agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-03-2013, 00:28   #11
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Bir arkadaştan kefir mayası buldum. birbirine yapışık ufak inci taneleri bıldırcın yumurtası kadar bir topak oluşturmuşlar bizim Semerkand vakfına bağlı dernekte her hafta taze inek sütü getiriyorlar 5 litrelik bidonlarla. evde 2,5 litrelik cam bir kavanoz var kapağı plastik. sütü kaynattım ve parmak sokulduğunda yakmayacak dereceye kadar soğuttum. 2 litresini bu kavanozda kefir mayaladım. geri kalanını da tencerede yoğurt mayaladım. fakat kefir de yoğurt gibi koyu kıvamlı oldu yani ayran gibi değil de yoğurt gibi. sadece tadı yoğurttan daha hafif. sanki hazır yoğurtlar gibi. bir milyoncudan plastik süzgeç ve plastik kaşıklar aldım. süzdüm, kefir mayası hiç büyümemiş. bakkaldan paket süt aldım, sütü hiç kaynatmadan sadece kapağını açıp içine kefir mayasını atıp kapattım. bu sefer 12 saat yerine 24 saat bekleyen kefir biraz yumuşak ama yine de yoğurt gibi oldu. ve yine süzdüğüm maya hiç büyümedi.

acaba bendeki kefir mayasında bir sorun mu var?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025