agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-03-2013, 03:18   #11
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
endüstriyel ve geleneksel olarak iki çeşit kefir mayası var. hazır kefir ile mayaladığınız kefir gerçek geleneksel kefir değildir. kefir bakteri ve mantarlardan oluşmuş bir mayası var endüstriyel mayaların içinden bazı bakteri kültürlerini ve mantarları öldürüyorlar. böylece standart lezzet ve uzun ömürlü bir kefir üretiyorlar. fakat yok edilen bakteri ve mantarların yararlarını da yok etmiş oluyorlar. geleneksel mayalarda ise mayanın içeriği kullanıma göre değişebiliyor. yani içerisindeki bazı bakteri ve mantar kültürlerinin bazıları zamanla ölebiliyor olabiliyor. ürettiği kefirin tadı, kıvamı değiştiğinde anlıyorsunuz. ama endüstriyel mayalardan daha sağlıklı oldukları kesin.

benim kefir mayası artık çok yavaş çoğalıyor, hatta çoğalmıyor diyebilirim. ve artık her defasında yoğurt kıvamında kefir üretiyor. elinde daha sağlıklı bir maya olan varsa gönderebilir mi?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025