agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 25-03-2013, 10:25   #11
Ağaçsever
 
denizcem's Avatar
 
Giriş Tarihi: 24-02-2009
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 84
Galeri: 5
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nebile Mesajı Göster
Mahalledeki aktardan almış olduğum kefir mayasını uzun süre kullandım, günlük süt şişesindeki sütün miktarını 1/4 kadar azaltip, aynı şişesinde yapıyordum, gayet lezzetli ve kıvamlı kefir üretebildim. Bir süre ara vermem gerekti, kefirleri iyice yıkayıp, koyu renkli küçük bir kavanoza içme suyu ile birlikte, ağzı kapalı olarak buzdolabında sakladım. Kullanacağım zaman kefirlerin görüntüsü gayet sağlıklıydı(renk beyaz ve taneler diri) ancak yaptığım kefirin tadı son derece garipti, bir kere daha denedim ancak yine aynı sonucu aldım. Forumu inceledim sanırım bekletirken suyunu haftada bir degistirmek gerekiyormuş, yeniden maya elde etmem gerekecek...
Merhaba nebile, ben de kefir yapıyorum ... saklamak gerektiğinde bir miktarı su içinde kavanozla buzdolabında saklıyorum... yeniden yapmak gerektiğinde ilk birkaç sfer evet kötü oluyor ama tekrar eski tadına varıyor...sanırım 3. mayalamada tekrar aynı tadı alabilirsiniz...yani mayalar tekrar aktif olabiliyorlar...

denizcem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025