agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Kanatlılar
(https)




Beğeni Düzeni2337Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-01-2022, 06:46   #1
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Regensburg, Ankara, Bergama
Mesajlar: 496
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Mevsimine göre bahçeden elde edilen, meyveler, sebzeler, yenebilir yapraklar, yonca, muhtelif otlar vs.gibi taze yiyeceklerin yanısıra, kabuğu soyulmuş ve kırılmış yulaf, arpa, çavdar, kırık buğday ve mısır, gdo'suz soya kıyması toplamda %16,5 protein içerecek şekilde tartılıp karıştırılıp 3 günlük lakto fermentasyona sokuluyor. Bu yiyeceğe günlük öğün hazırlanırken ayrıca biraz tuz, kalsiyum laktat (veya kalsiyum karbonat), zerdeçal, kırmızı biber, sumak, lutein (kadife çiçeği özütü) ve biraz vitamin karışımı eklenip homojen hale getiriliyor. Tavuk başına günde 110 gr kadar bu karışımı veriyorum. Ayrıca kuru yem olarak organik sertifikalı bir yem karışımı da önlerinde oluyor. Bundan da tavuk başına 50-60 gr kadar tüketiyorlar. Ayrıca buğday ve yerli mısır kırığına, yıkanıp kurutulmuş yumurta kabuklarını ufalayarak karıştırıyorum, bu karışım da her daim önlerinde oluyor. Doymayan bundan da yiyiyor. Sıcak mevsimde ilave olarak asker sineği larvaları üretip iki günde bir verebiliyorum.

Bu beslenmede ana yiyecek, yukarıda bahsettiğim fermente tahıl karışımı ve buna eklenen doğal baharatlar oluyor.

Bu beslenme düzeninde hayvanların ihtiyaç duydukları besin fazlasıyla karşılanıyor, ilave olarak bağışıklık sistemleri, dirençleri yüksek tutuluyor, fermente yemin içerdiği ağırlıklı L.Plantarum probiyotik içerik sayesinde salmonella, e.coli vb. patojenler uzak tutulmuş oluyor.

Yumurta verimi 16 tavukta 13-18 mertebesinde (çift sarılıları iki sayıyorum).

Not: Fermente yem miktarı kullanılan tahılın kuru ağırlığı değil, fermentasyon sonunda elde edilen ıslak ağırlık. Yani günlük 110 gram fermente yemin aslında 50-60 gr kadar kuru ağırlığı var. Fermentasyon, süreçte ortaya çıkan çeşitli enzimler vasıtasıyla yemin sindirilebilirliğini arttırıp ilave vitaminlerin (özellikle B grubu vitaminler) ortaya çıkmasını sağladığı için karışımın kuru halinin besin değerini çok arttırıyor. Bu yüzden hayvanlara verilen kuru madde oranı standart olarak zikredilen kuru yem miktarlarından daha düşük ama besin değeri daha yüksek oluyor.
Üç sorum var; birincisi lakto fermantasyona bırakacağınız karışımın içinde yeşil sebze, yapraklarla beraber buğday, mısır gibi tahıllar da var anladığım kadarıyla. Bakteri ilave ederken ayrıca su veya başka bir sıvı ekliyor musunuz bu karışıma, yoksa kendi suyunu mu salıyor? İkincisi, bu işlem için nasıl bir kap kullanıyorsunuz, ağzı kapaklı beş/on litrelik plastik kavanoz tarzı bir kap uygun olur mu?

Üçüncüsü, yukarıda belirtilen karışımın içindeki tahılların haricinde organik sertifikalı kuru yem dediğiniz nedir; hazır satılan yumurta yemi, gelişim yemi gibi bir ürün mü?

Not: Aslında alıntıladığım bu lakto fermantasyon konusunu başka bir başlıkta anlatmıştınız ama buradan devam etsin diye sorumu burada sordum.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-12-2021, 06:48   #2
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 13-11-2021
Şehir: Kahramanmaraş
Mesajlar: 33
Biz horoz olunca seviniyoruz genelde gurgdan cikanlarda .Çünkü horoz kesilip rahatlıkla yenebiliyor.Tavuga gelince yumurtadan dolayı kesemiyoruz .

Cennet46 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2022, 10:09   #3
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Fermente ettiğim tahıllarda yeşil yaprak yok, sadece tahıllar var. Hepsi soyulmuş ve kırılmış, tozsuz olarak arpa, çavdar, yulaf, buğday ve mısır var. Ayrıca gdo'suz soya kıyması var. Bunlara biraz da (15-20 gr) kalsiyum laktat ilave ediyorum. Tahıların her birinin miktarı 350-500 gr arasında değişiyor (toplam %16,5 protein oranını tutturacak şekilde).

Fermantasyon için iki tane 10 litrelik pet kavanoz kullanıyorum. Önce bir kavanoza bu malzemeleri koyup kuru olarak karıştırıyorum. Başlatıcı olarak iyice olgunlaşmış, üstünde kef-küf olmayan bir turşudan yarım çay bardağı kadar alıp üstüne ılık su ekleyip kavanozdak karışımın üzerine döküyorum. Toplam ılık su miktarı, toplam tahıl miktarına göre 1:1,2 (tahıl:su) olacak şekilde ayarlıyorum. Kapağını sıkıca kapatıp oda sıcaklığında bir yere koyuyorum. Burada 3 gün duruyor. Bu sürede tahıl iyice fermente oluyor, suyu da içine çekmiş oluyor. pH 4 mertebesine kadar iniyor. Dördüncü günden itibaren bu kavanozu serin bir yere çıkartıp günlük öğünler halinde kavanozdan kepçe ile başka bir kaba alıyorum. Bu malzeme 3 gün yetiyor. Bir kavanozu tavuklara vermeye başlayınca, diğer kavanozu aynı şekilde hazırlıyorum. Başladığım kavanoz bittiğinde diğeri hazır oluyor.

Fermantasyon başlatıcı olarak önceki kavanozdan biraz sıvı alınarak da kullanılabilir ama ben suyu ona göre ilave etmiş olduğum için alınabilir sıvı olmuyor pek.

Günlük öğüne, biraz vitamin, ayrıca biraz daha (birer tatlı kaşığı tepeleme) kalsiyum laktat, kırmızı biber, sumak, zerdeçal, bir tatlı kaşığı kadife çiçeği özütü (lutein), çok az da tuz, ekleyip iyice karıştırıp eklediklerimi homojen dağıtıyorum. Bu haliyle tavukların önüne koyuyorum.

Taze yaprak ve otları ayrıca veriyorum, fermantasyon ile alakası yok.

Kuru yem olarak Sadova'nın organik sertifikalı bir yemi var. Ondan veriyorum. (Ağustosta 25 kilosu 130 liraydı, şimdi 245 lira olmuş).

Bu besleme düzeni yumurta lezzetini de bambaşka bir şey yaptı. Daha önce o kadar tavuk baktım, hiç bu kadar lezzetli yumurta yememiştik. Yumurta verdiklerimiz de tekrar alabilmek için sıraya giriyorlar. Lezzet zannederim lutein'den geliyor. Yumurta sarısı rengi ideal koyu sarılıkta oluyor ama renkten de bağımsız çok lezzetli oluyor. Bunun sebebi o bir tatlı kaşığı lutein'de gizli galiba. Lutein'i, yumurta ile beraber yiyenler de alıyor. Bu malzeme çok pahalı ama yumurtayı başka bir şey yaptığı için değer bence.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2022, 12:52   #4
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Regensburg, Ankara, Bergama
Mesajlar: 496
Tamam şimdi daha bi netleşti. Daha önce aldığım bir bakteri kültürüm vardı, yem ve sularına karıştırdığım, onu kontrol ettim içinde en az üç dört çeşit lacto bascillius varmış, sevindim. Şimdilik onunla başladım ama ev turşusu daha sürdürülebilir geldi bana da...

Sadova’nın bir yemini ben de bir süre kullandım, organik sertifikalı mıydı hatırlamıyorum, değildi sanırım ama Keskinoğlu’na fason üretim yapan kuzenim hazır yemlerden uzak durmamı tavsiye edince tamamen bıraktım. Fermente etmeksizin hazırladığım bir karışımı veriyorum; tabi mutfak ve bahçeden mevsimine göre değişen yeşillik ve kuru tahılla birlikte. Bundan sonra karışımı fermente edip vermeyi düşünüyorum. Çok teşekkürler...

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-01-2022, 15:28   #5
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Hazır satılan probiyotik şaselerine de satıcılarına da hiç güvenmiyorum, ayak üstünde 40 yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmişler. O şaselerin canlı kültür oldukları da şüpheli, fermantasyonda kullanıp canlı hallerini mikroskop altında görmedikçe inanmam. Yaptığınız sağlıklı turşu en garantilisidir.

Sadova'nın bir sürü yemi var. Sadece bir tanesi sertifikalı. Neticede bu da bir karışım. Siz de hazırlayabilirsiniz fakat iş proteinde düğümleniyor. GDO'suz soya kıyması çok pahalı oldu. Organik soya küspesi de perakende bulunmuyor. Kabuksuz ayçiçeği küspesi bulunsa o da olur ama kabuklusu var, o da tavuklara olmaz.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2022, 15:15   #6
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Regensburg, Ankara, Bergama
Mesajlar: 496
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
Hazır satılan probiyotik şaselerine de satıcılarına da hiç güvenmiyorum, ayak üstünde 40 yalan söylemeyi alışkanlık haline getirmişler. O şaselerin canlı kültür oldukları da şüpheli, fermantasyonda kullanıp canlı hallerini mikroskop altında görmedikçe inanmam. Yaptığınız sağlıklı turşu en garantilisidir.

Sadova'nın bir sürü yemi var. Sadece bir tanesi sertifikalı. Neticede bu da bir karışım. Siz de hazırlayabilirsiniz fakat iş proteinde düğümleniyor. GDO'suz soya kıyması çok pahalı oldu. Organik soya küspesi de perakende bulunmuyor. Kabuksuz ayçiçeği küspesi bulunsa o da olur ama kabuklusu var, o da tavuklara olmaz.
17 Ocak'ta kurduğum lakto fermantasyon kabını bugün açtım. Hazır bakteri solüsyonu kullandığımı daha önce yazmıştım, ancak başlangıçta bir yanlış anlama sonucu mutfak artığı olarak patates kabuklarını da tahıllarla beraber eklemiştim

Sonuç bence olumlu, tavuklar da sevdi Ama yine de nasıl bir ürün elde edilmesi gerektiğini tam olarak bilmediğim için tarif edeyim, belki düzeltmem gereken yerler olabilir; görüntüsü normal tahıl bulamacı gibi; kokusu daha önce bu sitede "Enzim" başlığında öğrenip yaptığım enzimin kokusuna benzer ferah bir kokusu var, yani öyle bozulmuş-kokuşmuş bir durumda değil. Bir de kapağı ara ara açıp biriken gazı boşalttım, yoksa basınç çok artacakmış gibi geldi.

Sanırım su oranını biraz fazla tuttuğum için bende biraz su arttı, dolayısıyla yeni bidonları artan bu suyla kurdum. Eksik-fazla yaptığım bir şey varsa tecrübeli arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Mesela gaz çıkışı sırasında havayla teması önlemek için enzim yapımında kullandığımıza benzer bir düzenek kurmaya gerek var mı?

Sağlıcakla...

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2022, 15:44   #7
Ağaç Dostu
 
saleri's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-05-2015
Şehir: SAMSUN
Mesajlar: 303
Sn Meyvelitepe . Lutein özütünü kendiniz mi yapıyorsunuz ?

saleri Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-01-2022, 16:45   #8
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi saleri Mesajı Göster
Sn Meyvelitepe . Lutein özütünü kendiniz mi yapıyorsunuz ?
Keşke yapabilsem. Tonlarca kadife çiçeği lazım

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-01-2022, 14:59   #9
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
http://www.turkomp.gov.tr/component_result-lutein-48

Sitede 100 gramda bulunan lutein oranları verilmiş.
En fazla oranlar ebegümeci, maydanoz, ıspanak, ısırgan kara lahanada bulunmakta imiş. Kendi göz sağlığımız için de değerli luteini ayrıca fazla üretip tavuklar için de yetiştirip doğrayıp verilebilir.

Lutein
Belirteç:LUTN
Birim:µg - Mikrogram
Method:
Bileşen değerleri gıdanın yenilebilir 100 g'ı içindir.
Gıda Grup Ortalama
Ebegümeci -12768 µg
Maydanoz - 11558 µg
Ispanak - 10012 µg
Isırgan - 9467 µg
Lahana, kara - 6814 µg
Rezene, kök, sap -4833 µg
Pazı - 4781 µg
Dereotu 3837 µg
Nane 3178 µg
Tere 2899 µg
Semizotu 2438 µg
Marul, kıvırcık, salata 1767 µg
Roka 1762 µg
Kuşkonmaz 1588 µg
Marul, uzun yapraklı 1148 µg
Kereviz, sap 1028 µg
Mısır, tatlı 833 µg
Bezelye 727 µg
Soğan, taze, kök, sap 701 µg
Brokoli 552 µg
Yaprak sarma, zeytinyağlı 508 µg
Kabak, yazlık, koyu yeşil 504 µg
Börülce 472 µg
Marul, baş salata, Iceberg 441 µg
Biber, süs, turşuluk 406 µg
Yumurta, tavuk, sarı 387 µg
Biber, kırmızı, California Wonder tipi 381 µg
Badem, kabuklu, tatlı, çağla 348 µg
Kivi 300 µg
Fasulye 292 µg
Pastırma çemeni, Kayseri 289 µg
Biber, sivri 277 µg
Havuç, turuncu 277 µg
Sarımsak, kök, sap 272 µg
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Bursa270 µg
Bakla 260 µg
Kabak, yazlık, sakız, açık yeşil 235 µg
Yumurta, tavuk, tam 208 µg
Kabak, kışlık, balkabağı 197 µg
Yaprak sarma, zeytinyağlı, Tokat 196 µg
Lahana, Brüksel 192 µg
Yaprak sarma, etli, Safranbolu 172 µg
Biber, dolma 170 µg
Bamya 158

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2022, 17:06   #10
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Sadece tahıl karışımı kullanmak gerekiyor. Bu tür fermantasyonda patates veya başka sebze artığı kullanılmıyor. 2-3 defa yapınca su oranını tam olarak ayarlarsınız. Kabaca 1:2 tahıl:su gibi oluyor. Çorba gibi olmasın. Ilık su kullanmak (40 derece civarı) ve oda sıcaklığında bir yere almak da önemli.

Bu fermantasyon 3 günlük, fazlası çok fazla laktik asit üremesine sebep olur. 3 gün sonunda pH 4 oluyor.

Sadece tahıldan yapınca çok fazla bir gaz çıkışı olmuyor. Gazını almak gibi bir şeyi yapmam hiç gerekmiyor, 3 gün sonunda en fazla fıs diye bir ses çıkıyor. Yani, hava kilidine filan gerek yok. Fermantasyonda başlatıcı bakteri olarak Lactobacillus Plantarum önem kazanıyor. Kısa sürede hızlı fermentasyonda sahnelerin astsolistidir Olgunlaşmış turşuda en son kalan asite dayanıklı probiyotiktir. Bu yüzden kolay ve garantili olduğu için turşu suyu demiştim.

Kalsiyum eklentisini de başta kuru olarak tahıla karıştırmak, asitik ortamda kalsiyumun da çözünüp yarayışlılığının artmasını sağlıyor.

Eklenen tahıl dışı şeyler, lactobacillus yerine S. cerevisiae mayalarının hakim olup alkol üretmesine sebep olabilir. Buna dikkat edilmeli. Kokusunda alkol kokusu sezilirse dikkatli olunmalı. Alkol tavuklara toksiktir.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-01-2022, 08:16   #11
Ağaç Dostu
 
mister73's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-11-2016
Şehir: Regensburg, Ankara, Bergama
Mesajlar: 496
Tavuk yetiştiriciliği

Sanırım ılık su ve oda sıcaklığında bekletme detayını atlamışım. Çünkü yem karma/hazırlama işlemini soğuklardan dolayı evin bodrumunda yapıyorum ve elimin altında bulunsun diye kavanozları da burada tutuyordum, haliyle oda sıcaklığında değil. Muhtemelen bu sıcaklıktaki bakteri faaliyeti yavaşlayacağı için 3 günden fazla bekletmiş olmam umarım fazla bir olumsuzluk çıkarmamıştır; bir dahakine dikkat ederim inşallah.

PH ölçümü yapmadım kaç olması gerektiğini de tam olarak bilemiyorum ama fermente ürünü ayrıca kemik unu, sumak, pul biber gibi ilave ürünlerle karıştırarak verdiğim için dengelenmiş oluyordur diye düşünüyorum.

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-01-2022, 15:06   #12
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 05-11-2020
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 33
Selamlar! tavuk bakımı ve yetiştiriciliği için aşağıda bazı yöntemler Paylaştım. Okumanızı öneririm.

Tavuk Bakımı Ve Yetişticiliği
Yerli tavuklar birçok cinse kıyasla hastalığa ve soğuğa dayanıklıdır ve bu şekilde kümes hayvanı yetiştirmek ve para kazanmak için iyi bir seçenektir. Yerli veya yerel tavuk, hem yumurtlama hem de et üretimi için uygundur ve endüstriyel tavukların aksine çoğu alanda yetiştirilebilir.

Tabii ki, her iki ticari amaç için (yumurtlama veya piliç) yerli tavuklar, onlardan maksimum üretim verimliliği elde etmek için genetik modifikasyona tabi tutulmuştur. Yerli kümes hayvanı yetiştiriciliği de düşük sermaye ile başlatılabilir ve zamanla genişletilebilir.

Tavuk Bakımı amaçları:
Eğer tavuk bakımına ve yetiştiriciliğiyle uğraşmak istiyorsanız herşeyden önce nasıl ve ne amaçla bu işi yapmak istediğinizi anlamanız gerekir.
Genellikle 3 amaçtan dolayı tavuk yetiştirilir:
Yumurta Üretimi
Et üretimi
Yumurtlamak ve Üremek amaçlı
Bunlardan her biri kendine özel araçlar ve malzemeleri gerektirir. O yüzden ilk başta nasıl bir yetiştirici başlamak istediğinize bir bakın ve daha sonra ona göre malzemeler ve araçları satın alın.
Tavuk Yetiştiriciliği için gereken malzemeler ve ekipmanlar:
Yerli bir tavuk çiftliği kurmak için bazı ekipman satın almanız gerekir. Bu işte en önemli ön koşul elektrik, su ve gaz gibi imkanların bulunduğu bir salon sağlanmasıdır. Diğer gerekli ekipmanlar arasında ısıtma ve soğutma sistemi, havalandırma sistemi, su kaynağı, besleme ve içme suyu, aydınlatma sistemi ve yumurtlama folluk bulunmaktadır.


Yerli yumurtalık tavukları yetiştirmek için gereken en yüksek maliyet, kümes hayvanı çiftliğine ait olacaktır. Bunun için araziniz ve salonunuz varsa, biraz sermayeye ihtiyacınız olacak. Ayrıca, bu işte, tavuk yemi, yakıt ve elektrik maliyetleri ve ilaç maliyetleri sağlamak için bir miktar sabit sermaye düşünmelisiniz.

Arazi: Yerel bir kümes hayvanı çiftliği edinmek için çoğu insan daha ucuz olan kırsal ve uzak bölgeleri tercih ediyor. Yerli kümes hayvanı yetiştirme salonunun yeri yerleşim alanlarından uzak olmalı ve diğer yetiştirme birimlerinden yeterince uzakta olmalıdır.

Yazının devamı için bu adrese tıklayınızı:
https://horozlardunyasi.blogspot.com...sticiligi.html

kazımşerif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2023, 21:07   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 18-07-2023
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1
Herkese merhaba,
Bugün bize 10 adet boyalı civciv hediye edildi. Dehşet içerisindeyiz, bu hayvanlar nasıl boyadan kurtarılabilir? İnternette bu eziyete uğrayan civcivlerin en fazla 3 gün içerisinde öldüğü yazıyor, kaç günlük oldukları hakkında bir fikrim yok. Ayrıca civcivlerin suya temas etmemesi gerekiyormuş, bu sebeple yıkamayacağız ve yarın veterinere götüreceğiz. Bildiğiniz bir çözüm veya dikkat etmemiz gereken bir şey var mıdır? Bahçemizde bir yer ayarlayabiliriz ancak bakımını bilmiyoruz. Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Ecekayit94 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-08-2023, 14:33   #14
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 17-03-2016
Şehir: erzurum
Mesajlar: 14
Ne yazık ki var öyle bir durum. Eğer uygun koşulları sağlarsanız elinizde 10 adet horoz olur çünkü genelde tavukları ayırıyorlar. Civciv yemleri satılıyor mısır ununa benzer onunla veya ufak taneli tahıllarla besleyebilirsiniz. Sıcaklık çok önemli. Geceleri serin ortama koyacaksanız bir pet şişeye sıcak su doldurup yanlarına koyabilirsiniz. Kutuda beslemeye kalkmayın. Bahçeniz müsaitse ufak bir kümes yapabilirsiniz fakat büyüyünce geniş bir alana ihtiyacınız olacak. Ayrıca kuş , kedi gibi yırtıcılardan da korumanız lazım. Kümes yapacaksanız mutlaka üstü kapalı olsun. Gece dışarıda tutacaksanız mutlaka kapalı alanda ve sıcak tutun. 1 ayın sonunda boyaları nispi olarak azalıyor ve tüyleri belirmeye başlıyor. Kolaylıklar dilerim.

laedri09 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-01-2009, 18:25   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Istanbul & Kocaeli
Mesajlar: 446
Galeri: 1
Arkadaşlar,
Yazılanları,resimleri verilen siteleri büyük bir keyifle izlemekteyim.
Üçbeş tavuğum benim de oldu nihayet.Zor buldum ve toparladım.Ancak benim niyetim maksimum 7-8 adet fakat değişik cinslerde olması.
Bu baharda 2-3 adet değişik cinslerden İstanbul,Kocaeli civarlarında nerelerden bulabilirim.Bu konuda bilgi verilirse sevinirim.
Herşey gönlünüzce olsun...

yolac Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2009, 13:58   #16
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 08-02-2009
Şehir: Denizli
Mesajlar: 2
Horozum ve tavuklarım

Bana danışmak isterseniz msn adresim cusas_03@hotmail.com
Küçüklüğümden beri civciv besleyip büyütüyorum. Tavuk-horoz larla ilgili gereken herşeyi biliyorum. REsimlerdeki Horoz ve tavukları civciken almıştım. Şimdi horoz bana bile efelik yapıo






Düzenleyen okutkan : 08-02-2009 saat 14:00 Neden: resim upload
okutkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-02-2009, 17:52   #17
Ağaç Dostu
 
Kudret's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-08-2006
Şehir: YALOVA--BOLU
Mesajlar: 493
Galeri: 52
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi okutkan Mesajı Göster
Fotoğraflardaki (Resimlerdeki) Horoz ve tavukları civciken almıştım. Şimdi horoz bana bile efelik yapıo
Ben sahibine efelik yapan horozlardan pek hoşlanmıyorum. O yüzden Dev Koşhin (cochin) cinsi horozumu çok seviyorum. İnsancıl ve cana yakın.

Eklenen Resimler
 
yağmur beğendi.

Düzenleyen Kudret : 09-02-2009 saat 00:25
Kudret Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 23:00   #18
Ağaç Dostu
 
thares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 223
Galeri: 1
Gerze Hacı Kadın Tavuğu ve Horozu



Arkadaşlar bu Gerze Hacı Kadın Tavuğu ve Horozundan yetiştiren hiç kimse yokmu aranızda.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-05-2009, 12:36   #19
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 14-07-2007
Şehir: ist
Mesajlar: 452
Civcivler kaç ay sonra tavuk veya horoz olur?
Kaç aylıkken yumurtlamaya başlarlar?

kaju Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-03-2010, 21:08   #20
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi faruk5525 Mesajı Göster
arkadaşlar aklıma bişey geldi güvercinlerin ayaklarına künye takıyorlar tavuklara civcivier e takılırmı bişey olmaz dimi hem başka tavuklarla karışmazlar daha kolay tanırız ne dersini z yapan varmı tavularan ayaklarına künye
Sayın Faruk5525;

Dediğiniz künyeleme işlemi; Kanaryalar ve Posta güvercinleriyle birlikte bayağı yol kat etti.Bu hayvanlarda künyeleme 0-7 gün arasında yapılmakta olup ayak bilekleri çok fazla gelişmemektedir.Dolayısı ile büyüyüp ergen olduklarında da bu bileklikler ayaklarına bir engel teşkil etmezler.Fakat aynı olayı tavuklarda denersek sanırım o ayak bilezikleri civcivlerin kafasından dahi geçecektir Bu ırk yetiştiricileri zaten bir federasyona bağlı olup hepsinin üye numaraları vardır.Ayak bileziklerinede bu üye numarası, hayvanın doğum tarihi, yetiştirildiği şehir v.s. yazar.Benim görüşüm şayet tavuklarınızı karıştırıyorsanız kanat altlarına kına ya da sprey boya ile işaret yapabilirsiniz.Bu şekilde bir nebze karışıklığın önüne geçilebilir sanıyorum. Ayrıca çok detaylı bilgiye sahip olmamakla birlikte, Tarım ve Köy İşleri Başkanlığının düzenlediği yeni karar göre kümes ortamında beslenen tüm yaban hayvanlarının ( Sülün, Keklik, Turaç v.s.) beslenmesi, alım ve satımı için künyeleme zorunluluğu getirilmiştir.Bence çokda iyi olmuştur, Bu yolla doğadan kaçak yollarla hayvan yakalama, Uygunsuz koşullarda besleme, Faiş oranlarda fiyatla alım-satım işlemininde önüne geçilinebilecektir.

Sayın Hasan Hüseyin;

Sizin hayvanlarınızda çok güzel tüyleri kadar hayrını görünüz.Hayvanlarınız köy tavuğu olarak tabir ettiğimiz cins olmakla birlikte Aracuana (Yeşil Yumurtacı) kırması olduğunu tahmin ediyorum.Yumurta yapıyorlarsa ya da yapmaya başlayınca daha net anlayacaksınızdır.

Arkadaşlar bugün itibarı ile kuluçka makinamda civcivler çıkmaya başladı. Yakında bu güzel görüntüleri sizlerle paylaşacağım

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-03-2010, 17:47   #21
Ağaç Dostu
 
thares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 223
Galeri: 1
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2010, 21:25   #22
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi thares Mesajı Göster
Arkadaşlar 26 Haziran 2009 tarihinde yumurtadan çıkan civcivlerim den bir tanesi
29 Ocak 2010 tarihinde yumurtlamaya başladı.
Bir hafta içinde diğerleri de yumurtlamaya başladılar diğerleri dediğim hepsi 4 tavuk bir horoz.
Benim sizlerle paylaşmak istediğim konu köy tavuğu olarak adlandırılan bu tavuklarım haftada 4 gün 4 adet haftada 3 gün 3 adet yumurtluyorlar yani 4 haftadır bu böyle devam ediyor her gün çetele tutuyorum istisna olmadı. Köy tavuğu denilen bu cins böyle yumurtluyorsa legorn denilen veya ataks denilen yumurtacı cinsler 7 gün 4 adet mi yumurtlayacaklar.
Kesinlikle bakımla alakalı bir olay ancak bence köy tavuğu diye hor görülen yerli tavuk ırkımızın verimi hiçte küçümsenecek bir ırk değil diye düşünüyorum.
Sayın Thares;

Muhtelif sitelerde ve kendi bloğunuzda çalışmalarınız takip ediyorum.Gerçekten takdire şayen bir uygulama sizin yaptığınız.Kanatlı sevgisi ve ilgisinin had safhada olduğunu tahmin ediyorum.Şimdi konumuza dönersek sizin ve Sayın Beyzagıda'nında bahsettiği gibi köy tavukları bana göre kanatlıların performans türleri."Köy Tavuğu" diye adlandırdığımız tür bulunduğu yörenin tüm selektif işlemlerine maruz kalarak adapte olmuş, Diğer hassas türlere göre bakım maliyeti düşük bir uğraş.Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-03-2010, 06:19   #23
Ağaç Dostu
 
thares's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-07-2007
Şehir: Burdur
Mesajlar: 223
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Arnavut Mesajı Göster
Sayın Thares;

Benimde kişisel kanaatim şayet yumurta verimi için tavuk besleyecekseniz ve lükse kaçmak istemiyorsanız beslemeniz gereken kesinlikle köy tavuğu olmalıdır.

Saygılar.
Efendim Aklın Yolu Birdir.
Saygılar Bizden

thares Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-03-2010, 23:54   #24
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: GÜRE/BALIKESİR
Mesajlar: 45
Kümesimizin elemanları

Işte sırayla elemanlarımız....

Eklenen Resimler
     
Berktuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-03-2010, 00:03   #25
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 09-03-2010
Şehir: GÜRE/BALIKESİR
Mesajlar: 45
Kümesimizin elemanları

Resimler devammm...

Eklenen Resimler
     
Berktuna Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-11-2012, 17:56   #26
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-04-2012
Şehir: fransa(aksaray 68)
Mesajlar: 131
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hindici Mesajı Göster
enes kardeşim hindilerimin son hali bunlar maşallah diyelim arkadaşlar.
o zaman 41 kere masallah gule gule buyut.)))

melissa77 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-06-2013, 12:32   #27
Ağaç Dostu
 
Sagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 09-02-2013
Şehir: Çorum-Tokat
Mesajlar: 508
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lodos_ Mesajı Göster


Malesef çok kavgacılar ayırmak zorunda kaldım beyaz kesildi
seninkiler hint kırması gibi görünüyolar, onların kanında hint kanı var ise, döğüşmeden duramazlardı zaten... ben de mi kırmızı horozu damızlık ayırsam acaba.

Sagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 11:35   #28
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 27-12-2012
Şehir: ADANA
Mesajlar: 499
Horoz olmaması sorun değil.Yumurtalarınız dölsüz olur o kadar.Tavuklar dağılmaz merak etmeyin.
Susex iyi bir çeşit.
Çit tel mevzuuna gelince yükseklik 2 m. olsun ama telin üst kenarına zıpladığında ayağını basabileceği ahşap gibi her hangi bir meteryal olmasın.Olursa önce oraya sonra dışarıya ı kaçar.

Manifesto Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-07-2018, 15:30   #29
Yeni Üye
 
Şenşakrak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 17-07-2018
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Çok teşekkürler bende 1buçuk metre yaparım diye düşünüyordum ama 2 metrelik tel alayım ozaman.

Şenşakrak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025