agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hastalık ve Zararlılar > Genel bitki koruma
(https)

Beğeni Düzeni67Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-04-2008, 02:00   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 16-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hkndal Mesajı Göster
bitkimin toprağı içinde beyaz küçük böcekler var onlardan nasıl kurtulabilirim lütfen yardım edin ??
Bu arkadaşın sorusuna cevap verilmemiş. Sanırım aynı parazitten benim bitkilerimin saksılarında da var. Yüzlercesi sürekli kaynaşıyorlar. Çoğunlukla yürüyorlar. Arasıra zıplıyorlar. Forumun hiçbir yerinde bu parazitle ilgili bilgi yok. Sarmısak/acı biber/bulaşık deterjanı terkibini denedim sonuç alamadım.

Eklenen Resimler

ripola Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2008, 20:32   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 05-03-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ripola Mesajı Göster
Bu arkadaşın sorusuna cevap verilmemiş. Sanırım aynı parazitten benim bitkilerimin saksılarında da var. Yüzlercesi sürekli kaynaşıyorlar. Çoğunlukla yürüyorlar. Arasıra zıplıyorlar. Forumun hiçbir yerinde bu parazitle ilgili bilgi yok. Sarmısak/acı biber/bulaşık deterjanı terkibini denedim sonuç alamadım.
Geçen sene Coleos'ları tohumdan yetiştirirken aynı parazitleri ben de gördüm. Onlarca görmüştüm.

igidu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2008, 00:03   #3
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2006
Galeri: 31
Merhaba ,
Bahçede nar ağacında bu böceği buldum. Tam olarak bilemedim ne olduğunu ama pamuksu yapısından unlu bit olacağını düşündüm. Doğru mudur ? Beyaz sineklerde mevcut. Bir kez seradan aldığım ilaçla spreyleme yaptım. Geç mi kalmış oluyorum? Elimde 100 EC fungusit var. Bunu da kullanmalı mıyım? Teşekkürler.

Eklenen Resimler

minka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2008, 09:44   #4
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi minka Mesajı Göster
Merhaba ,
Bahçede nar ağacında bu böceği buldum. Tam olarak bilemedim ne olduğunu ama pamuksu yapısından unlu bit olacağını düşündüm. Doğru mudur ? Beyaz sineklerde mevcut. Bir kez seradan aldığım ilaçla spreyleme yaptım. Geç mi kalmış oluyorum? Elimde 100 EC fungusit var. Bunu da kullanmalı mıyım? Teşekkürler.

Sanırım nar ağaçlarınızda yaprak biti vardı

Name:  aphis gossypii4 yaprakta.jpg
Views: 16113
Size:  35.8 KB

Yaprak biti

Resmini koyduğunuz böcek zararlı değil. Tam kestiremiyorum ama uğur böceklerinden birinin larvası olması gerekir. Uğur böcekleri yaprak biti ile (de) beslenir. predatördür.
"Yani siz yararlı bir canlıyı yok etmişsiniz."
Bir yerde bir zararlı varsa yararlı dediğimiz doğal düşmanlar buraya gelerek onda beslenirler ve onların bize olan zararını azaltırlar veya yok ederler.
Keşke ilaç sıkmadan önce bilseydiniz bunları.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-04-2008, 10:57   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-01-2008
Sn Minka,
Boyutunu tam kestiremiyorum. Eğer çok hareketli ise bu böcek unlubit zararlısının predetörüdür. bu safası larva dönemidir.

nkbalki Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2008, 16:52   #6
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Merhaba,

Sayın İzzeterisen,
Yaprak bitleri yoktu. Onlar ve beyaz sinekler gülde vardı. Bu böceğin öyle beyaz olmayan halini de gördüm ama fotoğraflayamadım. O nedenle unlu bit diye düşündüm. Daha bunlar için ilaç yapmadım. Beyaz sinekler ve bitler için 1 hafta önce spreyleme yapmıştım. Sadece Mine ağacı var bahçede onun yaprakları ile bir şeyler yapıp sıktım. Unlu bitler var ağaçta. Özellikle yoğun şekilde pamuksu koza gibi kendini kapatmış. Ama predatör olabileceğini doğal olarak düşünemedim. Kaktüsümde de vardı bunun gibi 2 tane... Toplamda 3-4 tane öldürdüm. Üzgünüm Ağaçlardakiler çoğalıyor. Beyazlama da öyle. Başka bir ilaç daha varmış ama diğer canlıları da etkiliyormuş. Onu kullanmak istemedim.

Sayın Nkbalki,

Teşekkür ederim size de. Bu çok hızlı hareket etmiyordu ama çok yavaş da olmadığını söyleyebilirim. Anlatabildim umarım. Predatör -Predetör ? olduğunu düşünmemedim. Zenk deniyormuş buralarda bu böceğe. Ha bir de sıvı yapışkan da vardı bir tanesinde. O yüzden öyle düşündüm.

Uygun bir ilaçlama yapılacak zaten ama doğrusunu yapmalı. Benim ayrı olarak yetiştirmeye çalıştıklarımı korumam da gerekiyor.

Eski 20-04-2008, 17:05   #7
Ağaç Dostu

minka's Avatar

Bu böcek zararlı mı predator mu ?
Bu pamuklu oluyor sonra. Benim çektiğim fotoğraftaki de böyle. Sadece çok büyütülmüş durumda.

Eklenen Resimler

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025