![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-01-2011
|
Çoğu yerde bulunur.Beyaz-gri veya siyah-beyaz-gri çilli olan tavuklardır.Kolay bulunur nispeten. Bak burada var o cinsin resmi ; http://www.agaclar.net/forum/1008451-post1945.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
arkadaşlar istanbuldan satılık hint tavuğu arıyorum bulunurmu elinizde.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
selam sabah gordum ferigime gece bisey saldirmis ne olabilir kuyrugunun ustunu yemis gordumki kan icinde . oteki ferikler yapmis olamaz . cunku kavga etmiyorlardi aceba kedi yapmis olabilirmi.? 5 ayi gectiler kediye karsi koyabilirlermi? yoksa gelincik ya da sansarmi ikiside girse o kadarla birakirmi yarali ferigime ne yapabilirim .? pansuman yaptim kuyrugu kopmak uzere sanki sargi bezide tutmuyor gittimki az once kumese tavugun yarasini ibikliyorlar tekrar sardim ayri bi yere aldim . ne yapabilirim yardim edin cok uzgunum . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tavuklar maalesef kan görünce dayanamıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
annemede sordum gelincik **** sansar olsa oldururdu dedi kediden supheleniyoruz .! bende yarasini temizledim simdi iyi otekilerden ayrilmiyor. yarasi kurudu tuyleri yavas yavas kapatiyor onu oyle gorunce umidi kesmistim ben cok sukur iyi sizede gecmis olsun sayin sakagun |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Kesebilirseniz kesin eziyet çekmesin hayvan.Kedi ve cüssece dengi hayvanlardan saldırılmıştır bence. Birşey yapılmaz malesef, elinize iğne iplik alıp sağlam bir iple dikebilirseniz dikin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-10-2012
|
![]() Bu aralar gurk tavuklarla başım dertte. Beş tanesi birden gurk oldu. Ne yapmalıyım bir önerisi olan var mı? Enerjileri mi fazla geliyor ki, yemden kıssam mı biraz. Düzenleyen Batuhan Bora : 08-10-2012 saat 16:48 Neden: Eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
hemen yumurtaya da baslar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Onları çıkarıp yerine yeni gurk olanları aldım. Kafama takılan bu kadar tavuğun aynı anda gurk olması. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar küçük civcivim maşallah cin gibiyken bugün halsiz napmalıyım yyardım lütfen? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
bit bulaşmış olabilirmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
eger oyleyse tuylerinin arasina bi bakin goruluyor benim cin tavugumda bitlenmisti kuyruk tarafiydi ilacladim duzeldi bitlenmemisse eger aspirin verebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
tamam bakayım bir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar civcivimde bit yok aspirin verdim yerine koydum şikayeti olduğu yerde durup gözlerini kapatıyor nasıl düzeltilir?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
ya da arastir internetten bakalim ne yapmak gerekiyor . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
yanına ampül veya kavanozda kaynar su koysammı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-09-2011
|
Genellikle civcivler soguktan zarar goruyor. Ampul ise yarabilir fakat derecesini ayarlanamaniz gerekiyor. Aspirin isanlar icindir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-06-2009
|
sayın arkadaşlar, 1 ay önce birkaç tane bıldırcın almıştım (1 erkek diğerleri dişi). Aldığım kişi 3-5 güne yumurtaya başlarlar dedi ama halen 1 tane yumurta alabilmiş değilim. Sağlıkları iyi görünüyor, yiyor-içiyorlar maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Yeni Üye
|
![]() Alıntı:
![]() Düzenleyen Batuhan Bora : 10-10-2012 saat 19:27 Neden: Eksik yazı |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
kardeşim 15-20 gün yani dahada çok olabilir yerine alışıncaya kadar bıldırcınlar yumurta yapmazlar sabırlı olmasın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Yeni Üye
|
Tavuklarimda burun akintisi ve kanat altlarinda sanki terlemeden kaynakli gorunen lekeler var. Bu hastaligi ve tedavisini bilen var mi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
Enfeksiyöz Bronşitis (IB) Klinik bulgular: hastalık tavukçuluğun yoğun olarak yapıldığı bölgelerde yaygındır. Hastalık3 haftadan büyük civcivlerde görülür. Enfeksiyon başlangıçta burun ve gözlerde akıntı, yüzün şişmesi ibiklerin morarması, öksürük, tıksırık, hırıltı ve zor solunum, iştahsızlık, durgunluk, yumurta veriminde, yumurtanın iç ve dış kalitesinde bozukluklar ile kuluçkalama yeteneğinde düşmelere sebep olur. Tedavi: * hastalıklı olanlar ayrılır, durumları ağır olanlar itlaf edilir. * Sekonder enfeksiyonların (E coli,CRD) komplikasyonlarını önlemek için antibakteriyel ilaçlar uygulanır. * sağlamlar (sprey tarzında olmak kaydıyla) aşılanır. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
|
Ayrıca BIO-VAC ND-IB vb. kümes hayvanları için üretilen aşılar var. Internetten bulabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Bu süs tavuğum bu yıl 3.'ye gurk oluyor. Ve biraz önce haberi geldi, 4 civciv çıkmış bugün. Sevinsem mi üzülsem mi bilemiyorum artık. Bu saatten sonra nasıl büyüyecek o civcivler çok merak ediyorum. Bir nisan ayında, bir temmuzda bir de eylül ayında gurk oldu. 2. dönem civcivlerini çıkarınca bakmamıştı, balkonda büyüttüm. Ama bu sefer umarım bırakmaz civcivlerini. Gurk olunca öyle tüm gün yumurtların üstünde de yatmıyor doğrusu, canı isterse geziyor, yiyiyor, içiyor. Bizde nasılsa cılk olmuştur yumurtalar diye önemsemedik. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
|
![]() Alıntı:
kendi yumurtasiysa eger civcivleri nasil kimbilir civcivlerinide gormek isteriz. sayin sakdag gule gule buyutun ... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Böyle tavuğum olsunda hep gurk olsun.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |