![]() |
|
![]() |
#453 |
Ağaç Dostu
|
Uçlarını makasla aldığım daha güzel gelişti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Moderatör
|
Sevgili Kiraz , güzellikleri sizlerle paylaşmak inan bir başka haz veriyor insana. Benim mavişin çiçekleri çok azaldı, ama beyaz olanı halâ çoşkulu. Koca saksıyı bir oraya bir buraya taşıyıp duruyorum. Nerede oturuyorsam karşımda dursun da seyredeyim diyorum, ama Oğuz, belini sakatlayacaksın diye kızıyor. Koca saksı güllü kameriyedeydi şimdi balkonda, bu sıralar balkonda daha çok oturur olduk. Bakarsın yarın yukarı terasa taşırım. Benim işim hiç belli olmaz. Amannn boşver zaten adım çıktı diye düşündüğümden saksıyı ıhlıya pıhlıya el arabasına koyuyor, taşıyor da taşıyorum. Rahmetli annem görseydi " kedi enciğini taşır gibi sen de saksını taşıyorsun" derdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
|
Ben de diplerinden yeni sürgünler ve yapraklar geldiğini görünce, çiçekleri geçmiş olan sarkan kısımların hepsini dipten budadım. Daha büyük bir saksıya geçirdim. Şimdi (arapsaçı gibi) bulunduğu saksıyı doldurma çabasında. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Sevgili dostlar,
İlk kez sizler aracılığı ile varlığından haberdar olduğum mavişlere hayran olmamak mümkün değil. CAMPANULA TRAILING STAR SARKAN KAMPANULA YILDIZ SERİSİ - Campanula SARKAN MAVİ YILDIZ KAMPANULA ÇAN CAMPANULA - Campanula Peki hangisi sizdeki cins ? İkiside tam uymuyor gibi. Hiç değilse tohumundan bulup yetiştirmek istiyorum. Ya da tohum/çelik gönderebilecek arkadaşlarım var ise minnettar olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çok çiçeklenemedi. 4-5 tane açtı ve durdu. Dalları maviş gibi uzamıyor. Ufak , derli toplu. İyice yana doğru yayılıp büyüdüğünde belki güzel olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
Çok mini mini bir çiçekmiş bu ilk defa görüyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Lir'e bu bilgi için çok teşekkür ediyorum,bende zengardene tohum siparişi verecektim,hangisi diye karar veremiyordum.En son ikisinden de alıp denemeyi düşünmüştüm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-02-2011
|
Teşekkür ederim Sn. lir, forumda yüklü resimlerden bir türlü ayırt edememiştim. Fakat sanki sizlerde olan ne 2. çiçek kadar çan ne de 1. çiçek kadar küçük ve yıldız çiçekli. Ayrıca zengarden 1.çiçek için maviş tanımı kullanıyor ama ben sizlerdeki mavişe pek benzetemedim. Hala hangisini alacağıma karar veremedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2010
|
ilk defa maviş büyütmeye başlıyorum.. Anemin vardı ama pek güzel zamanlarını göremediğim için almamıştım şimdiye kadar... Köye yazları gittiğimiz için yazın bozuluyordu..Şimdi evimde var ve ilk çiçeklerini açtı... Büyüdüğünü görmek çok güzel birşey... Nazar değmesin... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Güler hanım ne gönlü bol insansınız, kim maviş dese hemen paylaşıma koşuyorsunuz. Mavişleri baharda diktim sevgili hakkı Şen sağ olsun , hediye etti. Çiçeklerini de gösterdiler minicik boylarına bakmadan ama bitkisi çok fazla gelişmedi. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2011
|
Torfo benziyor nedense fotoğrafta sevgili acemifüsun, gözlerinizin suçu yok. Bahçe toprağı ve sihirli toprağı karıştırıp dikmiştim ama sanırım bahçe toprağından çok az karıştırdım.sevgili Hakkı Şen bahçe toprağı eklememi tavsiye etti. Ben de hemen uyguladım. Çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
benim bahcemde buna benzer yer örtücüler vardi ot sanip yolmustum hepsini ama ben yoldukca azdilar sanki bu konuyu görünce farkettim galiba mavisler tamda emin degilim ama cicekleri ayni bu renk ama sanki daha kücük cicekleri sizin resimlerinizdekiler büyük duruyor birde yapraklanmasi daha fazla benimkinin. Denemek icin bir tutam topraktan alip saksiya diktim bakalim nasil olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#468 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2011
|
Sevgili Güler Hanım sayesinde sonunda bende maviş sahibi oldum. hemen gelir gelmez saksısını değiştirdim ve batıya bakan çokta soğuk almayan gömme bir balkonum var oraya yerleştirdim. şunu merak ediyorum. suyu çok seviyormuş. ne zamana kadar sulayacağız. kışın dondurucu soğuklarda da sulamak gerekirmi. kış koşullarında bakımı nasıl olacak.. bilgilendirirseniz sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Şirince'de gezerken o dar sokaklardaki evlerin önü teneke kutulara dikilmiş çeşitli çiçeklerle doluydu. Baktım bir beyaz maviş açmış çiçeklerini. Dayanamadım içeri seslendim. Ne yapayım benim beyazım yoktu. Bir kök rica etsem dedim. Fatma teyze koşarak geldi ayırdı kök verdi. Bende bir sevinç bir sevinç,hemen pet şile kesildi toprak dolduruldu dikildi. 20 ün yolculuktan sonra durumu pek parlak değil ama inşallah kök sürgün verir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#470 |
Ağaç Dostu
|
Benim maviş hala çiçek açmaya devam ediyor.Her ne kadar şiddetli yağan yağmurdan biraz hırpalansa da üzerinde 5-6 tomurcuk daha var. Bu mevsimde çiçek açması normal midir? Yoksa o da benim gibi mevsimsel karışıklık mı yaşıyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Güler ablacımın sayesinde benimde mavişim oldu,Güler ablacığım elleriyle dikip verdin çok teşekkür ederim. Fazla sıcak sevmiyormuş, mavişimi yazın yaylalara götürüceğim yeterki mavişimin gönlü olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2011
|
maviş
Sevgili Güler Hanım,maviş aşkını bana da bulaştırdınız şikayetçi miyim?Asla ,hayır çok memnunum çok seviyorum bu çiçeği,çok sevdiğimi bilen eşim Bursa'da bir kır lokantasında görüp soruyor ve istiyor seve seve küçük bir yağ tenekesinden kesip yaptıkları saksıda ekili olan ve orada gelin duvağı diye adlandırılan çiçeği hediye ediyorlar rengi beyaz gerçekten duvağa benziyor sarkan bir çiçek kasım ayı gelmesine rağmen hala oldukça çiçekli.Tohumu olmuyormuş diyorlar ama Zengarden Tohumculukta tohumları satılıyor acaba aynı çiçek değil mi?Bana inceleyip yazarsanız çok memnun olurum.Şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-09-2011
|
Sevgili Fellez,çok sevdiğim bu çiçek hakkında aklım çok karıştı,tohumu olmuyor deniyor ama Zengarden Tohumculukta tohumları satılıyor,aynı çiçek değil mi acaba ,inceleyip bilgi verirseniz sevinirim,şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Israrla çiçek açmaya devam ediyor. Şimdiye kadar pek mesut bir bitki değildi ama bu sonbahar keyiflendi. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Moderatör
|
Ben de bu sabah Manyas'dan taşıdığım çiçekleri sularken, yanımda getirdiğim bu ufak saksı mavişde de çiçeklenmeler gördüm. Başladım kendisiyle konuşmaya; memnuniyetimi ve kendisini çok sevdiğimi söyledim. Bakalım bana cevabı güzel çiçekler vererek verecek mi? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Ağaç Dostu
|
Ben de ne kadar çok çiçeği takip ediyorum artık unuttum. Sizin maviş çiçeğinizi de çok sevdim. Fakat Maviş çiçeğinin (campanula) bir çok türü var galiba. Konuda anlatılan acaba bu türmüdür ? Bana tohumları hediye olarak gelmişti, önce çok sevindim benim de mavişim oldu diye ama zannedersem farklı bir türü. Sizdekilerin latince adını öğrenmem mümkün mü acaba ? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
|
Bugün 4 Aralık. Hava sıcaklığı gündüz 9-10 derece civarında oluyor bu aralar. Evimizin rüzgarlı ve saat 13' e kadar güneş alan balkonundaki beyaz mavişim yazdan beri sürekli çiçek açıyor ve üzeri hala tomurcuk dolu. Sanırım kışın da açacak şekilde evrim geçiriyor. ![]() Geçen ay 2-3 defa vitamin vermiştim. Onun da etkisi olabilir. Az önce fotoğrafını çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uzman16 beyaz maviş harika.Küçük bir makasla kurumuş çiçekleri tam boğazdan kesseniz hem görüntü olarak daha güzel olacak hem de güç diğer tomurcuklara gitsin derim ![]() Bir türlü sahip olamadığım campanula bu (Sevgili Güler hanımın Ankara toplantısında verdiği de mavi çıktı, o da güzel bir yere gönderildi ![]() Her yıl mavişimi kapalı balkona alırdım ve Ocak ayında bile çiçeği olurdu (hatta evvelki yıldı sanıyorum sevgili Güler'in doğumgününü kendi yavrularından birinin çiçeği ile kutlamıştım). Campanulalar, kışın soğuklandıklarında daha çok açarlar diye okumuştum. Ben de bu yıl bir kısmını kuzeydoğu balkonda bırakıp denemeye karar verdim. Ankara bu yıl erken ayaza başladı ve yaklaşık 3 haftadır geceleri -8 dereceleri görüyor. Benim oturduğum yer ise 3 derece kadar daha soğuk olmakta. Mavişime ve henüz yavru olduğu için beyaz campanulaya kıyamayıp iki gün önce kapalı balkona aldım. Toprakları kaskatı donmuş bir haldeydi. Yalnız onlardan alınmış yavrular ve 3 farklı cins campanula şimdilik soğukta dışarda duruyorlar. Hatta yine carpatica olduğunu düşündüğüm bir koyu mor campanulam bu soğukta bile tomurcuklu. Dayanabildiğim ölçüde dayanıp içeri almama kararındayım, şimdilik düşüncem bu yine de belli olmaz kıyamayıp alabilirim ![]() Maviş ve beyaz carpatica'nın yavruları: ![]() Koyu mor: ![]() Sapanca'dan aldığım ve ölmekten son anda bir yavruyla kurtardığım Campanula'm: ![]() Feriha'nın verdiği soğuğa dayanıklılığı kanıtlanmış Campanula'm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|