agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Fidan ve Fide, Bitki Üretim (Tohum Çimlenme/Çelik/Aşı)
(https)

Beğeni Düzeni960Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-04-2011, 10:22   #1
/

Giriş Tarihi: 30-03-2008
Odada kavun çimlenirdim fidenin uzamaması için ne yapmalıyım?

Şehirde sera imkanım olmadığı için evin odasında kavun çimlendirip daha sonra tarlaya almayı planlamıştım.Fakat fidelerin pencereye doğru cansız bir gelişim gösterdiğini gördüm. Afyona kar yağacak haberi fideleri tarlaya aktarma işini ertelememe neden oldu. Isı normale dönünce fideleri tarlaya aktarma işini nasıl planlarsam ölmekten kurtarabilirim? Önce tarlada örtü altına alıp sonramı ekmeliyim önerilerinizi bekliyorum.Herkese saygılar

rozkan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 22:46   #2
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2011
merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim.. tohumlarım 3.gün çimlendi ama 2 yapraklılar ve gövdeleri çok cılızşimdi 6 günlükler.. pencere önündeler. gece sanırım sokak lambasına doğru bir yönelmeleri var. boyunları bükük. sağlıklı gelişmeleri için neler yapılmalı.. teşekkürler..

bilgeen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:37   #3
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bilgeen Mesajı Göster
merhaba, ben de aynı dertten muzdaribim.. tohumlarım 3.gün çimlendi ama 2 yapraklılar ve gövdeleri çok cılızşimdi 6 günlükler.. pencere önündeler. gece sanırım sokak lambasına doğru bir yönelmeleri var. boyunları bükük. sağlıklı gelişmeleri için neler yapılmalı.. teşekkürler..
sevgili bilgeen,

Sizin fideler pencereden gündüz gelen ışığa doğru eğiliyorlar. Fide diktiğiniz kabı hergün döndürün ışık bir gün bir taraftan diğer diğer taraftan gelsin.

Mümkünse geceleri de fluoresan lambanın altına koyun.

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-04-2011, 22:56   #4
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-03-2010
Kavun fidelerinin fotoğrafını yüklerseniz, öneriler gelecektir.
Ekilmiş ekilmiştir. İnşallah kavun yemekte nasip olur. Kolay gelsin.

ligustrum Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-04-2011, 21:17   #5
Ağaçsever

ergun35's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2011
zeki bey merhaba daha önce sizin ile ışık kaynakları (ledli lambalar) ile ilgili bir konumuz olmuştu sizin dediğiniz gibi floresan lamba ile konuya devam ettim.ama biraz internette yaptığım araştırma ile ışık kaynakları ile ilgili çok güzel bir veri kaynagı gözüme çarptı sizinde böyle bir konuyu bilip bilmeden sizinle paylaşmak istedim degerlendirip sonucundan istişare edersek sevinirim.

http://www.akvaryumforum.com/forum/b...an-tercihi.htm

bu linktede çeşitleri bulunuyor

http://www.akvaryumculuk.biz/akvaryum_aydinlatma.html

ergun35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 14:55   #6
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Galeri: 3
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ergun35 Mesajı Göster
zeki bey merhaba daha önce sizin ile ışık kaynakları (ledli lambalar) ile ilgili bir konumuz olmuştu sizin dediğiniz gibi floresan lamba ile konuya devam ettim.ama biraz internette yaptığım araştırma ile ışık kaynakları ile ilgili çok güzel bir veri kaynagı gözüme çarptı sizinde böyle bir konuyu bilip bilmeden sizinle paylaşmak istedim degerlendirip sonucundan istişare edersek sevinirim.

http://www.akvaryumforum.com/forum/b...an-tercihi.htm

bu linktede çeşitleri bulunuyor

http://www.akvaryumculuk.biz/akvaryum_aydinlatma.html
Sayın ergun35,

Eminim LED ile daha iyi aydınlatma sağlamak mümkün.

Ama 25 cm yüksekliğe kurulmuş 120 cm lik iki lambalı bir fluoresan lamba ile 60 cm eninde 120 boyunda bir alanı çok güzel aydınlatabiliyorum.

Bu düzeni 6-7 senedir memnuniyetle kullanıyorum. Şu andaki fiyatını bilmiyorum. Herhalde 15-20 TL ye çıkar.

Aynı aydınlatmayı yapacak LED li bir sistemin fiyatını hiç bilmiyorum.

Eğer imkanınız olur da araştırıp bizleri de bilgilendirirseniz makbule geçer.

Selamlar

Madem araştırıyorsunuz, bu kadar bir alanı, aydınlatacak dayanıklıca bir LED sistemi fiyatı bulur da bizleri de bilgilendirirseniz, hepimiz öğrenmiş oluruz.

Selamlar

Düzenleyen Zeki Yağlı : 15-04-2011 saat 15:47 Neden: eksik cümle
Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
casuarina cunninghamiana, cotyledon, çam, çimlendirme, fıstık, ficus macrophylla, kestane, kotiledon, köklendirme, moreton bay fig, river sheoak, sera, şaşırtma, tohum, tohum ekme

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026