![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2008
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Mügecim köklendirmek için gövdeyi kesmen gerekiyor. Kırma yok yani, Dümdüz kesiyorsun. Alt kısım toprakta kalıyor ve orda tekrar filiz veriyor, üstünde göz olmasına dikkat et, üst yapraklı kısmını kesip alıyorsun ve suda köklendiriyorsun.....Köklendirme sırasında suya odun kömürü atarsan fayda sağlar... Köklendirmede sıcaklık önemli... Olaycım benimki seninkinin yanında sönük kalıyor, seneye bakalım umarım dediğin gibi olur Saksısını değiştirmeyip bekleyecem... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Erbek gördüğünüz difenbahya halamların. Müge erbekin dediği gibi kes. Eğer çıplak dal fazla uzunsa bir kaç parçayada bölebilirisin.Evet göz sayısı önemli...Hem kök atacak hemde yaprak vermek için gerekecek dala... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=3808&page=6 Linkte 171 nolu mesaja bakarsanız köklenmiş halini görebilirsiniz. Ama bende fazla uzun bırakmışım. Penelophe arkadaşımın önerisi üzerine 2 ayırıp aynı saksıya diktim. 1 hafta içinde resim de eklerim... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 13-02-2008
|
Ben geç cevap verdiğim için özür dilerim müge35, sınavlarım vardı onlarla uğraşmaktan giremedim, benim yerime olay9 ve erbek sana yardımcı olmuşlar, sağolsunlar, çok doğru yazdılar bence de ![]() Benim difenbahyam aslında dibinden kopmuş ve kök çürümesi geçirmişti o yüzden geç kalmadan 2 parçaya böldüm ve suya koydum. Bilerek kırmadım öyle sorun çıkmasaydı uğraşmazdım... Ama iyi ki hasta olmuş çiçeğim, ona bakmak güzel ![]() Resim eklemeyi bilmiyorum ama en kısa zamanda fotoğrafını çekip koyarım istersen ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Hepinize çok teşekkürler arkadaşlar yardımlarınızdan dolayı,dediklerinizi uygulayacağım.En kısa zamanda da fotorafını yüklerim ; hepinize sevgiler... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar bu da benim talihsiz difenbahyam,hani ütü masası düşmüştü ya üstüne .Daha yeni yeni toparlamaya çalışıyor kendini.Acaba tarif ettiğiniz gibi kesmelimiyim yoksa kesmemelimiyim.Kıyamıyorum da kesmeye gerçi ama gerekiyor derseniz keserim.Hepinize sevgiler. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Bana durumu okadar vahim gelmedi....Gayet iyi görünüyor, keşke tümünün fotosunu çekseydin, ayrı ayrı değil de tam boy çekseydin belki daha iyi belli olurdu... Şu durumda BEN olsam kesmem şayet, yine de sen bilirsin... Diğer arkadaşlar ne diyecek bakalım...![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Kusura bakma erbek'cim fotoğraf kötü çıktı telefonumdan kaynaklanıyor.Başka da şansım yoktu.Sevgiler. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
|
Müge size bir önerim var. Arkadaşım çok sağlıklı görünüyor. Ben sizin yerinizde olsaydım bir tane daha küçük boy difanbahya alırdım ve ikisini bir araya ekerdim. Hem eskisi büyümeye devam ederdi hemde o çıplak görünüm ortadan kaybolurdu. Amaç bol yapraklı dolgun görünümü olsun. Nasipse ben fideciye 7,5 ytl ısmarladım 20 güne kadar elimde olur sanırım. Alırken yaprak formuna bakın derim. Çok fazla cinsi var çünkü. Yaprak sapı gövdeye nekadar yakın olursa görünüm o kadar güzelleşiyor. Birde yavrulu olması önemli kimi cinsler yavru vermiyor. yavru verene de, bakmaya yetiştirmeye doyum olmuyor... |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Difenbahyalarım
