortama temız ve yumuşak toprak/kum koyunuz. İçinde banyp yapsınlar. Gezen tavaukları kestiğimizde; Taşlık larında bol mıiktarda taş-cam-kum parçaları olur. Ortamın biraz doğal olması lazım. Selamlar....
sayin efe can cevabiniz icin tesekkurler kumesin onunde salma var
yanlari tel sadece ustu kapali yagmurdan islanmasinlar diye.

simdi disardalar ama bi kac haftaya maalesef yine salmada
Olacaklar yani Kum ve topraklari var arada belleyip yumusatiyoruz.

Eski 23-03-2013, 15:35   #19
Ağaçsever

assi34's Avatar

Birbilen yardimci olursa sevinirim.tavuk 4 inde kuluçkaya yatti. Hesaba göre yarin 20. Gunmu. Yoksa 21. Gün mu oluyor.?

Eski 23-03-2013, 15:42   #20
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
Birbilen yardimci olursa sevinirim.tavuk 4 inde kuluçkaya yatti. Hesaba göre yarin 20. Gunmu. Yoksa 21. Gün mu oluyor.?

Yattığı gün dahil yarın 21. gün oluyor.

Düzenleyen Manifesto : 23-03-2013 saat 19:44
Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 17:52   #21
Ağaç Dostu

sayın assi34
21 gün normal şartlarda ancak altı saat önce 10 sasat sonrada yumurtalar çatlayabilir tavuğun gücü büyüklüğü çevre faktörü önce veya sonra olmasını sağlıyor.
Sayısız gurk yatırdım bir gün öncesinide gördüm bir gün sonrasınıda gördüm
genellikle 21 olur.
Örneğin ben gün hesabı yaparken gurk saat 17.00 da yatmışa o günü saymıyorum
ertsi günden itibarende 21 gün sayıyorum.Yumurtlarada aynı saatlerde çıkmayabilir
Tavuk son günlerde yumurtayı nemlendirmek için sık sık eşinmek ister.

Eski 23-03-2013, 18:04   #22
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
Name:  IMG_9166.jpg
Views: 1760
Size:  32.2 KB

Bugün.
Name:  IMG_9178.jpg
Views: 1543
Size:  27.5 KB

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 20:32   #23
Ağaçsever

assi34's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sakagun Mesajı Göster
Kuluçka makinesinden çıktıkları gün. Siyah 1 gün önce çıktı.
Eklenti 381060

Bugün.
Eklenti 381061
Masaallah.darisi basima.

Eski 23-03-2013, 18:32   #24
Ağaç Dostu

bay tömürcek's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2012
Maşallah sakagun oyuncak gibiler yumuş yumuş Kurkuğum olsa da bende yatırsam civciv sevesim var havalar da iyileşiyor yavaş yavaş

bay tömürcek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 18:42   #25
Ağaç Dostu

sakagun's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2007
Galeri: 107
Hava soğuk olduğundan odada, kutu içinde, 60'lık ampul altında duruyorlar. 2 tanesi kabuğunu kırdıktan sonra çıkamadı. Uzun süre çıkamayınca yumurtanın zarı kurumaya başlıyor. Hiç çıkamıyorlar. Bu ikisinin çıkmasına yardım ettim. Birinin durumu iyi. Diğeri pek iyi değil. Ayakları yere tam basmıyor. Suyu zorla içiriyorum. İnşallah toparlar. Zaten fotoğraflarda da çıkmamış. 2. fotoğrafta sol üst köşede, diğer civcivlerin altında.

sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 19:24   #26
Ağaç Dostu

Sayın sakagun
Yumurtaya yapılan müdahelerde zarı yırtarken kılcal damarlardan kanın çekilmesine dikkat edin aşama aşama kılcal damarlardan kan çekilir rahatlıkla çıkmasına yardım edebilirsiniz.
Son hamleyi yapmadan önce göbek kısmının toparlanmasını bekleyin
acele etmemek çok önemli yere basmayan civ civ ayakları yana doğru basıyordur kısa süre sonra toparlanır

Eski 23-03-2013, 19:52   #27
Ağaçsever

assi34's Avatar

Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.

Eski 26-03-2013, 09:47   #28
Ağaçsever

melodi-raşa's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi assi34 Mesajı Göster
Ilginize çok tesekkur ederim. Hayirlisi Allahtan. Eger hiç cikim olmazsa tavuk nezaman kalkar acaba. Pazartesi sali civciv cikmazsa, **** civcivler altinda sakli oluyor degilmi..? Yarin aksam veya pazartesi günü soyle tavugu yerinden kaldirsammi acaba. Acaba
Acaba lar bitmiyor.
Selam valla inanın bende merak içindeyim sizin civcivleri bekliyom size birşey diyeyim dikkat edin bakın yumutanın içinden bile sesi gelebilir sakın kendiniz yumurtayı kırmayın o kendisi kırar çıkar benim başıma geldiydi eğer yumurtanın içinden civcivin sesi gelirse kırma demişlerdi kendi kırar çıkar demişti ben birinde tavuğum gurk omuştu baktım bikaçtane çımıştı civciv baktım yumurtanın içinden ses geliyor yumurtada kıpırdıyordu sabah idi dedim kırsamda çıksamı diye yapma dediler bende ellemedim girdim çıktım akşamakadar yumurtanın içinde öttü hayvan sonra çıktıydı akşam üstü artık sizinde böyle olabilir.Bekliyoz sonuçlarını.

melodi-raşa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2013, 20:05   #29
Ağaç Dostu

Yumurtalar çatladıktan bir süre sonra sesler duyulmaya başlar siz gurka güvenin
civ civler çıkınca kesin haber verirler size merak etmeyin
yumurtadan çıktıktan sonra anneleri onları hazır olunca gezdirmeye ilk yemlerini yemeleri için teşvik eder.
siz sadece seyredin yemini suyunu verin.
su kabı çok derin olmasın civ civler boğulabilir.hazır olanlar var onlardan kullanın
1lt veya 5 litrelik olanlar var

Eski 23-03-2013, 20:28   #30
Ağaçsever

assi34's Avatar

Sayin lodos, Ne kadar minnettarim bilemezsiniz. Çok tesekkur ederim.herkese tesekkurler.. yem ve su kaplari hazir, demekki bana beklemek kaliyor.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025