Konu: Kefir
View Single Post
Eski 25-03-2013, 23:37   #559
Muhsin Hanif
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Saklama konusunda bir tavsiyede bulunayım.
Eğer iki haftaya kadar tekrar mayalama yapacaksanız süt içinde bekletmeniz daha iyi.
Doğal ortamında saklamak daha sağlıklı.

Dikkat etmeniz gereken şey ise buzdolabında da mayalama ( çok daha yavaş da olsa ) devam ettiği için yaklaşık 2 haftadan sonra kendi ürettiği asit kendine zarar vermeye başlıyor.

Uzun süre ( mesela 1 ay ) bekletilen mayalar ilk 1-2 seferde kötü sonuç veriyor. Onları içmeyin, dökün. 3. den itibaren düzeliyor ama her zaman değil, özelliğini kaybetmiş yani ölmüş de olabiliyor.

Daha uzun süre saklamak isterseniz son mayalamadan sonra temiz, klorsuz suyla iyice yıkayın. Suyu üzerinde kalmasın, silkeleyin ve cam bir kabın içerisinde (ağzı kapalı) buz yerine koyun.

Okuyun, deneyin ve yaşayarak öğrenin.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön