Konu: Kefir
View Single Post
Eski 01-04-2013, 09:37   #568
dostca
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Aleyküm Selam Hamdullah kardeşim,
Kefiri damak tadına göre hazırladıktan sonra (tatlı veya ekşi) bitirme suresine kadar gecen zamanda, kefir zamanla kendi içindede mayalanma devam etmekte haliyle mayalanma süresi arttıkça içindeki yararlı mikroorganizmalarda çoğalmakta ve daha yararlı hale gelmekle birlikte kefirinde tadında değişime uğramakta ve ekşimektedir. Süreyi ve kefir miktarını ağız tadınızı bozmayacak şekilde ayarlamanız en iyisidir diye düşünüyorum..

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön