Konu: Kefir
View Single Post
Eski 09-03-2013, 02:18   #547
AÇakıcı
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
endüstriyel ve geleneksel olarak iki çeşit kefir mayası var. hazır kefir ile mayaladığınız kefir gerçek geleneksel kefir değildir. kefir bakteri ve mantarlardan oluşmuş bir mayası var endüstriyel mayaların içinden bazı bakteri kültürlerini ve mantarları öldürüyorlar. böylece standart lezzet ve uzun ömürlü bir kefir üretiyorlar. fakat yok edilen bakteri ve mantarların yararlarını da yok etmiş oluyorlar. geleneksel mayalarda ise mayanın içeriği kullanıma göre değişebiliyor. yani içerisindeki bazı bakteri ve mantar kültürlerinin bazıları zamanla ölebiliyor olabiliyor. ürettiği kefirin tadı, kıvamı değiştiğinde anlıyorsunuz. ama endüstriyel mayalardan daha sağlıklı oldukları kesin.

benim kefir mayası artık çok yavaş çoğalıyor, hatta çoğalmıyor diyebilirim. ve artık her defasında yoğurt kıvamında kefir üretiyor. elinde daha sağlıklı bir maya olan varsa gönderebilir mi?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön