agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni212Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 28-09-2012, 00:35   #11
Ağaç Dostu
 
Muhsin Hanif's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-06-2012
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 219
Galeri: 5
Yaz ile kış, daha doğrusu sıcaklık farkı mayalanma süresini etkiliyor. Kışın daha uzun sürede kıvamını buluyor. Kıbrıs çok sıcak olmasına rağmen yazın bir sıkıntı yaşamadım.

İlk başladığım dönemde kapak konusunu denedim, tavsiyem hava alacak şekilde peçete ya da temiz geçirgen bir bezle örtülmesi. Hatta mayalanma süresinin ortasında yavaşça karıştırınca daha güzel ve kolay mayalanıyor.

Bir de ben her mayalamadan sonra taneleri klorsuz suyla yıkıyorum. Eğer yıkamadan saklanırsa ya da tekrar mayalamaya alınırsa tanelerde, kefirin tadında bozulma başlıyor.

Forumun güzelliği herkes deneyimlerini burada paylaşıyor ve öğreniyor.
Ben ilk zamanlar beklemeye aldığımda sütte saklıyordum ve dolapta olmasına rağmen hafif bozulma gözlemlemiştim. Bunun üzerine suda bekletmeye başladım kefirlerin daha uzun süre dayandığını gördüm.
Sn. Kelebek Çalısı'nın http://www.agaclar.net/forum/996587-post475.htm yazısından sonra tekrar beklemeleri süt içinde yapmaya başladım. İlk seferdeki problemin sebebi uzun süre bekletme olabilir diye düşündüm ve tekrar denemeye kara verdim.

Muhsin Hanif Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:05.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025