Sevgili uzman16 beyaz maviş harika.Küçük bir makasla kurumuş çiçekleri tam boğazdan kesseniz hem görüntü olarak daha güzel olacak hem de güç diğer tomurcuklara gitsin derim
Bir türlü sahip olamadığım campanula bu (Sevgili Güler hanımın Ankara toplantısında verdiği de mavi çıktı, o da güzel bir yere gönderildi

), ben de sizlerden hasret gideriyorum. Coyote'cim tohumdan beyaz Campanula carpatica yetiştirip bana da bir saksı vermişti ama onun çiçek çanları biraz daha kapalı ve dallar da daha uzun. Açmış halini baharda göreceğim.
Her yıl mavişimi kapalı balkona alırdım ve Ocak ayında bile çiçeği olurdu (hatta evvelki yıldı sanıyorum sevgili Güler'in doğumgününü kendi yavrularından birinin çiçeği ile kutlamıştım).
Campanulalar, kışın soğuklandıklarında daha çok açarlar diye okumuştum. Ben de bu yıl bir kısmını kuzeydoğu balkonda bırakıp denemeye karar verdim. Ankara bu yıl erken ayaza başladı ve yaklaşık 3 haftadır geceleri -8 dereceleri görüyor. Benim oturduğum yer ise 3 derece kadar daha soğuk olmakta. Mavişime ve henüz yavru olduğu için beyaz campanulaya kıyamayıp iki gün önce kapalı balkona aldım. Toprakları kaskatı donmuş bir haldeydi. Yalnız onlardan alınmış yavrular ve 3 farklı cins campanula şimdilik soğukta dışarda duruyorlar. Hatta yine carpatica olduğunu düşündüğüm bir koyu mor campanulam bu soğukta bile tomurcuklu. Dayanabildiğim ölçüde dayanıp içeri almama kararındayım, şimdilik düşüncem bu yine de belli olmaz kıyamayıp alabilirim

Kıyabilirsem, donup donmayacaklarını ve bu yılki çiçeklenme durumlarına bakacağım.
Maviş ve beyaz carpatica'nın yavruları:
Koyu mor:
Sapanca'dan aldığım ve ölmekten son anda bir yavruyla kurtardığım Campanula'm:
Feriha'nın verdiği soğuğa dayanıklılığı kanıtlanmış Campanula'm