Benim iki difenbahyam var. Biri gayet sağlıklı. Diğerini geçen gün güneşe çıkarmıştık. Oldukça zarar gördü. |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
1-Yapraklanmanın başladığı yerden güzelce kesin ve kesilen kısma mum damlatın bir kaç ay içerisinde yeniden sürgünler çıkaracak ve yapraklanacaktır. Kestiğiniz kısımda alttan bir kaç boğum olursa kötü görünen yaprakları temizleyip suya koyduğunuzda köklenecektir. 2-Kötü görünen yaprakları temizleyin ve yaprakların düzelmesini bekleyin. |
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2008
|
Teşekkürler, kalan sağlar bizimdir mantığıyla kötü yaprakları budadım. Yola kalanlarla devam edeceğiz. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Mügecim...Resim gayet güzel çıkmış ve fikrim aynı Aynen "olay"a katılıyorum...Alttaki görüntüyü yok etmek için yanına küçük bir arkadaş koyabilirsin. Ben de öyle yapmıştım ve çok güzel oldu. Alt çok kelleşince çıkan yavrulardan birini ayırmayıp yanında bıraktım şimdi birlikte çok hoş bi kombinasyon oluşturdular...![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, benim difenbahyamın gövdesinde şöyle bir çıkıntı oluştu.Hatta bir kaç tane daha var fakat ben en belirginini fotoğraflayım dedim.Sizce burdan dalmı vercek? |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Arada bir'de budamayi deneseniz nasil olur belkide budanmaya ihtiyaci vardir olamazmi yoksa bu gordugum resimler bir cali gillerden yani benim bildigim dil ilen l'arbust degillermi neyse sizlere kolay gelsin |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevindim özlem'cim ,inşallah yaprak verirde o kel görüntüsü biraz da olsa düzelir.Yanına da alamadım yavru,eşimden izin çıkmadı zaten her tarafımız çiçek oldu oturcak yer kalmadı diyor.Cevabın için teşekkürler arkadaşım.Sevgiler. Düzenleyen müge35 : 25-06-2008 saat 14:39 Neden: Hata |
|
|
|
|
|
#24 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2008
|
Selamlar.. benim ilk çiçeğim difenbahya..henüz çok yeni ama alttan bir sürgün verdi bile..sorunuma gelince komşum güzel difenbahyasını budarken kökünü bana verdi yaklaşık iki cm kadar sapı var gerisi kök.kestiği kısmı tekrar dikti ben de kökü toprağa diktim ama yaklaşık iki aydır bakıyorum hiç bi gelişme yok bugün ben de baktım bi gelişme yok aldım kökü güzelce yıkayıp temizleyip suya koydum.belki suda sürgün verir diye düşündüm doğru yapmış mıyım? |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Derkan hoşgeldin. Bence toprağa adapte olmuşken çıkarmamalıydın. Madem çıkardın suda muhakkak yapraklanacaktır. Biraz zaman alabilir. Sorun olmaz ama kök kontrol et. Çürüme erimeye benzer bir durum olursa o kısmı temizleyip toprağa al.... |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-06-2008
|
cevabın için teşekkür ediyorum Özlem.. Nette ilk işim foruma bakmak oldu, benim için çok faydalı bilgilere erişebildim.Emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Dieffenbachia bitkisi hakkında bilgi bulmak biraz zor, elime geçen ilginç bir takım bilgileri sizinle paylaşmak istiyorum, belki ilginizi çeker. Öncelikle Dieffenbachia bitkisini anavatanında doğal ortamında kendi kendine hiç bir bakım yapılmadan yetişmiş halini görmek isterseniz diyerek resmini ekledim. Bu bitkinin uzun zaman sonra iyiyce yaşlanan bitkilerde çiçek açtığını söylerler ama çoğunuz görmemiştir diye çiçekli halinin 2 adet fotoğrafını ekledim gerçi pek gösterişli bir çiçeği yok, yelken çiçeğine benziyor ama halley kuyruklu yıldızı gibi çok nadir görülen bir durum olduğunu düşünürsek güzel. |
|
|
|
![]() |
|
|