![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-04-2008
|
Bu arkadaşın sorusuna cevap verilmemiş. Sanırım aynı parazitten benim bitkilerimin saksılarında da var. Yüzlercesi sürekli kaynaşıyorlar. Çoğunlukla yürüyorlar. Arasıra zıplıyorlar. Forumun hiçbir yerinde bu parazitle ilgili bilgi yok. Sarmısak/acı biber/bulaşık deterjanı terkibini denedim sonuç alamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba , Bahçede nar ağacında bu böceği buldum. Tam olarak bilemedim ne olduğunu ama pamuksu yapısından unlu bit olacağını düşündüm. Doğru mudur ? Beyaz sineklerde mevcut. Bir kez seradan aldığım ilaçla spreyleme yaptım. Geç mi kalmış oluyorum? Elimde 100 EC fungusit var. Bunu da kullanmalı mıyım? Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Sanırım nar ağaçlarınızda yaprak biti vardı ![]() Yaprak biti Resmini koyduğunuz böcek zararlı değil. Tam kestiremiyorum ama uğur böceklerinden birinin larvası olması gerekir. Uğur böcekleri yaprak biti ile (de) beslenir. predatördür. "Yani siz yararlı bir canlıyı yok etmişsiniz." Bir yerde bir zararlı varsa yararlı dediğimiz doğal düşmanlar buraya gelerek onda beslenirler ve onların bize olan zararını azaltırlar veya yok ederler. Keşke ilaç sıkmadan önce bilseydiniz bunları. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 16-01-2008
|
Sn Minka, Boyutunu tam kestiremiyorum. Eğer çok hareketli ise bu böcek unlubit zararlısının predetörüdür. bu safası larva dönemidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Sayın İzzeterisen, Yaprak bitleri yoktu. Onlar ve beyaz sinekler gülde vardı. Bu böceğin öyle beyaz olmayan halini de gördüm ama fotoğraflayamadım. O nedenle unlu bit diye düşündüm. Daha bunlar için ilaç yapmadım. Beyaz sinekler ve bitler için 1 hafta önce spreyleme yapmıştım. Sadece Mine ağacı var bahçede onun yaprakları ile bir şeyler yapıp sıktım. Unlu bitler var ağaçta. Özellikle yoğun şekilde pamuksu koza gibi kendini kapatmış. Ama predatör olabileceğini doğal olarak düşünemedim. Kaktüsümde de vardı bunun gibi 2 tane... Toplamda 3-4 tane öldürdüm. Üzgünüm ![]() Sayın Nkbalki, Teşekkür ederim size de. Bu çok hızlı hareket etmiyordu ama çok yavaş da olmadığını söyleyebilirim. Anlatabildim umarım. Predatör -Predetör ? olduğunu düşünmemedim. Zenk deniyormuş buralarda bu böceğe. Ha bir de sıvı yapışkan da vardı bir tanesinde. O yüzden öyle düşündüm. Uygun bir ilaçlama yapılacak zaten ama doğrusunu yapmalı. Benim ayrı olarak yetiştirmeye çalıştıklarımı korumam da gerekiyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|