Konu: Kefir
View Single Post
Eski 27-03-2013, 23:28   #565
AÇakıcı
Ağaçsever
 
AÇakıcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-01-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 98
Bir arkadaştan kefir mayası buldum. birbirine yapışık ufak inci taneleri bıldırcın yumurtası kadar bir topak oluşturmuşlar bizim Semerkand vakfına bağlı dernekte her hafta taze inek sütü getiriyorlar 5 litrelik bidonlarla. evde 2,5 litrelik cam bir kavanoz var kapağı plastik. sütü kaynattım ve parmak sokulduğunda yakmayacak dereceye kadar soğuttum. 2 litresini bu kavanozda kefir mayaladım. geri kalanını da tencerede yoğurt mayaladım. fakat kefir de yoğurt gibi koyu kıvamlı oldu yani ayran gibi değil de yoğurt gibi. sadece tadı yoğurttan daha hafif. sanki hazır yoğurtlar gibi. bir milyoncudan plastik süzgeç ve plastik kaşıklar aldım. süzdüm, kefir mayası hiç büyümemiş. bakkaldan paket süt aldım, sütü hiç kaynatmadan sadece kapağını açıp içine kefir mayasını atıp kapattım. bu sefer 12 saat yerine 24 saat bekleyen kefir biraz yumuşak ama yine de yoğurt gibi oldu. ve yine süzdüğüm maya hiç büyümedi.

acaba bendeki kefir mayasında bir sorun mu var?

AÇakıcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön