Tohumların bir kısmında (şaşırtma istemeyenlerde), yerine aktarırken zarar görmemesi için, toprakta eriyen lifli viyol veya minik saksılardan kullandım. Bunların üzerini şeffaf filmle örtünce, iki gün içinde saksının kenarlarında beyaz küf gibi oluşumlar oldu, bu nedenle filmi çıkarıp, pet şişelerin üstleri ile (kapaklar açık) kapatıyorum. Şimdilik küflenme yok ama her gün nemlendirmek gerekiyor, çabuk kuruyor.
Plastik saksılarda ise nem uzun süre korunuyor, üzeri kapalı, arada havalandırıyorum, şimdilik problem yok. Fazla sulamamaya dikkate ediyorum, aksi halde tohumları çürütebilirim.
Çimlenmeye başlayanları, aydınlıktan yararlanmaları için bir üst kata çıkarıyorum.
Yakında şaşırtacağım bitkiler var, gelecek haftanın da soğuklarının geçmesini bekliyorum, o kadar kaba yerim kalmadı, dışarıdaki mini seyaya koyacağım, bir kaç gün, geceleri seranın örtüsünü kapalı tutacağım.
|