Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bulentonan
Herkese Merhabalar,
Kalabalıktan kaçmak ve doğaya yakın olmak için İstanbul'dan Ege'ye göçen biriyim. Genişçe bir bahçede yabancı bir web sitesinden esinlenerek yaptığım seyyar kümesime 5 tavuk 1 horoz aldım.
Birkaç gündür bu güzel forumu izliyorum, pek çok şey öğrensem de horozumun ve tavuklarımın cinsini anlayamadım. Aldığım kişi de, az çok ilgili olanlar da cevap veremedi.
Hem ilk mesajımı paylaşayım, hem de başlıktaki soruyu sorayım istedim.
|
Denizli Horozuyla uzaktan yakından alakası yok, dedesinin dedesinin dedesi bile denizli horozu horozu degil. Bu horoz tipik standart köy horozu ama asil köy horozu da degil eski genlerinde kırmızı koşin geni olabilir yani bana o gen var gibi geldi, düz beton bir zeminde resimi olsaydı belki eski atarında cüce koşin geni olabilir diyebilirdim çünkü horozun boyu ufak duruyor kuyruguda toplu ve kısa.