View Single Post
Eski 08-04-2011, 14:21   #134
Zeki Yağlı
Ağaç Dostu

Zeki Yağlı's Avatar

Giriş Tarihi: 05-08-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın Mesajı Göster
Sevgili Zeki Bey,
Sayfayı yakından takip ediyorum ve size çok teşekkür ederim böyle çok ihtiyaç duyulabilecek bir konu açtığınız için..Anlatımınıza uygun birkaç çeşit tohum ektim ancak sanırım 4-5 gün hiç havalandırmadan streç naylonla kapalı kaldığından dolayı bazı fidecikler (çoğu 4-5 cm olmuştu)yere yıkılmıştı,bazılarının da diplerinde küf oluşmuştu.Bunun nedeni ne olabilir?Fideler çimlendikten sonra kaç cm olunca dış ortama alıştırmaya çalışalım?
Yılmaz Bey,

Çok hızlı büyüme ısının çok fazla ve ışığın çok az olmasından olur.

Streç nemi kaybetmemek için önemli ama bu arada sera etkisi ile saunaya da dönmemesi lazım.

Isı ve nem yönünden tamamen kontrol altında olmayan ortamlarda 4-5 gün takip etmeden çimlendirme yapmak birçok işi şansa bırakmak demek.

Benim otomatik ısıtma cihazım ve hava kararınca ışıkları yakan zaman sayacım var. Buna rağmen mini seralarımın bulunduğu yer öğleden sonra sıcak oluyor diye eşimden öğleden sonra perdeyi kapamasını ve sera kapağını açmasını rica ediyorum.

Ayrıca her sabah işe giderken herşeyi kontrol ediyorum hem akşam gelince ve gerekli müdahaleleri yapıyorum.

Yakından takip yaparsanız askaklığı daha ilk günden itibaren farkediyor ve gerekli düzeltmeyi yapabiliyorsunuz.

Taaa iyice usta olup herşeyi gözü kapalı yapar oluncaya kadar.

Selamlar sevgiler

Zeki Yağlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön