Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Zeki Yağlı
Yılmaz Bey,
Çok hızlı büyüme ısının çok fazla ve ışığın çok az olmasından olur.
Streç nemi kaybetmemek için önemli ama bu arada sera etkisi ile saunaya da dönmemesi lazım.
Isı ve nem yönünden tamamen kontrol altında olmayan ortamlarda 4-5 gün takip etmeden çimlendirme yapmak birçok işi şansa bırakmak demek.
Benim otomatik ısıtma cihazım ve hava kararınca ışıkları yakan zaman sayacım var. Buna rağmen mini seralarımın bulunduğu yer öğleden sonra sıcak oluyor diye eşimden öğleden sonra perdeyi kapamasını ve sera kapağını açmasını rica ediyorum.
Ayrıca her sabah işe giderken herşeyi kontrol ediyorum hem akşam gelince ve gerekli müdahaleleri yapıyorum.
Yakından takip yaparsanız askaklığı daha ilk günden itibaren farkediyor ve gerekli düzeltmeyi yapabiliyorsunuz.
Taaa iyice usta olup herşeyi gözü kapalı yapar oluncaya kadar.
Selamlar sevgiler
|
Sevgili Zeki Bey,
Küçük bir odada kalorifer peteğinin yanında tohumları ektiğim uzun saksı.Sıcaklık açısından bir sorun yok kombi minimumda yanıyor ama acaba çok mudur ısı?Isı iyi ise streç naylonla kapamak doğru olur mu?Işık az geliyor ise tohumlar çimlendikten sonra ön tarafı açık,güneş görmeyen,rüzgar etkisine kapalı,çevresi duvarla çevrili korunaklı balkona)alsam ışık açısından yararlı olur mu olursa kaç saat bırakayım?Ya da küçük odamda tohum kaplarını bırakıp geceleri odanın ışığını açık bırakmamın yararı olur mu ya da illa ışık kaynağı yakın mı olmalı tohum kaplarına?