agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-03-2013, 09:57   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 31-05-2007
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 330
Merhaba,
Maya ve kefire metal deymemesinin amacı; metal ile etkileşime geçerek onu aşındırması ve kefir içeceğinin içinde metal kalıntısının kalmaması için ve tabi ki diğer taraftan da mayanın metal tarafından zarara uğratılmasının önlenmesi için, aliminyum gibi yumuşak ve çabuk etkileşime giren metallere dikkat etmek gerek, günümüzde birçok malzeme paslanmaz kaliteli çelik den üretildiği ve etkileşime girmesi çok düşük olduğu için çok önemli olmamakla birlikte genede tedbiri elden bırakmamakta fayda var derim.
Kavanozun kapağı metal olmakla birlikte kefir ve su değmediği için sorun olmaz zaten kapakların alt kısımları paslanmaması için plastik ile kaplanmıştır. (çoğunlukla)
Sizi gene rahatsız ediyorsa kapağın içine naylon koyup o şekilde kapatabilirsiniz.

dostca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:51.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025