View Single Post
Eski 13-07-2008, 08:29   #226
bernacyhn
Ağaç Dostu

bernacyhn's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2008
yazılanların hepsini okudum. çok güzel bilgiler öğrendim. öğrendikçe mutluluğum arttı çünkü bilmeden bir işe başlamak üzereydim. verilen bilgiler için herkese binlerce teşekkür ederim.

kedim difenbahyamdan iki tane yaprak koparmıştı geçen ay tam sapının gövdeyle bağlantı yerinden. ben de onları aldım suya koydum. suyunu hergün **** iki günde bir değiştirmek gerekiyormuş ben onu öylece kendi haline bıraktım. sonra yaprakları bir çıkardım ki bardaktan erimeye başlamış hemen suda temizledim. yapraklar diriydi aynı gövdesinde olduğu gibi. sonra toprağa dikeyim dedim köklenmeden ve diktim yaprakları. bir kaç gün sonra burayı buldum. ve suda daha çabuk köklendiğini öğrendim. hemen toprağından çıkarıp suya koydum dün akşam. yaprakların birinde kesim yerine yakın bir yerde birkaç tane çıkıntı gördüm. sanırım kök veriyor. yapraktan yetişmediğini yazmış arkadaşlar ama umarım köklenip beni mutlu eder.

benim difenbahyam güneş alan bir yerde duruyor sanırım bu yüzden devamlı yaprak verip gövdesi incecik kaldı daha güneşsiz ama aydınlık bir yere alacağım bugün.

geçenlerde gövdesini incelerken gövdenin üsütüne şekli tombul çekirdeğe benzeyen ufak şeyler gördüm sanırım sürgün veriyor. çok var üstünde böyle ama küçücükler sanırım devamlı yaprak verdiğinden onları büyütemiyor. bir de kedim tırmalamış üstünü yaralamış biraz sürgünlerden birkaçının ortasında kocaman kocaman yarıklar var onlarda ne büyüyor ne de küçülüyor. ama dediğim gibi minnacıklar ben de çoğaltmayı düşünüyorum difenbahyamı çok zevkli bir iş çiçeğin her şeyi güzel

bernacyhn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön