View Single Post
Eski 05-07-2008, 03:11   #225
powered
Ağaç Dostu
 
powered's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-05-2008
Şehir: Zonguldak
Mesajlar: 229
Sevgili cenoz, çiçeğinin bir resmini eklemiş olsaydın daha çok yardımcı olunabilirdi. Verdiğin bilgilere dayanarak sunları tavsiye edebilirim;
Birincisi, Dieffenbachiaları en alttan tepeye kadar yapraklı tutabilmek çok zor hatta bunu unut. Az su verirsen alt yapraktan döker, Çok su verirsen yine alt yapraktan döker, nem oranı düşmüşse alt yapraktan döker, saksı değiştirdiğinde yine alt yapraktan döker bunlar kaçınılmazdır. Dahası zaten yapraklarında bir ömrü var en yaşlı olan alt yaprakları zaten belli bir süre sonra döker.

İkinci tavsiyen eğer daha derli toplu bir Dieffenbachia istiyorsan 2 yılda bir çiçeği Nisan ayında kes ve yeni bir saksıya dik, nemli tut çabuk köklenicektir.

Nereden kesiceğine gelince, üçüncü tavsiye bitkinin en alt yaprağından 5 ila 10cm arasında(tercih senin) alttan kes. Eğer varsa bitki köklendirme tozu kullanırsan çabuk köklenir. Yoksa torfa dik bir kere iyice sula ve torf iyice kuruyana kadar su verme sonra düzenli sulamaya geçebilirsin. Kestiğin bitkinin geride kalan köklü çubuğuda beklet yanlardan sürgün vericektir böylelikle bitkiyi çoğaltmışta olursun.

Dördüncü tavsiyem, yaz aylarında günde bir kes olsun muhakkak çiçeğin yapraklarına su püskürt, nemi çok sever.

Not: Tüm yazdıklarım kendi yaptığım uygulamalarla başarı elde ettiğim uygulamalardır. Uygulamadan doğan bazı hatalar aynı sonucu vermeyebilir. Ben sadece tavsiye niteliğinde yazıyorum bunu da hatırlatmadan geçemiyeceğim.

powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön